GPS Navigace - dobrá za rozumnou cenu

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: GPS Navigace - dobrá za rozumnou cenu

Příspěvekod duky5 » 21 led 2015, 07:30

Ja práve tiež rozmýšľam, či kúpiť navigáciu na moto garmin/tom tom, alebo kúpiť vodotesný mobil a dať si tam sygic.

Mám sice super navigáciu, ale sú tam už dosť staré mapy, myslím rok 2008, aktualizovať nejdú, inak by som nemenil :(.
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod Losky » 21 led 2015, 08:01

V době dnešních mobilů už bych samotnou navigaci neřešil. Přeci jen ten mobil má lepší displej
Škoda Octavia III 1.4 TSi, Elegance Plus
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Reputace: 3
Skútr / moto: Suzuki DL 650 V-Strom K7

Příspěvekod Rnx » 21 led 2015, 08:08

Vodotesný mobil nemusi byt nutne podmienka, pretože ho aj tak budeš mať v puzdre. Ibaže by si našiel nejaký kvalitný otvorený držiak (a nebál sa, že mobil cestou stratíš).
Na pohotovú navigáciu to chce kus lepší hw + cena za sw = cena drahšej navigácie. Cca.
Ovládanie v rukaviciach + puzdro nerobí dobrotu.
No a keď rozbiješ mobil, tak si celkom v háji. Dobrá navigácia vydrží aj drsnejšie podmienky. Práve toto si uvedomí málokto ale po dlhej ceste máš vyklepané ruky, stalo sa mi viackrát, že skončila na zemi. Aj keď ju niekde položíš a ona spadne sama lebo drgneš do moto, kufra, batohu...
Inak je na príležitostné vychádzky navi v mobile super ale na xdňové cesty by som ho už nebral.
Rnx

100+

Reputace: 15
Skútr / moto: Runner 50 (sold), Burgman 650 (sold), C 650 GT

Příspěvekod krizik1 » 21 led 2015, 08:13

Já bych dvě různá zařízení nezatracoval. I když mám telefon s navigací, stále jezdím podle normální navigace. Už se mi nesčetněkrát stalo, že mi volal někdo v nejméně vhodný okamžik (odbočení na křižovatce v neznámém městě, sjezd z dálnice atd.) a displej telefonu se prostě přepne a hotovo. Na víc telefon mám v případě nehody více ochráněn (v pouzdře pod sedlem) a tudíž je tu větší šance ho moci použít než pokud bude rozkřáplej o silnici. Každá mince má dvě strany.
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod foky » 21 led 2015, 08:26

Losky píše:V době dnešních mobilů už bych samotnou navigaci neřešil. Přeci jen ten mobil má lepší displej

Je potřeba myslet zrovna v tomhle případě trochu i na bezpečnost. Hledat někde v noci v poli mobil, kterej ti při položení uletěl z motorky - fakt asi nic moc. Já razím názor dvou zařízení: levné značkové GPS (Nejlevnější 4,3" TomTom) + Telefon pěkně v teple a suchu u sebe v bundě.
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod BrAtKo » 21 led 2015, 09:59

Dovolim si oponovat na zaklade mojho osobneho vyvoja nazoru na mobil vs gpskrabicka, ide o vyber vhodneho a kvalitneho puzdra a drziaku. Kupena aplikacia do mobilu je navzdy, to je naozaj lifetime update (co pri solo navi nie je, pristroj zostarne po case), proste aj ked vymenis telefon, appka je tvoja aj v novom telefone. Ale kedysi som bol tiez zastancom navigacie zvlast a mobilu zvlast. Ale po tom, co sa mi do ruk dostalo kvalitne puzdro (Interphone, ale su aj ine podobne) a legalne som kupil aplikaciu TomTom, telefon mam prepojeny s bluetooth do helmy vsetko sa tak pekne zjednodusilo, dnes je telefon na uplne vsetko. Nosim este iPad mini 3G so sebou v kufri. V mobile sa mi stiahne update automaticky, rovnako opravy map mapshare, cestu vyzdielas, hladas POI online a mobil mas stale nabity kedze ho mas napojeny na nabijacku pocas jazdy.
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Reputace: 43
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Příspěvekod duky5 » 21 led 2015, 10:16

Tak ja rozmýšľam skôr nad riešením vodotesný mobil zvlášť iba na navigáciu - bez puzdra kvôli lepšiemu chladeniu + normálny mobil čo mám. Pri páde s jediným zariadením prísť o navigáciu a ešte aj možnosť komunikácie nie je bohviečo. Čiže preto 2 mobily.

Plus ten mobil ponúka širšie možnosti použitia, ako jednoúčelová navigácia.

Momentálne mám mio c710 starú navigáciu, pôvodne do auta, dal som ju na motorku dožiť a ona drží, má za sebou niekoho pádov a lejakov a nič jej nie je - len tie staré mapy...
Honda ADV350 Obrázek

duky5

1000+

Příspěvekod BrAtKo » 21 led 2015, 10:43

Starat sa o dva, nabijat, updatovat, nosit to so sebou, opat starosti. Dobre puzdro ochrani mobil pri beznom pade, ved potom aj ten mobil ktory mas vo vacku ci v kufri, tiez sa moze stat nieco kufru, odpadne ti, rozbije sa... Ale celkom vtipne bolo to chladenie co spominas :) to vazne musis ? Ale hej no ako myslis, ved kazdy si vymysli to najlepsie co mu vyhovuje. Ze by som skusil drziak na iPad nech mam lepsi prehlad :D
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Příspěvekod duky5 » 21 led 2015, 10:48

Mobil sa pri navigácii zohrieva. Dať ho navyše do puzdra, kde sa zhorší odvod tepla...ok ak nemáš problém. Mne sa ale v aute zohrieva dosť.

Aj teraz mám 2 zariadenia, nerobí mi to problém, navigácia sa nabíja počas jazdy a mobil v noci. Možno tebe to robí starosť, mne nie :).
Honda ADV350 Obrázek

duky5

1000+

Příspěvekod Timgad » 21 led 2015, 11:26

Tak já mám Sony Xperia Z3 Compact a nezahřívá se více, než nepatrně. Ale je to každého věc podle jeho chuti. Ale mě by také otravovalo upgradovat mobil, navigaci, dobíjet jedno, dobíjet druhé, baterii v autě, v sekačce, ve skutru, ve fotoaparátech, co mám a potřebuji k výkonu profese. Ono je to pěkné mít pár věcí, ale jak to udělat, abych nebyl nakonec jejich otrokem, že?
Timgad

100+

Reputace: 23
Skútr / moto: klasický skútr

Příspěvekod krizik1 » 21 led 2015, 11:50

Kolikrát ročně ty navigace a mobily upgradujete, že vás to tak obtěžuje :mrgreen:
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod Lubik » 21 led 2015, 11:55

Tak jestli má nějakou Lumii tak furt :lol:

A když jsme u těch Lumii .... nevím jestli jste to tu už nepsali, ale na Android je ZDARMA navigace HERE od Nokie se super plánováním trasy přes web a rozhodně překonává placený Sygic (který mám, ale už nepoužívám)
Lubik

Příspěvekod BrAtKo » 21 led 2015, 12:16

4x rocne su updaty map (a zvycajne aj verize app), updaty tzv. MapShare to znamena korekcie posielane uzivatelmi a vyhodnotene vyrobcom su pravidelne s frekvenciou kludne aj tyzdenne, no a online hladanie POI z Fouqsquare ci TomTom databazy pouzivam tiez (sucast navi softu) a posledne co sa stahuje su City Building Shapes obrysy budov na mape. Asi sa budem opakovat, ale je to zaujimave len pre dobrodruznych vyletnikov, a to je planovanie trasy cez zatacky kde si urcujes ich intenzitu, odkedy mam TomTom uz nemusim rucne planovat vopred nic, len si dam body prejazdu a navigacia mi vyberie nadhernu trasu zazitkovu. Tento mesiac vysiel aj test navigacii na http://www.dtest.cz pripajam finalne vysledky, zaujimave vsak to citanie o kriteriach apd.
GPS2015.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil BrAtKo dne 21 led 2015, 12:35, celkově upraveno 1
BrAtKo

1500+

Příspěvekod Timgad » 21 led 2015, 12:31

Křižíku, Křižíku, ono je potřeba přečíst celý příspěvek a popřemýšlet, co jsem asi tak chtěl vyjádřit. To běhání kolem věcí nejsou jen ty upgrady. To zahrnuje i to dobíjení a jiná údržba. A také mám akumulátory do modelů letadel, do elektrokola a pořád abych na to myslel. Takže pro mě vítězí situace o jeden přístroj méně, a to je navigace pouze v mobilu, ne další samostatná navigace jako přístroj.
Timgad

100+

Reputace: 23
Skútr / moto: klasický skútr

Příspěvekod forester » 21 led 2015, 12:53

To je fakt že sa mobil pri spustenej navigácii v aute zahrieva a to dosť v moto to neriešim tam sa to chladí náporom vzduchu.
Otrok? Mám Garmin na moto v originánom držiaku kde je po nasadení automatické dobíjanie to isté na mobil púzdro Intephone z nabíjaním iba tam musím pripojiť zásuvku.Aktualizácie?V mobile Navigon automatické live ani neviem kedy.Garmín pripájam na notebook 2-3x za rok ked mi okno ukáže že je upgrade.Myslím keď máš originálne príslušenstvo je všetko bezproblémové.
Naposledy upravil forester dne 21 led 2015, 14:30, celkově upraveno 2
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

PředchozíDalší

Zpět na Doplňky a příslušenství