od ajfel » 04 čer 2010, 07:16
Zdá se mi, že se tu trošku míjíme v argumentaci, tak se to pokusím shrnout. Ono už "dobrá navigace za rozumnou cenu" je trošku protimluv. Dobrá motonavigace musí být vodotěsná a prachutěsná, otřesuvzdorná, požaduje se dispej čitelný na přímém slunci a navíc BT do helmy. To je právě hrozně prodražuje. Cenu jistě zvedá i menší prodejnost.
Trasa. Pro běžného uživatele, který nejezdí profesionálně, často a do neznámých míst, většinou stačí dobrá mapa a itinerář, např. Michelin. Cena neporovnatelná. Zkušený motorista "čte" terén (zatáčky, horizonty) za jízdy z přírodních a civilizačních prvků, na to navigaci nepotřeboval a nikdy potřebovat nebude.
Ze života s autonavigací Blaupunkt můžu říct, že je neocenitelná za tmy v neznámém prostředí v případě uzavírky a objízdné trasy, navíc v cizině (ovšem musí mít TMC). Motorkáři v noci jezdí výjimečně, takže...
Z příspěvků mám dojem, že většina tady si kupuje motonavigaci jako ženská šperk: částečně z marnivosti a taky proto, že to má ten druhej. Kombinace levné autonavigace a igelitovýho pytlíku mi přijde srandovní. Myslím, že smartphone GPS navigace má budoucnost prostě proto, že řeší všechny specifické moto záležitosti včetně nebezpečí krádeže s držáku, což by s mojí roztržitostí nastalo dřív nebo pozdějc...
Naposledy upravil
ajfel dne 05 čer 2010, 13:21, celkově upraveno 1