Mám termodeku přímo od Tucanu přesně na Runnera ST 200 ročník 2008. Jediné kam mě při použití deky fouká, je část stehen u zadku a zadek kam už deka nedosahuje. Deka je velmi přesně na míru a po dotažení řemínků nemá vítr v předu kudy profouknout. Je ale potřeba počítat s tím, že po montáži si deka trochu sedne a bude třeba řemínky jednou po pár dnech po montáži dotáhnout.
Narazil jsem pouze na dva problémy.
1. Návod tvrdí, že na všechny montážní body se mají použít originál šrouby z kapotáže. Na jednom místě (tedy dva šrouby symetricky po obou stranách) to ani teoreticky není možné, protože šroub je tam v hlubokém zářezu a pokud má držet gumové skoro neohebné kolečko o průměru asi 3 cm, tak použitý šroub musí být asi tak 2x delší než originální.
Na dalším místě se mě při první montáži původní šrouby použít povedlo, ale při druhé montáži po servisní prohlídce už nikoliv. Musel jsem použít šrouby asi o půlku delší.
2.Za deště pokud použiji i část deky přes prsa, tak protože kolem mě se točí vítr a fouká mě od pasu nahoru opačně, se mě část deky přes prsa nadouvá jak balón, tedy přesně opačně než by člověk čekal. Výsledkem je, že jsem sice suchý, ale klepu se zimou, protože jak do toho fouká zezadu, tak mě fouká až na nohy. Používám velké plexi co je k ST 200, možná že při štítu z 50ky se to bude chovat správně. Když neprší, tak mám část co má chránit prsa přehozenou přes kolena, vše funguje jak má a je mě krásně teplo.
Deka má i kapsu, kam jsem vložil lékárničku, takže už mě nepřekáží v kufru (nemám přídavný kufr).
Jak jsem ověřil na náledí v listopadu, jdou z deky v případě potřeby vykopnout obě nohy velmi rychle
, skútra jsem v zatáčce málem položil, ale nakonec jsem po klouzání na obou nohou po asi 30m konečně zastavil a bez pádu
.
Obecně deku od Tucanu můžu doporučit. Jezdil jsem v ní i kolem nuly jen v džínách a polobotkách a nijak jsem zimou ani vlhkem netrpěl.