ČR - motoatlas

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

ČR - motoatlas

Příspěvekod vlastak » 21 bře 2010, 10:04

Nevíte kde by se dal sehnat motoatlas ČR ve formátu který by se vešel do kapsy bundy? Já už ho sháním dva roky a na pultech jsou jen veliké.
vlastak

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: X MAX 400

Re: motoatlas ČR

Příspěvekod MisaKacenka » 21 bře 2010, 10:11

No CR bude asi obtizne...ja pouzivam pro Pardubicky kraj jen malou, pro cyklisty...ta se vejde krasne :)

ale celou Cr bys mel bud strasne velikou, nebo malo podrobnou ve velikym meritku...a to je naprd...

Nejlepsi alternativa dnes je bud GPS nebo mobil s pripojenim na internet a aplikaci Google maps... :)
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod KYBLOS » 21 bře 2010, 10:23

Asi tak nějak :roll: Nejsme sice nijak veliká země, ale pokud by se udělal atlas celý ČR s dobrým měřítkem v rozměrech, aby se v klidu vešel do kapsy, tak sice bude na výšku a šířku dobrej, ale na hloubku bude mít snad 10cm a víc :mrgreen: páč to by bylo stránek. Nebo ještě udělat rozkládací na jednu stránku, ale to bývá po rozložení určitě metr na něco, takže to je zase šílenej billboard. :roll: Prostě takovej papírovej atlas vlastně vyrobit nejde, takže asi proto ho nemůžeš dva roky sehnat.
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod TK » 21 bře 2010, 10:37

Musím souhlasit s MisaKacenka. Normálně používám GPS TomTom, ale pokud jedu jen tak a nechce se mi ji dávat na scoota tak je mobil s Google Maps naprosto dostačující. Zvolit nějaký ucházející datový tarif a je po problémech. Dříve jsem měl na Nokii E90 Garmin Topo 3, ale teď mám nově N97 a ani nevím jestli vůbec ta aplikace na dotykáč existuje. To byly taky dobrý mapy, ale spíš na turistiku.... No ale stejně je v kufru v záloze klasický autoatlas v salátovém vydání 8)
Nejen silné stroje mají své kouzlo... Další info na adrese: www.kouril.cz tel: 603480873
TK

100+

Skútr / moto: Aprilia SR 50 Factory - Najeto 33000 Km.
Tuning / úpravy: Malossi Multivar 2000, GPS, GPS Logger, VHF/UHF transceiver Yaesu, Alarm, Xena, Neon a pár nepodstatných kravinek...

Příspěvekod MisaKacenka » 21 bře 2010, 10:50

TK: Ja mam Samsung S5230 (taky dotykac) , k tomu Vodafone internet pro studaky za 80,- a zbrbla to porad :)

Takze pokud mas trosku slusnejsi mobil, tak ti to pujde zobrazovat krasne a za ty prachy :) nekup to :)
Jako GPS uz je to horsi, ptz vetsina mobilu nema GPS modul a tva poloha je jen priblizna...ale vetsinou na 1km...coz bohate staci, blizsi souradnice urcis pomoci vyznacnych bodu v krajine :D

Ja to pouzivam, umi to i MHD, coz se ti do mesta hodi...a kdyz nekde zastavis, ze nevis kde jsi, tak to vytahnes a za chvili uz vis ;)
MisaKacenka

1500+

Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod TK » 21 bře 2010, 11:28

Je to tak. Google Maps mi v N97 funguje výtečně a s vestavěným GPS modulem to je vůbec paráda. Jen to MHD tady moc nevyužiju :D Nakonec teď co Nokia udělala super tah s navigací zdarma se dá očekávat že konkurence bude muset hodně zapracovat. To si pak takovej TomTom s aktualizacema za 60 euro může políbit...
Nejen silné stroje mají své kouzlo... Další info na adrese: www.kouril.cz tel: 603480873
TK

100+

Skútr / moto: Aprilia SR 50 Factory - Najeto 33000 Km.
Tuning / úpravy: Malossi Multivar 2000, GPS, GPS Logger, VHF/UHF transceiver Yaesu, Alarm, Xena, Neon a pár nepodstatných kravinek...

Příspěvekod MisaKacenka » 21 bře 2010, 11:36

Najednu stranu ma GPS jako takova vyhodu v tom, ze je rychlejsi a uzivatelsky prijemnejsi...navic mas vetsi display nez u mobilu...

ale mobil je zadako :) takze je jasno :D
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod horrabin » 21 bře 2010, 14:11

Osobne se take nechavam navigovat GPS. Ale tak nejak ten papir mam take rad. Neni nad to se podivat do papiru a ziskat lepsi nadhled nad situaci nez na mensim displeji GPS. Osobne pod sedlem vozim atlas CR 1:200t velikost A5, krouzkova vazba, Marco Polo. Dobre se s tim manipuluje a velikost je dobra. Je pravda, za do kapsy to neni. Nebo se podivej delaji se rozkladaci mapy, jsou vcelku male, jako turisticke, a do kapsy se vejdou. http://www.mapcentrum.cz/obchod/mapy-atlasy-a-pruvodce-tridene-dle-nakladatele/marco-polo-mapy-atlasy-a-pruvodce/automapy-a-autoatlasy-marco-polo/. Dost zalezi, jake pozadujes meritko.
Nebo zkus Turisticky atlas CR v sanonu od Shocartu http://www.mapcentrum.cz/produkt/turisticky-atlas-cesko-1-50-000-11412005/, velikost A4. Vyndas si stranky pouze ty, ktere budes potrebovat. Cena je tedy 1500,- a mapovy podklad je Shocart, ktery vsak nekterym lidem nevyhovuje (vcetne me).
horrabin

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Piaggio X9 500 evo

Příspěvekod vlastak » 21 bře 2010, 20:00

mapa1.jpg
Tady je důvod mého dotazu že se nechá udělat mapa sice v horším měřítku ale k orientaci stačí . Asi před dvěma roky byla jako příloha časopisu, ale bohužel začíná salátovatět. Je mi jasný že GPS je jednička ale občas raději sáhnu po mapě.Jinak díky za příspěvky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vlastak

100+

Skútr / moto: X MAX 400

Příspěvekod MisaKacenka » 21 bře 2010, 20:10

Vypada docela obstojne, zase na druhou stranu, kdyz jedes a potrebujes se podivat, tak stejnak musis zastavit...takze vzit si s sebou ten A5 atlas by nemelo bejt problem ;)
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod Gullwing » 21 bře 2010, 20:26

Takovej malej atlas mám. Koupil jsem ho v knihkupectví. Zítra mrknu kdo to vydal,...
Gullwing

1500+

Skútr / moto: Suzuki B400 K8

Příspěvekod horrabin » 21 bře 2010, 20:48

Jo tenhle malinkej. Na ten si pamatuju z detstvi, to byl docela hojnej. Ten jsem bral spis jako reklamni blbinku, silnicni sit jen orientacni, treti trida spise sporadicky. Co jsem vygooglil, tak je vetsinou vydani rozebrano. Ale jeden je k mani treba zde http://centrala.knihcentrum.cz/kapesni-autoatlas-ceska-republika/d-18276/
Zkus se podivat do mapovych obchodu http://www.mapykiwi.cz/, http://www.mapcentrum.cz/, http://www.mapis.cz/.
horrabin

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Piaggio X9 500 evo

Příspěvekod Kostík » 21 bře 2010, 23:45

Mám to vyřešené! Je to jednoduché: žádnou navigaci nepoužívám (ani v plechovce). Protože:
- když jedu někde poblíž, tak tu cesty docela znám, takže mapu nepotřebuju (anebo si i trošku zajedu nebo zabloudím).
- když jedu někam, kde to neznám, tak si z map na netu vytisknu barevně pár listů toho, co mě zajímá, případně i s itinerářem trasy, a strčím to pod sedlo. A když nevím kudy kam, tak se mrknu.
- když cestou někam zabloudím, což se moc nestává, tak se zeptám kolemj(e)doucích!
V menších formátech mám pár reklamních autoatlasů, ale jsou použitelné jen omezeně, takže je ani nevozím, protože většinou to, co právě potřebuji, tam buď není, nebo je překryto reklamou, anebo je to uprostřed v lepeném spoji stránek...
V případě nouze i mobil bez GPS umí zjistit polohu, kde právě jsme! Ale už asi nevím jak, protože jsem to dlouho nepoužíval...
Gilera Nexus 500ie http://www.maxici.cz
Kostík

50+

Skútr / moto: GILERA Nexus + Fuoco 500

Příspěvekod radata » 22 bře 2010, 00:35

no já taky používal papírové verzy jenže pak přišla navigace a atlasy šli kamsi a když se to dostalo do mobilu tak je po starostech ted používám htc hd2 displej jak na klasický navigaci internet google maps a navigace igou s možností od chodce až po autobus takže toto my vyhovuje ale tento nalý atlas znám od táty když sme byly malý tak do toho taky koukal ještě někde doma bude byl dobraj vešel se všude a bylo v něm vše tenkrá i se slovenckem
a slyším na jméno RADEK
mejl: radata@seznam.cz
radata

250+

Skútr / moto: Yamaha YZF 1000R Thunderace
Tuning / úpravy: 608/156 505

Příspěvekod MisaKacenka » 22 bře 2010, 00:39

Co to je slovencko? takovej stat neznam...

prominte mi OT, ale co je moc, to je fakt prilis...
MisaKacenka

1500+

Další

Zpět na Doplňky a příslušenství