Když jsme u toho, koupil jsem textilní brašny od moto detailu, ne nijak velké ale určitě budou užitečné. mělo by to být 2x18litrů a o co mi jde: nechci je na skútr jen pověsit jak je to vidět téměř všule. Hlavně kvůli poškrábání a neforemným tvarům podle toho co v nich mám. chtěl bych se vyhnout všemožnému omotávání popruhy ze včechmožných stran, ale udělat nějaké podpěry na brašny, tak aby měly svoje místo a neopíraly se o plasty.
nejde o bůhvíjak robusní konstrukci jako u držáků na boční kufry a to je i důvod proč ne kufry i když výhody každý zná. Od kufrů mě odradila cena samotných kufrů ale hlavně držáků.
Problém je, že držáky na kufry se pro sh300 nedělají, nejblíže tomu je držák od givi PL175 pro kufry E21, který se nechá použít jen u SH125. Problém je že sh300 má jiný držák horního kufru, který je vlastně i madly pro spolujezdce takže montážní návod nelze použít pro sh300, částečně použitelné to je, ale jinak většina bude laborování.
pište prosím nápady a pomozte prosím s inspirací, případně i zkušenostmi strojařů. Já jsem jen přes ty dráty
myslel jsem použít pevný drát, tak průměr 6mm aby se to dobře ohýbalo (s trubkami by byl problém)
- naohýbat profil zad tašky a ten uchytit na vhodné body na skútru. první a jasný bod by byl pod šroubem madla spolujezdce
- nad zadním kolem spojovací tyč mezi oběma stranami tak aby byly pevné mezi sebou
- "kývání zepředu dozadu podchytit druhým bodem a to pod zadní plotnou
jde mi o samotnou polohu brašny, kdy nemám čeho se chytit. tak aby spolujezdci nevadila, a co třeba viditelnost blinkru přesně z boku. posunou dopředu nebo víc vzad?? ale dostatečně vysoko aby nevadil pohyb zadní vyhlice a nenarážel do spodku tašky
pár prvních fotek
P1030822.JPG
P1030830.JPG
P1030849.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.