Ahoj, ja taky schanel HF, kde bych pri presunu po meste mohl telefonovat, nechtelo se mi za to davat 4000 za origo od Cabergu, tak uz jsem premyslel, ze do helmy vlozim obyc sluchatka a k tomu obycejnou BT HF od nokie (BT krabicku s 3,5mm konektorem) za 500,-, nakonec jsem nahodou objevil v Tchibo HF (intercom) na motorku, ktere ma tyto funkce:
Jezdim sam, takze pouzivam jen HF a prehravani hudby !
Sparovani s telefonem, navigaci, pripadne s dalsimi intercomy
- z telefonu umi prehravat hudbu, pozastavit, pokracovat, dalsi preskakovani na dalsi/predeslou skladbu
- kdyz se prehrava hudba, a nekdo vola, tak to pozastavi a po vyrizeni hovoru to prehrava zase dal
- ma to dve tlacitka a jogdial (tim se nastavuje hlasitost- delsi podrzeni, nebo pri otoceni do krajni polohy preskoci na predchozi/dalsi pisnicku
- jedna velka LED blika modre-kdyz je zapnuta, kdyz dochazi baterka tak blika cervene a do HF to obcas zapipa
Co se mi nelibi, je to ze po asi 8mi sekundach to hovor prijme - nejde to vypnout, takze pokud mi vola zena, tak nadava, ze ji ten hovor beru (protoze ma jen omezenej pocet minut a ja ji vzdy volam zpet)
- jediny co lze je hovor odmitnout delsim podrzenim tlacitka, hovor lze samozrejme prijmout ihned stlacenim tlacitka
- kdyz pak sundam helmu, a to HF zapomenu vypnout, divim se pak, ze mi nekdo mluvi z helmy
. pokud si na telefonu zapnete hlasove predcitani jmena kdo vola, je to v pohode
Kvalita:
- co se tyce hovoru a poslechu, nemuzu ji nic vytknout, i protistrana je spokojena, mozna tam slysej trosku jako vitr nebo hluk okolo, ale je rozumet normalne
Cena:
Puvodni cena 2000,- Kc, byla zlevnena na 999,- a my meli jeste nejakou slevu 21%, takže vysla na 789,- Kc.
Snad jen ze mate na helme ten bobek navic, orignal od Cabergu by se schovala do otvoru v helme, kam patri, ale stala by 4.000,-
Pridelava se na klips na okraj helmy, je mozno ji sejmout a nabijet, nabijecka je USB, kabel ve sluchatkach je extra maly USB, stejny jsem videl na nekterejch fotakach od Nikonu (neni to ani miniUSB, ani MicroUSB)
Vyrobce je Maginon, typ je MBH 100, stranky jsou treba tady:
http://www.supra-electronics.com/typo3/?id=128&tx_oid=1800&L=13Prodavaji ji nekdy takovy ty levnejsi obchody: Tchibo, Lidl, Penny, Aldi apod,