Forester, myslím, že to všichni bereme v pohodě. Nejen to od tebe, ale i od jiných. Jsou to jen vlastní zkušenosti, které se liší člověk od člověka. Někdo by na Internetu nekoupil ani zápalky, pokud by si je nemohl osahat. Jiný by tam koupil snad vše. Je jasné, že pokud Dalasovi jde o občasné prohození pár slov s klukem za zády, tak kupovat cokoliv za odhadem 5.400,- Kč (při kurzu 27,- Kč za Euro) za jeden kus je vyhazování peněz. Pokud by jezdil ve skupině, ve které by se hodně komunikovalo, pak koupě dražší sady se snad vyplatí. Ale na poslech příkazů z navigace, občasný hovor a nějakou tu písničku, není třeba vydávat se z peněz. A při jízdě ve dvou je dosah dost ireleventní, protože jde jen o to si něco málo říct, zbytek se poví při zastávce na kafe
. Když to vezmu popořadě, tak ony čínské sady jsou finančně rozhodně zajímavé (jistě, něčím je to způsobeno, ale ne tím, že by to byly vyloženě šmejdy), zástupce se nekoná asi nikde, a to ani v Číně, takže v tom značka jako Sena, Interphone apod. rozhodně vede, výdrž baterie u čínských sad je srovnatelná s těmi ostatními (zatím nevím, jak dlouho vydrží baterka v té kondici, v jaké je teď, ale právě díky té ceně mě to až tak nebolí, když po několika letech skončí), ovládání je u nich diskutabilní (duky5 bude jiného názoru, což respektuji), ale jen u určitých typů a i u těch je to často o zvyku, navíc se to s dalšími modely mění a zjednodušuje, dosah, jak jsem už psal, je při jízdě na jednom stroji nepodstatný a pochybuji, že kdokoliv bude pobíhat po parkovišti v přilbě a debatovat se spolujezdcem, kam pojedou po cigaretě a kávě, softwarová podpora u čínských sad neexistuje (já ji nenašel, pokud je, rád si nechám poradit, ale zatím jsem ji nepotřeboval
). A stejně jako některé věci, které sis objednal na Ali, byly v pohodě, tak i určité sady na DX apod. budou splňovat požadavky toho či onoho uživatele v plné míře. Není to nic proti nikomu. Kdo chce, koupí. Kdo ne, nechá a jezdí bez nebo přišetří a koupí jinou. Ještě, že máme možnost volby (jsou věci, ve kterých, bohužel, tuto možnost nemáme), tak za ni buďme rádi.