Bluetooth handsfree do přilby

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: Bluetooth handsfree do přilby

Příspěvekod forester » 26 pro 2015, 20:45

Vystrájať na colnici? Normálne som dostal oznámenie že mám zásielku idem k okienku v chodbe tam tetka ju dá ujkovi on povie že mám ísť tam kde sa to vydáva a že tam príde,tam ma súložia dve tetky a zelený ujko,potom ma vedie do svojej kancelárie tam predá kolegyni môj doklad ona povie že do 3 týždňoch ma predvolajú keď skončí colné konanie.Tak na to som sa ohradil že to potrebujem skôr a vykešujem na mieste,bolo to pod 10€ (Správne DPH)potom mi to podpísal a išiel som si to prevziať(bez platenia)
Vystrájať sa dá doma pod paplónom ale určite nie na colnici :D
Ešte pár dojmov či pojmov?Aliexpres je čínsky obchod s ktorého unikly bankové údaje z kariet s ktorých rusi v ruských rublov odčerpávali systematicky malé čiastky v priebehu niekoľkých hodín.Na tento povod som doplatil aj ja.
Good luck.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod Nielm » 26 pro 2015, 20:56

Duky5: Primárně to zvažuji na diskuzi s batůžkem, ale nikdy neříkej nikdy...třeba se to může v budoucnu změnit. Díky za komentář.

Odesláno z mého YOGA Tablet 2-830F pomocí Tapatalk
Honda PCX 125 2015 (hnědá perleť)
Babetta 210, ročník 1984, 16tis km
Nielm

100+

Reputace: 7
Skútr / moto: Honda PCX 125ccm (2015)
Tuning / úpravy: Topcase Kappa K37N s opěrkou; Tucano Urbano Termoscud

Příspěvekod PBM2 » 26 pro 2015, 20:58

Reakce na to, co napsal forester: na celnici jsem zatím nemusel, pokaždé jsem to vyřídil na dálku. Poprvé jsem komunikoval s celnicí, podruhé (a snad i naposled) už mi byla nabídnuta varianta přes Českou poštu. Ti si sice započítají poplatek, ale jinak rychlovka. Co se týče placení cla nebo DPH, jen jednou jsem doplácel trochu peněz, jinak po předložení faktury a stránky shopu s cenou plus potvrzení transakce z PayPalu napodruhé už nic. Ostatní, t.j. zbývajících 99% případů, bylo rovnou do rukou. Využívám toho, že i kdybych si objednal gumičku do vlasů, je to "Free Shipping", takže to rozložím podle potřeby, abych nemusel platit. V případě většího nákupu pak eBay s omezením EU. A jednoznačně preferuji PayPal, jak u eBay, tak u DX apod., protože to prodejci používají, jedině PayPal má přístup na účet a to ještě omezený, takže žádné vypisování čísla karet nebo účtů přímo u prodejců v Číně. Navíc je to okamžité a vše se tím urychlí. 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod eddie29 » 26 pro 2015, 21:15

forester píše:Aliexpres je čínsky obchod s ktorého unikly bankové údaje z kariet s ktorých rusi v ruských rublov odčerpávali systematicky malé čiastky v priebehu niekoľkých hodín.Na tento povod som doplatil aj ja.
Good luck.

Hele pokud vim, tak podobny problem mel i paypal i ebay, takze zbytecne siris paniku. Hlavne by me zajimalo jak ti mohli neco odcerpat? Ty nemas upozorneni na platbu? Nebo nastaveny limit?
Bylo F15 TUNED,Teď už jenom DERBI GP1 a F12
eddie29

250+

Reputace: 18
Skútr / moto: Bylo F15,F12/derbi gp1 125/teď Ymah fz8 a Xmax250

Příspěvekod forester » 26 pro 2015, 21:29

Aj jedno aj druhé a vďaka tomu to nebola vysoká suma a ešte hralo rolu že som môhol volať a blokovať kartu,ináč ámen.Trvalo to skoro pol roka ale vraltili mi to na základe sťažnosti.Nikdy více chajna. :D Aliexpres je neseriózny predajca a PayPal ho preto nechce do grupy.
forester

2500+

Příspěvekod duky5 » 26 pro 2015, 21:45

Sory ale už trepeš 2 na 3.

Ali nie je obchod ale server, ktorý sprostredkuje obchod medzi zákazníkom a predajcom - rovnako ako ebay alebo bazos či aukro.

Z toho plynie aj nepríjemnosť, že reklamáciu riešiš a predajcom, od ktorého si to kúpil.

Naopak obchod ako dx.com je klasický internetový obchod, ako napríklad naša Alza a prípadnú reklamáciu riešiš s obchodom a vždy sa snažia zákazníkovi vyhovieť.

Druhá vec, ali je teda čínsky server a na platby používajú svoj systém alipay. Ale nie preto že paypal ich nechce. Ali nechce paypal. Pretože paypal si samozrejme berie % z obratu, prečo by tie nemalé peniaze mali nechať "amerike", keď si môžu urobiť vlastný platobný systém a mať tie peniaze pre seba...

A tvoja zneužitá karta - to sa ti môže stať všade kde si tú kartu použil - ali, paypal, ale aj na sony playstation mali únik atď, každú chvíľu máš problém niekto iný...
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod Dogs » 26 pro 2015, 22:24

Každopádně Ali je registrovaný v Anglii a tam jdou platby. Máte u každého prodejce 60 dní ochranu a v případě problémů vytvoříte spor, přesně jako na Ebay, Aukru apod. Nakupuji tam různé věci už pár let již jsem i reklamoval a bez problémů. Peníze dorazili zpět na účet. Naopak mám špatnou zkušenost s PayPal kdy jsem řešil reklamaci a platbu přes měsíc a stejně to PayPal smetl ze stolu.

Aliexpress je tak obrovský server kde nakupuje cely svět a rozhodně nestojí o problémy s kartami, takže nestrašte uživatele :)
Po dlouhé pauze >Aprilia SR 50 R SBK> Aprilia SR MAX 125 >Yamaha X-MAX 400....
Dogs

250+

Reputace: 17
Skútr / moto: Yamaha X-MAX 400, Aprilia SR Max 125
Tuning / úpravy: Akrapovič......Aprilka = Sportovní plexi, výfuk RP, zrcátka, led blinkry, proužky...

Příspěvekod forester » 26 pro 2015, 23:14

U alibaby som nakupoval celkom 2x s toho 6 veci na jednu šupu ktoré mi postupne chodili a to veci na auto ako kožený obal na klúč (spokojnosť),rohožu do kufra(perfektná),protišmykovú podložku na palubovku z logom (dobré),hliníkové prahové lišty predné a zadné(spokojnosť),všetko na new Mazda3
2 nákup:kamera do auta(nespokojnosť s kvalitou obrazu a výdržou batérie-shit),powerbank(fungovalo ale rapídne klesala kapacita až na 1/3-shit),obal na iPhone(nedodaný vyreklamovaný,vrátené peniaze dôvod omyl v adrese-podľa predajcu)

Vážený,nikomu nič nevnucujem ani nešírim paniku,píšem iba svoju skúsenosť a ako s ňou naložíte to je váš problém a mne je to úplne jedno.Ja nikomu neberiem jeho názor ako ste si všimli.

Vráťme sa k bluetooth sade.Mám už tretí rok SENA SMH5 kupoval som ju ako novinku po objednávke na motosalóne.Je to dual a stála vtedy v uvádzajúcej cene 200€ aj z poštou (Výhradný zástupca pre SR je v Žiline). je to fakt super,môžem odporúčať.Výdrž batérie 6-7h nepretržitej prevádzky(navi,tel.hudba,intercom komunikácia zo spolujazdcom) Ovládanie jednoduché jedným tlačidlom jog-dial,ťuknutie na veľký krúžok príjme hovor a otáčaním posúva skladby.Deklarovaný dosah treba brať s rezervou odhadom 300-500m potom už prerušuje a v zastavanej oblasti je to max 200m.Myslím že u china vecičiek tých 1000m je úplný úlet.Softwarová podpora ako aj helpline na webe spoločnosti pravidelné aktualizácie.SENA je používaná špičkovými športovcami či už lyžiarmi alebo vodákmi.
A teraz do mňa :mrgreen:
Naposledy upravil forester dne 27 pro 2015, 10:08, celkově upraveno 3
forester

2500+

Příspěvekod PBM2 » 26 pro 2015, 23:41

Forester, myslím, že to všichni bereme v pohodě. Nejen to od tebe, ale i od jiných. Jsou to jen vlastní zkušenosti, které se liší člověk od člověka. Někdo by na Internetu nekoupil ani zápalky, pokud by si je nemohl osahat. Jiný by tam koupil snad vše. Je jasné, že pokud Dalasovi jde o občasné prohození pár slov s klukem za zády, tak kupovat cokoliv za odhadem 5.400,- Kč (při kurzu 27,- Kč za Euro) za jeden kus je vyhazování peněz. Pokud by jezdil ve skupině, ve které by se hodně komunikovalo, pak koupě dražší sady se snad vyplatí. Ale na poslech příkazů z navigace, občasný hovor a nějakou tu písničku, není třeba vydávat se z peněz. A při jízdě ve dvou je dosah dost ireleventní, protože jde jen o to si něco málo říct, zbytek se poví při zastávce na kafe :wink: . Když to vezmu popořadě, tak ony čínské sady jsou finančně rozhodně zajímavé (jistě, něčím je to způsobeno, ale ne tím, že by to byly vyloženě šmejdy), zástupce se nekoná asi nikde, a to ani v Číně, takže v tom značka jako Sena, Interphone apod. rozhodně vede, výdrž baterie u čínských sad je srovnatelná s těmi ostatními (zatím nevím, jak dlouho vydrží baterka v té kondici, v jaké je teď, ale právě díky té ceně mě to až tak nebolí, když po několika letech skončí), ovládání je u nich diskutabilní (duky5 bude jiného názoru, což respektuji), ale jen u určitých typů a i u těch je to často o zvyku, navíc se to s dalšími modely mění a zjednodušuje, dosah, jak jsem už psal, je při jízdě na jednom stroji nepodstatný a pochybuji, že kdokoliv bude pobíhat po parkovišti v přilbě a debatovat se spolujezdcem, kam pojedou po cigaretě a kávě, softwarová podpora u čínských sad neexistuje (já ji nenašel, pokud je, rád si nechám poradit, ale zatím jsem ji nepotřeboval :wink: ). A stejně jako některé věci, které sis objednal na Ali, byly v pohodě, tak i určité sady na DX apod. budou splňovat požadavky toho či onoho uživatele v plné míře. Není to nic proti nikomu. Kdo chce, koupí. Kdo ne, nechá a jezdí bez nebo přišetří a koupí jinou. Ještě, že máme možnost volby (jsou věci, ve kterých, bohužel, tuto možnost nemáme), tak za ni buďme rádi. 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod JRM66 » 27 pro 2015, 00:19

duky5 píše:Možno je problém v tebe :)

Ja s nimi nemám problém ani v zimných rukaviciach :).
Ja som tak isto bol z toho aparatu na prašky tak som to vytrhal von z prilby a podaroval niekomu kto bude mať väčšu trpezlivost, kupil som v akcii následne F4MC a vegetim si blahom.

-- 26 pro 2015, 23:27 --

Ak chcete rychlost do 48h, kvalitu a žiadne colnice tak potom jedine totok! :arrow: http://motointercom.eu/shop/cs/4-interp ... llularline
MOTO: BMW R 850R.95tkm, teraz 105tkm Piaggio Liberty 125 m.02 Maslová metla. cca. 45tkm teraz cca.65tkm Beverly 250 RST-ie 04 silver Italka.kauf.27tkm, aktuál 50tkm Dalšie BV250-300ie Tourer čierna z CZ teraz už white pearl 566. Viva Piaggio! BV 350 ST
JRM66

500+

Reputace: 74
Skútr / moto: BV RST 250ie BV-300 Tourer BV-350 ST
Tuning / úpravy: Vymenena pôvodna brzdova kvapalina!

Příspěvekod sigi » 27 pro 2015, 01:05

BG650 píše:Kluci, nebojte se těch srágor. Taky mám doma jednu a funguje pořád. Sice teď používám F5 MC ale Čínu nijak nehaním. Za tu cenu to je dobrá volba, jen to chce vybrat slušný model a prodejce. Další výhoda je v možnosti párování různých značek. Sigi se nejspíš s nikým, kdo nemá F5 nebaví ale to neznamená, že je to nejrozšířenější model :wink:.

Je zajimavý,že ted používáš F5 ....ale činu nehaníš...co je to za názor??? Jasně tady říkáš,že čína stojí za prd,jinak bys přeci nepoužíval F5?? Co je to s vámi?? co to jsou za názory....bud tedy používám jen Činu a jezdím sám.. a s nikym se hold nespojím... a nebo používám F5 a čínu nepotřebuju... ach jo....a máš pravdu že se Sigi s níkym kdo nepoužívá F5 nebaví....to máš pravdu...jak by mohl...když se s nikym kdo má tyhle sragory nespojí...!!!!!!
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod BG650 » 27 pro 2015, 01:44

Sigi Ty jseš fakt blbec...ale bohatej, to je asi pravda. A všem to dáváš pěkně najevo. Pochop ale jedno - každý není pojišťovák. A taková škodovka také není k zahození, i když Mercedes je jiná úroveň. Ale to je OT a diskutující zde ego neřeší...
BG650

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: B 650, X9 250,ČZ 175,KLR 600 602371312

Příspěvekod Dándí » 27 pro 2015, 09:48

Nikdy jsem do helmy nekoupil BT jiný než "značkový", ale vím, že china byla už dlouho skvělá, že to komunikovalo s většinou ostatních interkomů zatímco Interphone to umožňuje až od řady F5MC, čili dva roky a N-COM taky to nešlo, teď nevím jestli to pustili o trochu dřív než Interphone, ale ty poslední to už taky uměj.
Druhá věc je kecání ve dvou cestou. Určitě je paráda když se jede někam kousek dál, mít možnost pokecat. Prožitek z jízdy je úplně někde jinde. Hlavně pro řidiče, spolujezdec má víc času zizonit kol a kolem a když uvidí něco zajímavého zahlásí to do sluchátek a musím potvrdit, že je spousta zajímavých věcí, které bych neviděl, navíc u nás supluje navigaci, protože si před cestou uděláme intinerář kudy CHCEME JET a pak tudy skutečně jedeme a nejsme napospas libovůli navigace ..................., takže i výdrž baterií je na celodenní přesuny velkou výhodou.
Interphone vydrží něco okolo 7 - 8 hodin provozu a N-COM o cca 45 min. déle.
První jsme měli N-COM z důvodu perfektní přípravy od Nolanu což poslední modely zdokonalili a vydrží opravdu dlouho, jelikož je zde veliká baterka a vše perfektně schované v helmě.

Ještě dodávám, že asi na cestu ve dvou na padesátce či pěti koňské 125 stačí klasické baveni "přes rameno", ale mluvím o jízdě ve vyšších rychlostech 8) a přestávkách po 250 - 300 km. Ale i při kochací jízdě je perfektně rozumět a řidič se nemusí nijak natáčet aby ho batůžek slyšel, takže je to ještě větší paráda s intrcomem !!!
Jezdím na pohodu, spíš pomalejš než rychle
Dándí

500+

Reputace: 382
Skútr / moto: YAMAHA IronMax- Já, BlackMax- Kamča a SH 300 spolu
Tuning / úpravy: netunime - jezdíme. Jen občas něco poladíme

Příspěvekod sigi » 27 pro 2015, 11:57

BG650 píše:Sigi Ty jseš fakt blbec...ale bohatej, to je asi pravda. A všem to dáváš pěkně najevo. Pochop ale jedno - každý není pojišťovák. A taková škodovka také není k zahození, i když Mercedes je jiná úroveň. Ale to je OT a diskutující zde ego neřeší...

Poslouchej----přestaň mi nadavát, neznáš mě tak se uklidni,co se týká penez,každý si může našetřit na super věc kterou bude používat roky, a ne si koupit srač,který za pul roku zahodí a bude si kupovat F5 nebo něco značkového.To že i ty jsi si koupil sráč a potom si hned kupoval F5 potvrzuje moje slova..
a to,že si koupím značkovou věc,nemá s bohatstvím nic společného, stačí jen dobře hospodařit s penězi...a můžeš si našetřit na cokoli...a pokud si myslíš,že mé " bohatství"...pramení z toho,že jsem !pojištovák...můžeš to zkusit taky...každá pojištovna tě vezme,zkus si tuhle práci at poznáš jak "lehce" se tam dají vydělat peníze,ty troubo zavistivej....

Škoda,že člověk tady napíše svuj nazor, a hned je tady za blbce....a hned si tady lečí ego...ach jo..
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod mirsil » 27 pro 2015, 13:54

Chlapi, prosím vás, klid. Vánoce, pohoda atd.... ;-)
Profil motorkari.cz / Montážní návody / Rajče / Youtube / 739 226 818 WhatsApp Mirek
mirsil

1500+

Reputace: 222
Skútr / moto: SB 650 K9 exe. Do 11/2011 Malaguti Madison 150
Tuning / úpravy: V profilu motorkari.cz

PředchozíDalší

Zpět na Doplňky a příslušenství

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek