Bluetooth handsfree do přilby

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: Bluetooth handsfree do přilby

Příspěvekod da.von » 09 pro 2015, 22:47

Caberg hyper x. Dle me to tam je vykrojene v oblasti usi. Jake to, je, kdyz do usi hraje radio? Na kole tedy vim, pze bez mp3 nevyjedu, ale na skutru si to nedokazi predstavit. :)
da.von

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: SH 125i ABS

Příspěvekod Baharis » 09 pro 2015, 23:02

Já tu handsfree původně nalepil jenom pod oddělávací tapecírunk uší a káblík z L do P strany provlékl jednoduše zadem dokola.
Trochu mě to vadilo při nandávání na uši, tak jsem to odlepil, vyříznul v polystyrénu díry a zapustil do hloubky. Následně přikryl těmi tapecírunky uší, jsou tam na druky.

Na navigaci používám mobil se Sygic, takže hlasová navigace funguje výborně, dále můžu přijmout hovor, no a ta muzika také dobře funguje. Ale zas tak moc ji nepoužívám, možná na delších cestách.
Baharis

100+

Reputace: 14
Skútr / moto: PIAGGIO Beverly 200
Tuning / úpravy: Variátor Malossi, laděno na brzdě, vysoký plexi štít, komplet LED,

Příspěvekod hstanislav » 10 pro 2015, 00:33

Caberg Hyper X mam a je tam vse pripraveno , sice pocitaji s tim jejich originalem, ale Interphone F4 XT tam sel v pohode.
Zalezitost tak na 20 minut. Radio neposloucham, mam to primarne na telefon, ale je to stejne jako v aute, clovek kdyz telefonuje
jede jakoby po pameti.
Bývalky: Scarabeo 500, Aprilia Mana 850, Honda ADV 350
hstanislav

100+

Reputace: 5
Skútr / moto: Honda Forza 750

Příspěvekod Dalas » 25 pro 2015, 15:28

Hledám nějaký interkom pro dvě přilby, nemusí být bezdrátový, chci ho jen mezi mnou a batůžkem prckem a při hledání nacházím jen bud dražší pro mne zbytečné modely, nebo ty levnější (i bezdrátové), ale ty už se neprodávají. No a pak jedině na DX apod, ale tam jsem ještě nenakupoval, musel bych si v bance zařídit zahraniční platby atd a to se mi nijak nechce. Ale možná jen blbě hledám a třeba i u nás se dá sehnat něco takového :roll: nevíte někdo o něčem? Kdysi bylo něco v Lidlu, ale to už taky odnes čas..
Dalas

250+

Reputace: 36

Příspěvekod PBM2 » 25 pro 2015, 15:47

Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod Dalas » 25 pro 2015, 16:10

Díky za odkazy..fakt asi neumím hledat :D nicméně by mě asi spíš bodl se dvouma sluchátkama. Když ale nic i tohle by mohlo být dobré řešení. Budu pokračovat v pátrání. Taky se měj
Dalas

250+

Příspěvekod PBM2 » 25 pro 2015, 16:31

Problém je v tom, že právě z důvodu jednoduchosti a nenáročnosti, kdy se to bere spíše jako nouzovka nebo příležitostné řešení, výrobci omezili vše tak, aby jsi se domluvil, nebylo to velké, drahé, náročné na zdroj proudu, aby to bylo lehce ovladatelné a lehce umístitelné na těle, mělo to slušnou výdrž a umožnilo ti to si říct to nejdůležitější. Pokud si budeš chtít víc povídat, tak budeš zřejmě muset jít do koupě sady, což by neměl být problém, teď jen vybrat. I čínské kousky za rozumné peníze jsou ve většině případů kompatibilní s jinými značkami, výdrž je slušná a pro občasné prohození řeči s prckem bohatě stačí. Pokud vyloženě nemáš možnost pořizovat na DX, eBay apod., zkus běžné servery jako Aukro, Bazos, případně stránky moto prodejců. Ne každý prodává jen značkové typy, ale občas i ty ostatní. 8)

PBM2

750+

Příspěvekod tomikm » 25 pro 2015, 17:21

Dalas: nákupu na DX nebo Ebay a pod. se neboj, platbu vyřešíš kartou, do banky nemusíš.
tomikm

250+

Reputace: 5

Příspěvekod PBM2 » 25 pro 2015, 19:17

Co se týče nakupování z jakéhokoliv shopu na eBay nebo DX apod., doporučuji se zaregistrovat na PayPalu, ten si pro kontrolu stáhne malou částku a vrátí ji zpět na tvůj účet. Je to otázka trochy času. Doporučuji to proto, že, na rozdíl od shopů u nás, kde se dává číslo bankovní karty, platí se dobírkou, převodem z účtu nebo při převzetí zboží na Uloženka.cz atd., je na Internetu běžné platit právě přes PayPal. Nedoporučoval bych do zahraničních obchodů zadávat číslo karty (pokud to není vyloženě karta speciálně pro platby na Internetu) a další věci. 8)

PBM2

750+

Příspěvekod Dalas » 25 pro 2015, 19:21

Možná bych i to DX zkusil..nebot by to asi stálo za to. Je tam hodně věcí za dobrý peníz, navíc u nás k nesehnání apod. Např tady http://www.dx.com/cs/c/car-accessories- ... asc&page=2 bych i vybral nějakou bezdrát sadu..nejjednodušší ovládání by se i zdálo např u téhle http://www.dx.com/cs/p/bt-s3-motorcycle ... n16cuZtdRI má i takové výstupky pro dobré rozeznání co mačkám. Třeba tahle pro rukavice asi moc nebude že http://www.dx.com/cs/p/waterproof-bluet ... n166OZtdRI
Dalas

250+

Příspěvekod sigi » 25 pro 2015, 21:42

Už to tady píšu asi po 10000,nekupujte tyhle levný srágory...vymstí se vám to...našetřete si penize,a pak si kupte něco pořádnýho třeba F5 protože tu má nejvíc lidí...pak si časem budete chtít pokecat v partě.. a budete tyhle šunky prodávat.Proč vyhazovat penize,...ted se vám to zda levné... ale za chvili to bude k ničemu.....
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod BG650 » 25 pro 2015, 22:00

Kluci, nebojte se těch srágor. Taky mám doma jednu a funguje pořád. Sice teď používám F5 MC ale Čínu nijak nehaním. Za tu cenu to je dobrá volba, jen to chce vybrat slušný model a prodejce. Další výhoda je v možnosti párování různých značek. Sigi se nejspíš s nikým, kdo nemá F5 nebaví ale to neznamená, že je to nejrozšířenější model :wink:.
BG650

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: B 650, X9 250,ČZ 175,KLR 600 602371312

Příspěvekod PBM2 » 25 pro 2015, 22:21

Dalas měl jasný dotaz. Interkom, nic drahého, nemusí být nezdrátový. Dal jsem mu odkazy na účinné a levné řešení pro občasnou otázku nebo připomínku během jízdy s baťůžkem. Vzhledem k tomu, že ho nazval prckem, bych si tipnul na potomka, ale mohu se mýlit :lol: . Chce ale spíše něco "stereo", ono je pravdou, že tak by otlačilo jen jedno ucho a na rozdíl od klasických sad je toto permanentně strčeno do ucha, což není při delší jízdě moc příjemné i pohodlné. Ale je to opravdu "jen" nouzové řešení, které není určeno na dlouhé cesty. Na to se hodí sady, které jsou v současné době i finančně přístupné. A co se týče těch "srágor", najdou se tam takové, které bych zřejmě nikomu také asi nedoporučil. Ne proto, že by nefungovaly, ale proto, že když je vymýšleli, tak jaksi zapomněli na ten fakt, že v rukavicích se špatně ovládá cokoliv, natož titěrná tlačítka na některých sadách. Ale sám mám takovou, která se ovládá v pohodě, zvuk za ty peníze je fajn, na jedno nabití vydrží v kuse přes 6 hodin poslechu hudby a k tomu povely z navigace v mobilu (ona nebyla po této době vybitá, jen já jsem ukončil cestu, takže před další jsem ji opět dobil, takže to bude mít výdrž ještě víc). Spárování napoprvé, telefony s ní nevyřizuji. Takže nevidím žádný důvod, proč utrácet násobek ceny, za kterou jsem ji koupil, když maximálně bude zvuk o něco lépe znít do uší. 8)

PBM2

750+

Příspěvekod Dalas » 26 pro 2015, 10:47

Ano, prcek, to je můj skoro 12ti letý potomek :mrgreen: a máme v plánu v létě objet ČR zajímavýma místama, celkem to hodí něco přes tisícovku a dáme si na to nějaké 3 dny. A právě, abych měl celou cestu v uchu zapichlý špunt..to fakt nevím. To bych raděj měl pohodlně "zabudované" sluchátka v přilbě a ani bych o nich nevěděl. Ještě musím popřemýšlet. Jinak to využívat nebudu, jsem sólista a výlet s partama tudíž u mě tak moc nehrozí (ikdyž už si začínám říkat rčení-nikdy neříkej nikdy :) ), rádio nebo hudbu moc poslouchat za jízdy taky nemusím..možná jen zřídka sem tam.
PBM2: ty máš co za sadu, něco z DX co jsem poslal v odkazu?
Dalas

250+

Příspěvekod duky5 » 26 pro 2015, 12:53

Akýkoľvek kábel vás bude na ceste obmedzovať. Bluetooth vám dá voľnosť pohybu. Ono pri jazde kábel nevadí, ale stačí keď niekoľkokrát za výlet zastavíte na pumpe, kvôli občerstveniu, peknému záberu alebo len tak kvôli oddychu a stále budete musieť dávať pozor na kábel. Už po jednom dni toho budete mať po krk.

Na tvoje potreby bude stačiť lacný interkom z číny, z tvojho príspevku mám ten posledný už niekoľko rokov a nebojím sa ho odporúčať.

Pozri aj tu na fóre moju tému "lacný interkom z číny", alebo môj blog
http://motoduky.blogspot.sk/2015/01/lac ... y.html?m=0
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

PředchozíDalší

Zpět na Doplňky a příslušenství

• Podobná témata
    Odpovědi