Bluetooth handsfree do přilby

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: Bluetooth handsfree do přilby

Příspěvekod janon » 15 dub 2014, 12:57

Jen mala poznamka, pro ty, ktere by to zajimalo. Mam 2 helmy Nolan N 43 a v nich BT Kit 3 (pri koupi FW v3.12), po aktualizaci FW v jedne helme z v3.12 na verzi 4.04, byl interkom v helme pouzitelny cca do rychlosti 80km/h. Zajimavost je, ze pokud obe helmy mely FW v3.12 tak slysitelnost interkomu byla cca do 120 km. Ve chvili, kdy byly obe helmy aktualizovany na FW v4.04, tak vse zase funguje jak ma a pouzitelna slysitelnost se vratila zase na cca 120km/h.
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod LadasM » 14 kvě 2014, 11:25

Přede dvěma dny jsem provedl přes SuperTooth upgrade FW na svým Interphone F4MC (upgrade na verzi 99).
Výsledek? Interphone se zapnul, zapípal a nic. :? Prostě nic nešlo, při přepínání tlačítek to sem tam píplo, rádio nešlo telofon nešel (ale dioda blikala 2x jako že se spároval).
Asi po hodině až hodině a půl klikání všelijak a dle postupů v manuálu se mi zřejmě povedlo vlézt poslepu do menu a vybrat Angličtinu..
Pak už začal po nějakým zapnutí a vypnutí fungovat - ale jen v angličtině (český asistent zmizel). :cry:
Podle mě se to potentilo díky tomu, že jsem měl vybránu češtinu, kterou nový FW neobsahuje (kdo ji sakra vyhodil a proč, případně jak se tam dostala :!: )

Zajímavý je, že v angličtině nyní FM hlásí frekvenci pro danou stanici při zapnutí/přepnutí - v češtině to nic hehlásilo..

Momentálně to řeším s distributorem pro ČR (RECALL) tak dám vědět jak to dopadlo..

Takže pokud nechcete zatím přijít o asistenta v češtině, tak FW neupgradujte!
Nevim jestli se to týká i F5MC/F3MC, takže taky opatrnost :wink:

Edit: Dnes byl k dispozici FW verze 100, tak jsem ho tam dal. Bohužel čeština v něm zase není.
Naposledy upravil LadasM dne 14 kvě 2014, 14:48, celkově upraveno 1
Yamaha Tracer 700 (2019)
Honda SH125 ABS (2016)
LadasM

250+

Reputace: 15
Skútr / moto: Yamaha Tracer 700

Příspěvekod Luca_69 » 14 kvě 2014, 11:57

A hele to jsou mi věci. Tak to počkám i s nákupem. :-) a budu zatím drtit čajnu :-)
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod janon » 14 kvě 2014, 13:42

Podarilo se mi sehnat cesky preklad navodu k interkomu BT Kit 3 od Nolanu (cca 38 stranek textu. Kdo ma zajem muzu poskytnout. SZ
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod Sprite » 16 kvě 2014, 17:33

LadasM píše:Přede dvěma dny jsem provedl přes SuperTooth upgrade FW na svým Interphone F4MC (upgrade na verzi 99).
Výsledek? Interphone se zapnul, zapípal a nic. :? Prostě nic nešlo, při přepínání tlačítek to sem tam píplo, rádio nešlo telofon nešel (ale dioda blikala 2x jako že se spároval).
Asi po hodině až hodině a půl klikání všelijak a dle postupů v manuálu se mi zřejmě povedlo vlézt poslepu do menu a vybrat Angličtinu..
Pak už začal po nějakým zapnutí a vypnutí fungovat - ale jen v angličtině (český asistent zmizel). :cry:
Podle mě se to potentilo díky tomu, že jsem měl vybránu češtinu, kterou nový FW neobsahuje (kdo ji sakra vyhodil a proč, případně jak se tam dostala :!: )

Zajímavý je, že v angličtině nyní FM hlásí frekvenci pro danou stanici při zapnutí/přepnutí - v češtině to nic hehlásilo..

Momentálně to řeším s distributorem pro ČR (RECALL) tak dám vědět jak to dopadlo..

Takže pokud nechcete zatím přijít o asistenta v češtině, tak FW neupgradujte!
Nevim jestli se to týká i F5MC/F3MC, takže taky opatrnost :wink:

Edit: Dnes byl k dispozici FW verze 100, tak jsem ho tam dal. Bohužel čeština v něm zase není.

Taky jsem předevčírem koupil F4MC ve verzi twin. A na aktualizaci FW jsem se chystal, že to vyzkouším, ale jak to tak čtu, tak raději ne :? Mimochodem co ta aktualizace např. přináší? Našel jsi nějaký rozdíl, mimo toho, že zmizela čeština?

Jinak já hned prvni den po instalaci do helem jsem zkoušel, jak to funguje, takže jsme meli doma s přítelkyní nasazené helmy a testovali jsme. Vše super až do chvíle, kdy jsem si do paměti uložil jednu stanici rádia. V tu chvíli se mi zeslabil zvuk přes intercom a neslyšel jsem skoro nic, i když přítelkyně mluvila nahlas, tak jsem ji skoro neslyšel. Přitom ta hlasová asistentka v menu mluvila normálně hlasitě. Takže jsem vyloučil problém ve sluchátkách. Zkoušel jsem přepínat různé režimy otevřena přilba, uzavřená přilba, vypnutí automatické hlasitosti. Vše marně. Hlasitost přes intercom porad skoro žádná. Tak jsem psal mail do Recallu, kde mi mimochodem doposud nikdo neodepsal, s prosbou o radu. Nakonec jsem někde na netu vyčetl, že při delším podrzeni tlačítka hlasitosti přejde intercom do režimu ztišení. Což samozrejme v tom návodu který jsem k tomu dostal nebylo. Byl k tomu jen stručný návod na jedné A4. Takže jsem zkusil podržet to tlačítko a zvuk už zase běží. :) tak jsem zvědavý na praktickou zkušenost za jízdy. Zatím nebyla příležitost na vyzkoušení. Ty jsi spokojen? :wink:
Sprite

100+

Reputace: 8

Příspěvekod LadasM » 17 kvě 2014, 15:37

No já celkem jo (až na chybějící češtinu), musel jsem si trochu zvykat na ovládání, ale už se to dá.
Správoval jsem to celkem v pohodě s nějakou čínou (snad Midland) a zvuk v režimu interkom byl super, dosah odhadem 300m. S jiným cellular interphone jsem zatím neměl možnost párovat.
S telefonem a navi (sygic) funguje v pohodě. FM celkem taky (je ale trochu rušený nebo ne tak citlivý- sem tam v něm praská)
Po upgradu FW mi ale přijde, že automatická regulace hlasitosti (Jet Helmet) není tak výrazná jak s původním FW (to zvýšení hlasitosti při vyšší rychlosti/hluku prostě nějak nevnímám).
Jinak na http://www.motointercom.cz už upozorňují na FW 100, ale ten tu češtinu evidentně neřeší. Ale avizují další verzi FW tak uvidíme.
Původní-origo verzi FW se asi nepodaří nikde stáhnout.
Yamaha Tracer 700 (2019)
Honda SH125 ABS (2016)
LadasM

250+

Příspěvekod saimon1 » 17 kvě 2014, 16:15

Já dnes objednal tuto.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil saimon1 dne 23 kvě 2014, 09:23, celkově upraveno 1
Fotoalbum | Motorkáři |
Bylo: Stadion S11 a S22 (S22 mám pořád doma), Jawa pařez 50, Pionýr 20 (21), Babeta 1, Jawa 250 kývačka, Skútr (BMC) Benzhou B10, Access Motor Max 250, Suzuki LT-A 750 King Quad 4x4, Suzuki Burgman 125. Nyní Piaggio Mp3 500 LT Business.
saimon1

1000+

Reputace: 3
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT Touring BUSINESS v bílé perleti
Tuning / úpravy: Nosič a zadní box KAPPA 46N, blástry, reflexní pásky na bocích, poziční LED osvětlení a LED pod sedlem, ve předu zásuvka 12V, textilní brašna, vyhřívání gripů, stupačky ve předu, blatník nad zadním kolem.

Příspěvekod LadasM » 23 kvě 2014, 09:22

Tak F4MC už má FW 102 - a čeština je zpět :lol: , Tak snad bude fungovat dobře.
Yamaha Tracer 700 (2019)
Honda SH125 ABS (2016)
LadasM

250+

Příspěvekod sp4sitel » 27 srp 2014, 11:23

Nazdars.

Ja som si zbastlil handsree do helmy.

Vykuchal som BT jabru a menice z koss porta pro som zabudoval do helmy do vystielky. Mikrofon som pouzil s headsetu. Telefonovanie je nemozne pocas jazdy lebo mikrofon je ofukovany a clovek na druhej strane ma extra nepocuje. Na GPS je to pouzitelne ale tiez stym niesom spokojny. Na PMR mam set krkafon plus button na riadidlach. To funguje perfektne silno uvazujem ze to prerobim aj na tu jabru. Low coast riesenie niekedy nieje to prave orechove, ale nechcelo sa mi investovat do nieco o com niesom presvedceny ze bude fungovat k mojej spokojnosti. Helmu mam agv new citylight
sp4sitel

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: HONDA PCX 125 2014
Tuning / úpravy: n/a

Příspěvekod sp4sitel » 02 zář 2014, 12:33

Tak som si zbastlil krkafon s jabrou a konecne ma to uspokojilo. Luxusne ma rozumiet a aj ja vyborne pocujem. Na pobavenie pridavam foto
Obrázek

Sent from my iPhone using Tapatalk
sp4sitel

25+

Příspěvekod BrAtKo » 02 zář 2014, 12:59

To je aka sexualna pomocka na uspokojenie :mrgreen: iny konstrukter, to ta netlaci vobec ?
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Reputace: 43
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Příspěvekod sp4sitel » 02 zář 2014, 14:42

nie nie netlaci je to pohodlne ten ziptide tam uz nieje to bol len docasne kym zatvrdlo lepidlo. Ale ani s nim to bolo v pohode. Hlavne to pouzivam ked viem ze budem musiet vziat telefon (home office) alebo ked riesim navi.
sp4sitel

25+

Příspěvekod bikeexpert » 24 lis 2014, 16:42

co sa bluetooth tyka je to dobra vec hlavne ked clovek potrebuje byt na mobile.
mam na predaj skladove kusy vemar prilby so zabudovanym BT systemom sa skvele ceny
http://motorky.bazos.cz/inzerat/4110127 ... predaj.php
bikeexpert

5+

Příspěvekod BrAtKo » 13 led 2015, 10:29

Ahoj, kto mate Nolan prilbu, tak na ebay je mozne stale kupit nove balenie Nolan N-Com B4 kitu za 150EUR + 30EUR postovne na ebay.it (tiez mam z tohoto ebay zakupene, zial postovne je vysoke). Rozdiel medzi B4 a B4+ je len v absencii DSP, kedze ale B4 sam vlastnim, mozem povedat, ze si absenciu DSP nijako nevsimne vasa protistrana s ktorou komunikujete. Vysiel uz aj model B5, ktory ma bluetooth 4.1 protokol, automaticke zap/vyp podla pohybu prilby, ovladanie aj cez aplikaciu zo smartphone, vyjde na 198E + 17EUR posta.
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Reputace: 43
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Re: Bluetooth handsfree do přilby - SILVERCREST SMFB 2.1 A1

Příspěvekod off » 19 úno 2015, 12:11

Jen pro zajímavost - koupil jsem v Lidlu jednoduché handsfree SILVERCREST SMFB 2.1 A1 (cca 1100 CZK), tak pár zkušeností:

Mám to to strčené do JETky na skútru. Hlavní jednotku jsme nejdřív zkoušel instalovat pomocí "packy" - ne že by to nešlo, ale nebylo to to ono - přece jen se to při manipulaci s helmou pořád trochu hýbalo a navíc poloha jednotky vycházela přímo nad pásek helmy, takže se s ním pak blbě manipulovalo. Ve finále jsem jednotku strčil trochu výš nad okraj helmy, packu použil jako šablonu, do helmy udělal dvě 3mm dírky a přišrouboval to přes plastové podložky přímo k helmě. Mikrofon vychází akorát tak před pusu a je schovaný za plexištítem helmy.

Funkčně:
- párování s MT Samsung zcela bez problémů;
- po zapnutí "helmy" se při správně nastaveném BT připojí k telefonu automaticky;
- hovor se přijímá jen manuálně (stisknutím tlačítka na helmě), vytáčení je možné z telefonu bez omezení + dvojklik na tlačítko vytáčí poslední volané číslo;
- hlasitost mám od začátku vytaženou na maximum, ale i tak je slyšitelnost v rychlostech nad cca 50 km/h nic moc, mimo město je prostě lepší zastavit, ale při poskakování ve městě je to v pohodě;
- srozumitelnost mého volání pro druhou stranu je prý vynikající, a to i v rychlostech, kdy já už slyším blběji;
- přehrávání mp3 funguje, ale dost potichu a žádné HiFi nečekejte; spustit a zastavit přehrávač se á stisknutím obou velkých tlačítek současně (v návodu nedokumentovaná funkce);
- komunikaci se spolujezdcem jsem nezkoušel;
- k nabíjení je potřeba použít originální kabel, žádný jiný microUSB kabel z těch, co jsme měl po ruce, se nevešel do ochranného "komínku" (leda by se musel z boku trochu ořezat).

Závěr: za ty prachy to poskytuje základní možnost komunikace pro vyřízení nejnutnějších volání , nemá to žádné extra vyfikundace, ale funkci to plní. Ve vyšší rychlosti slyšitelnost nic moc. Uvidíme, jak dlouho to vydrží...
Naposledy upravil off dne 19 úno 2015, 21:06, celkově upraveno 3
off

50+

Reputace: 4
Skútr / moto: X-max 250 ABS // B400 ABS

PředchozíDalší

Zpět na Doplňky a příslušenství

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek