Ahoj,
Doma to mam od vcerejsiho vecera. Chtel jsem jeste chvilku testovat, nez neco napisu, ale najel jsem s tim na hlave asi 30 km a prijal dva hovory, tak snad neco uz napsat muzu...
Takze, vemu to odjednotlivych funkci:
Telefonovani: ani jeden z volajicich nepoznal, ze ve chvili hovoru jedu na skutru. Mikrofon jsem nechal cca 3 cm od ust, takze nijak neprekazi. Co se tyce slysitelnosti volajiciho, nemuzu si stezovat, slyset je perfektne a v pripade, ze je hlasitost nastavena na max, tak je to az moc. Takze telefonovani za 1.
Hudba: Jako prehravac pouzivam Blackberry Bold 9700, ktery ma A2DP profil, takze hudba je ve stereu a lze ji ovladat pres ridici jednotku HF a take pres ovladac na riditkach(ten popisu nize). Hlasitost prehravane hudby je trochu nizsi, nez u hovoru, ale urcite to neni na skodu... Diky tomu totiz je slyset vsechno dulezite z provozu. Dneska kolem me jeli hasici a sirenu jsem slysel dobre a vcas. Clovek si na to, ze mu v hlave hraje hudba trochu musi zvyknout
, ale musim rict, ze je to docela prijemne. Kvalita zvuku vsak neni nijak ohromujici, je to dano urcite tim, ze sluchatka nejsou primo v usich, ale "pobliz". Mozna si jeste budu muset trochu pohrat s mistem, kde mam sluchatka nalepeny. Nicmene i v tom pripade hodne citelne chybej basy. Ale jak rikam, diky tomu je tak akorat slyset provoz. Zakze hudba za 2.
Radio: S touto funkci mam nejmensi zkusenost, protoze jsem radio poustel jenom doma, kdyzjsem si s tim HF hral. Nicmene radio hraje ciste a nahlas. Laden probiha pres ovladac a syntetickyhlas vam rekne frekvenci, ktera se "chytla". Myslim, ze pro poslech za jizdy je to skvely, takze radio plus-minus za 1.
Samostatnou kapitolou je ovladac na riditka: Trochu jsem se bal, ze ty cca 2 cm co mi ovladac pripevneny na riditka zabere, budou chybet... Ale je to v pohode, na blinkry se v pohode dostanu. Ovladac je velmy pohodlny a je super ze lze za jizdy prepinat pisnicky, ovladat hlasitost, nebo prijmout hovor, aniz by clovek sundal ruce z riditek. Ovladac lze pripevnit na riditka behem par vterin, jde jen o to nezapomenout ovladac po jizde sundat
... Jinak jsem z DO nadsenej.
Dalsi prijemna vec, je ze v pripade ze vam nekdo vola, tak HF nejdriv rekne do usi jmeno volajiciho. Je to samozrejme anglicka synteza, takze jmeno je znacne zkomoleno, ale pri trose snahy clovech pochopi
.
Jedinou nevyhodu je asi trochu vetsi ridici jednotka... Proste pri pohledu na helmu ze predu je videt, ze tam neco navic je... Ale ridici jednotka neni tezka, takze kdyz to am clovek na hlave tak o tom nevi.
Takze finale: S handsfree jsem zatim velmi spokojenej. Nemuzu jeste rict, jak je na tom s vydrzi... Ale myslim, ze by to mohlo byt dostacujici. V teto cenove relaci (v pripade ze nepotrebujete tak jako ja intercom) je to myslim dobra volba... Ovladac jsem u ostatnich HF nenasel.
Takze tak...
Edit: Nevim, co presne mysli tim vnitrim mikrofonem, asi nejspis jde o to, ze ho muzes v pripade integraly schovat do brady... Jinak me nic nenapada...