Cossman píše:Takže jsem se dnes dostal k testování komunikace. Testoval jsem svoji Givi I301B spolu s Jáchyho zapůjčenými Interphone F3S a Interphone Tribe.
1) Givi I301B + Interphone F3S => funkce interkom
Spárování (podle návodů výrobců) proběhlo v podstatě na prvý pokus, akorát trvalo cca 20 sekund. Po spárováni se automaticky ihned navázalo spojení. Ukončit spojení se však dalo jen z Givi, z F3 se to nedařilo. Opětovné navázání spojení z Givi začalo do 2 sekund od stisku tlačítka na Givi, aniž by se cokoliv dělalo na F3. Začít spojení z F3 se mi však nepodařilo. V návodu bylo stiknout a podržet MTF tlačítko na 3 sekundy. V F3 to sice píplo, ale spojení se nenavázalo. Po vypnutí a opětovném zapnutí F3 spojení dále fungovalo (nebylo třeba nové párování). Po vypnutí a opětovném zapnutí Givi však už spojení nešlo navázat (bylo třeba obě vypnout a znovu spárovat).
Shrnutí: Po spárování Givi a F3 spojení interkomem funguje jen na požadavek Givi a to do doby, než se Givi úplně vypne. Pak je nutné nové spárování.
2) Givi I301B + Interphone Tribe => bezdrátová PMR v helmě
Spárování (podle návodů výrobců) proběhlo na první pokus během pár sekund. Chvilku se mi nedařilo spustit vysílání automaticky aktivované hlasem. Musel jsem zavřít helmu (sklopku) a mluvit docela nahlas. Pak pomohlo dát si mikrofon těsně k puse. Možná to chtělo jen seřídit citlivost na Tribe, ale jednak jsem to nechtěl Jáchymu rozštelovat a druhak v obýváku byl relativní klid, při hluku za jízdy to asi bude ok. Takže potom, co jsem se naučil mluvit hlasitě, už vše fungovalo. Tribe využívá spojení interkomu, takže je samozřejmě možné přepnout na mobil a pak se opět vráti k Tribe, případně na čas spojení ukončit, pošetřit tak akumulátor a pak opět spojení aktivovat stejným způsobem, jako při spojení přes interkom s F3. A co je důležité, po vypnutí a opětovném zapnutí Givi i Tribe (na střídačku i současně) zůstaly spárovány !!!
Shrnutí: Po prvotním spárování s Givi funguje Tribe podle mě úplně stejně, jako z Interphonem F3/4/5. A žádné další párování není potřeba.
Po úspěšném spárování Givi s Tribe jsem zkusil znovu spárovat Givi s F3. F3 se napárovala na druhý kanál interkomu. To znamená, že v jednu chvíli je možné mít "v pohotovosti" handsfree mobilu, MP3 v mobilu (GPS v mobilu - u Samsung Glaxy S2 i současně s MP3), PMR Tribe a interkom s F3. Výběr jednotlivých zařízení se pak jen přepíná dvěmi tlačítky na Givi. Z Givi se zároveň dá vytočit poslední volané číslo z mobilu, spustit a zastavit přehrávání MP3 a posouvat skladby vpřed i vzad na MP3. Samozřejmostí je možnost regulace hlasitosti ve všech režimech.
Celkové shrnutí: Za 4.000,- Kč (2.000,- Givi I301B + 2.000,- Interphone Tribe) se dá pořídit kompletní bluetooth komunikace na moto pro jednoho jezdce.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků