Ahoj všem,
Zvažuju, že pořídím na Leonarda nějakej cyklocomputer - původní tacho fakt moc přeměřuje. Navíc mám nefunkční hodiny v přístrojovce, takže bych tím zabil 2 mouchy jednou ranou. Abych nemusel řešit tahání kabelů pod kapotáží, určitě bych chtěl bezdrátovej. Nejdřív jsem zvažoval, že bych objednal nějakej šunt za pár korun z dealextreme.com (mám tam odsud drátovej cyklocomp na kole asi za 50kč a zatím v pohodě funguje). Nevím ale jak by tyhle levný čínský šunty snášely vodu, tak jsem se rozhod připlatit a pořídit něco ověřenýho kvalitního se zárukou. Předběžně jsem koukal co se prodává a našel jsem třeba tenhle - http://www.mall.cz/bezdratove-tachometr ... s-wireless - ten by mě funkcema bohatě stačil. Prakticky potřebuju jenom bezdrát, voděodolnost, dobrou čitelnost displaye, aktuální rychlost a čas. Ostatní funkce jako denní počítadlo, průměrná a max speed, u tohohle typu i teploměr (na skůtra dobrá věc) apod. beru jako bonus k tomu
Chci se ale zeptat, jestli máte někdo s bezdátovejma tachometrama na skůtrech nějaký zkušenosti. Napadá mě, jestli třeba motor skůtra nemůže rušit signál, kterej je mezi čidlem na vidlici a samotným tacho. Pak mě zajímá třeba jak dlouho vydrží baterka v tom senzoru na vidlici (jestli se nemusí moc často měnit), jestli ten senzor na vidlici vydrží případnej pořádnej slejvák za jízdy, jakej to má dosah - přece jenom je to dělaný na kolo a tam je možný senzor a tacho namontovat blíž k sobě a přímo to na sebe vidí - aby tomu nevadily plasty a větší vzdálenost od sebe. V neposlední řadě by mě taky zajímalo jak kdo máte tacho přidělaný - něco vymyšlenýho takhle dopředu mám, ale klidně mě sem pro insiraci můžete hodit fotečky, nebo popisy toho, tak jste uchycení tacha vyřešily vy. Jestli mě třeba chcete ze zkušenoti doporučit jiný tacho, než to který jsem vybral, klidně si nechám poradit.