Ahoj variatoristi turisti.. mam problem s funkcnostou mojho plexi a tak vam popisem moje poznatky zo skutrov co som mal.
prvy skiter co som mal bol:
Yamaha Majesty 125 rv 99
tu bolo plexi samostatne oddelene na riadidlach a bolo dlhe / vysoke zhruba do 1/3 prilby odspodu. Aerodynamika bola perfektna, voda obtekala zo stitu na boky a letela okolo mna, ak som mal aspon 40kmh tak som bol suchy, na prilbu mi narazala voda ale vzduch mi hned cistil stit. problem nastal az ked bola naozaj velmi silna burka, vtedy pretekalo medzi predny plast kde su svetlomety a stit odspodu, ale navrchu, na bokoch na bunde a prilbe stale bez problemov, vlastne mi len trocha frkalo ns kolena. a to boli vazne silne lejaky.
a tak som mal predstavu ze ked kupim vacsi maxik kde je cela predna cast v kuse so stitom tak ten maly problem vyriesim ale houby!
moj aktualny skuter:
Peugeot Satelis 125 rv 2006
na tomto skutri je stit sirsi, je vyssi, vysoky asi do 1/2 prilby. Ale vobec to nieje dobre. obtekanie je velmi zvlastne. na stite sa drzi voda z predu, vsetka voda na prilbe mi steka medzi nohy. a je to asi vsetka voda lebo som rychlo mokry. aj nepremokava bunda je rychlo mokra. aj na ruky mi tam divne prsi na tomto skutri. neskutocne vela vody. na yamahe neboli kryte ruky ale mal som ich suche.
no a tak rozmyslam ze ci kupit dlhsi stit, alebo kratsi. reku keby kupim kratsi tak by mi to mozno stihalo prilbu ofukovat a odvodnovat. alebo dlhsie, a snad zostane prilba sucha.
chcem vas poprosit o vase skusenosti s roznymi stitmi, kratkymi, turistickymi, givi a kadejakymi roznymi custom rieseniami co ste zazili aj s cenami kolko vas to stalo, pripadne fotkami ak by sa vam chcelo..
Velmi pekne dakujem za rady