od MP » 14 bře 2012, 17:55
Tak jsem to tady tak dlouho četl až jsem to začal chtít taky .
Nakonec jsem to udělal tak že budu mít jak vypínač varovných blinkrů tak "děkovací" tlačítko . Vypínač jsem koupil dvoupólovej ( 10 A ) s takovou tou gumovou šprckou jako ochrana proti vodě . Je trochu větší než bych si představoval , ale aspoň v rukavicích se bude líp mačkat . Ještě na něj nemám místo , ale asi půjde do toho plastu vlevo vedle řidítek jak je pod ním víčko expanzky . Už v něm mám nainstalovanou 12 V zásuvku , tak ať nedělám ďoury do dalšího . Jako děkovací tlačítko mám klasickej spínač , nenašel jsem na něm možný proudový zatížení , ale na ty dvě tři bliknutí to vydrží , na zkoužku jsem ho nechal blikat asi minutu a bez závad .
Děkovací tlačítko hodím někam na plast co kreje řidítka , blízko levého přepínače , abych na děj došáhl palcem .
Zapojil jsem to do konektoru co je u Buráka přístupnej po demontáži toho plastu pod plexi - je jako víc vlevo , velkej žlutej konektor , vede od přepínače na řidítkách ( blinkry , klakson , světelná houkajda a tlumený / dálkový ) . Jsou tam na jedné jeho straně tři piny , kde prostřední je na přerušovač , krajní na jednu stranu blinkrů a druhej krajní na druhou stranu . Takže prostřední jsem hodil na vstup do vypínače , jeden krajní na jeden výstup z vypínače a druhej na druhej výstup z vypínače ( sorry , nemál vzdělání elektrotechnickýho směru , tak se vyjadřuju jako laik ) . Děkovací tlačítko opět vstup z prostředního káblu na konektoru a výstup na dvě usměrňovací diody . Od každé z nich pak na jednu a druhou stranu blinkrů .
Jak půjdu do garáže to dodělat tak nafotím .
Ještě bych se chtěl zeptat , jestli je nějakej elektroodborník , jestli by to šlo zapojit aby výstražný blinkry fungovali při vypnutým zapalování - u Burgmana např v té poloze klíčku úplně vlevo , kdy je vypnutý zapalování a svítěj parkovačky . Když zastavím před pekařem a jdu si pro rohlíčky po ránu , ať to můžu zapnout a vzít si klíčky sebou ??
Aktuálně Honda XL 600 V Transalp + Suzuki DL 650 V-Strom
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Exskůtry - Majesty 250 DX , Suzuki Burgman 400 , Silver Wing 600