Presne takto fungujem aj ja povazujem to za najlepsi sposob. Benzin v pistoli/hadici neni nikdy nejak extra stary, preto v nadrzi nevadi. A ta manzeta okolo hrdla je aj na PCX, ja tam toho obcas trosku rozlejem kvoli tomu, ze tankujem do plna. Ale vzdy to vytecie dolu a je klid. Podarilo sa mi poliat aj plasty okolo, ale nevadilo im to. Na druhej strane v teme o cinskych skutroch niekto pisal, ze mu plasty po kontakte s benzinom praskali, no to je snad vynimka.moto.joker píše:Já to dělám tak, že vyndám pistoli ze stojanu a otočím ji směrem nahoru, jako bych chtěl tankovat/stříkat nahoru a držím ji vodorovně. S takto otočenou pistolí se přiblížím k hrdlu nádrže a když je konec pistole nad hrdlem, tak ji pomalu otočím směrem do nádrže. Benzín, co se drží v pistoli vyteče do nádrže a je celkem klid. Úspěšnost takové operace je cca 95%. Takže v pohodě. Těch zbylých 5% je, že mi nateče benzín právě kolem hrdla nádrže a tam je ta gumová manžeta, takže to taky nevadí.
Když pistoli z hrdla nádrže vyndávám, tak ji opět otočím "nahoru" a tím z ní nic neteče a motorka je v pohodě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků