Ahoj,
mám 193cm a dlouhé nohy. Mám Gilera Runner 50 a Vespa Cosa 200. Obecně je vcelku fuk jak je ten skútr velký, pokud je to fuk i tobě a umíš se tomu zasmát a spíše si užívat jízdu. Problém jsou spíše různé plasty před nohama a nebo tvarované sedla.
Diky tvarovaným plastům např. na Yamaha Majesty S pohnu řidítkama tak asi 1cm na každou stranu, to samé starší Yamahy X-Max, Yamaha Majesty je ztracený případ kvulí nádobkám na brzdovou kapalinu a hadicím k nim pod řidítky kde máš zrovna kolena, podobně Peugeot TKR kvůli blinkrům tamtéž atd.
Gilera Runner je taková polomotorka a není problém i v pomalých rychlostech. My dlouhání to holt musíme řešit tak, že v pomalé rychlosti a prudké zatáčce máš buď možnost dát nohu více "dovnitř! skútru a když to nejde, tak holt naopak nohu ven aby jsi mohl ty řidítka zatočit. Podobně dobrá konstrukce na posez jsou Peugeot JetForce (50, 100, 125)
Honda PCX pro mne bez problémů, to samé Honda FES 125 nebo Yamaha Nmax.
Nejvíce ale pomáhá rovné sedlo, protože pak se můžeš posunout dozadu. Bohužel žádné nové stroje už to tak nedělají a musíš koukat po bazarech. Ideální Vespa ET2 nebo ET4. Viděl jsem i fotku chlápka co má 2m nebo lehce přes a jezdí na Vespa Special v Holandsku (foto níže), což je prcek skútr v podstatě, ale má rovné sedlo a řidítka jsou poměrně vysoko, tak se tam dobře vleze.
Edit: Samozřejmě jsem zapomněl to hlavní a to je v podstatě shrnutí toho co jsem řekl i s tipy tady
http://www.scooterfile.com/scooter-reviews/the-best-scooters-for-big-and-tall-riders/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.