Reklamácia skútra

Volná diskuze o skútrech, která tématicky nespadá do žádné z výše uvedených kategorií.

Reklamácia skútra

Příspěvekod forfun » 25 črc 2015, 15:24

Dobrý deň chcel by som sa opýtať skúsenejších jazdcov vlastním skúter Tauris Movida 125 po štyroch mesiacoch mám problém naštartovať motor za studena .Ból som sa opýtať v servise kde mi povedali že za opravu budem platiť od 30 do 50€ že je chyba v karburátore ale na skúter mám záruku nemala by byť oprava zdarma ? Za odpovede ďakujem
forfun

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Tauris Movida 125

Re: Reklamácia skútra

Příspěvekod Zdana » 25 črc 2015, 15:40

nevim jak to mate v SR ale u nás se veskere zavady, ktere se stanou do pul roku od koupe, se povazuji za zavadu z vyroby. Tudiz opravu hradi prodejce. Precti si vas obcansky zakonik, tu cast o reklamacich a kdyby se cukali udej je na nejakou obdobu nasi obchodni inspekce :)
Zdana

100+

Reputace: 4
Skútr / moto: Peugeot Satelis 300, Peugeot Xfight 100
Tuning / úpravy: izolepa,nevite kdy co odpadne.

Příspěvekod Valheru_KOKr » 25 črc 2015, 15:46

Je potřeba rozlišit vadu a údržbu. čištění a seřízení karburátoru je údržba, vadný karburátor je vada na záruku
Kája

Yuki CITY 125 - Nová čína, s jasnou historií a zcela nejasným osudem
Kokříkovi cesty
Nevidí mě! Neslyší mě! Nepředvídá mě! Nedává pozor! Nerespektuje mě, protože jsem na 2 kolech! Vím to, předpokládám to, a proto ještě jezdím a stále píši!
Valheru_KOKr

250+

Reputace: 33
Skútr / moto: Yuki CITY 125
Tuning / úpravy: Ne

Příspěvekod PBM2 » 25 črc 2015, 15:51

http://www.zakonypreludi.sk/zz/1964-40 §619 - Zodpovednosť za vady predanej veci atd. případně tady http://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/legislativa/40-1964/619-627-zodpovednost-za-vady-predanej-veci/ 8) Snad to bude stačit.

Edit: pokud karburátor byl poškozen tvojí vinou (mechanicky, nesprávným používáním, nevhodnou manipulací atd.), budeš platit. Pokud jde o výrobní vadu, zodpovídá po dobu záruky za tuto vadu prodejce, potažmo výrobce, takže náklady jdou na jejich triko a jak to prodejce má domluveno s výrobcem, zda po zaslání mu pošlou dobrý kus nebo mu to proplatí, tak to nevím, jak funguje. Ale tebe, jako zákazníka, to nemusí zajímat. Tebou způsobená závada, tvoje peníze. Závady způsobený vadou výrobku, špatnou montáží, vadou materiálu, špatnou předprodejní přípravou, jdou z peněz prodejce. Od toho ta záruka je, ne aby jsi v ceně zýrobku zaplatil i ji a přitom jsi neměl právo ji uplatnit. :!:
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Zpět na Diskuze o skútrech

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek