od petan600 » 05 lis 2010, 18:16
Mam špatnou zkušenost s přihlášením skutru na odboru dopravy a zajímá mě jestli jsem sám kdo byl takhle bezdůvodně šikanován.Koupil jsem skutra a to dovoz z Itálie,měl jsem Italský techničák,odhlášku,kontrolu z STK ,zaplacené pojištění.Tak jsem vyrazil na odbor dopravy,tam si to paní přebrala a odpoledne už volala,že skutr přihlásit nemůže,protože neví proč technik z STK uvedl hluk vozidla 85 dbl a že neví proč u výkonu motoru nejsou otáčky při kterých je dosažen.Tak jsem ta hned jel i s original manualem od výrobce,kde vše bylo,ale byl v italštině,nato mi paní,řekla,že má nárok na překladatele a já ho mám sehnat.Dále paní nevěděla jak technik zjistil délku a rozvor skutru ,tak jsem jí řekl,že asi metrem,natož na mě koukala dost divně a odvětila,že skutra nemůže přihlásit.Tak jí povídam paní vratte mi ty papíry,já si je vezmu zpět,natož mi řekla,že jsem je dal k správnímu řízení a ,že mi je nedá,tak jsem byl nucen napsat žádost o vrácení a pak mi je dala zpět.Na STK mi doplnili to co paní chybělo a to výkon při konkrétních otáčkách,A já vyrazil na odbor dopravy znovu natož mi paní řekla,že jí tam chybí zatížení náprav,snažil jsem se jí vysvětlit,že skutr nemá nápravy,ale dle mě osy a že hmotnost tam má všechny uvedené po nějaké chvilce mi paní řekla,že prostě skutra nepřihlásí a poslala mi na Dekru nebo do Aprilie,tak jsem jí zdělil ,že skutra přihlásím na čistopis a odešel jsem.Vše skončilo tak,že mi kamarád v jiném okrese skutra přihlásil a pak odhlásil a já jen zaregistroval na našem slavném odboru dopravy v Rokycanech.Omlouvam se za takový roman,ale snažil jsem se to napsat stručně,jen jsem se chtěl podělit o zkušenost se zvůlí.Nikomu bych nepřál tu nejistotu,kdy 3 měsíc řešíte to jestli vůbec budete mít SPZ a jezdit.