Volná diskuze o skútrech, která tématicky nespadá do žádné z výše uvedených kategorií.
Odeslat odpověď

Re: Povinné ručení

28 kvě 2013, 21:44

Tak přidám také svou trošku do místních statistik.

Honda Vision 110
pojišťovna Kooperativa
roční pojistné: 463 Kč
bonus za beznehodovost: 0%

03 srp 2013, 19:08

Tak jsem si to tu pročetl a asi jsem idiot.

Mám pojištění u České pojišťovny uzavíranou na centrále v Prraze-Chodov. Vlastním skůtr Yamaha majesty 125, 8,5 kw od roku 2008 jako dovoz ze Španělska, tedy zde 1 majitel.

Šel jsem do ČP a v roce 2008 jsem platil přes 950 korun.
Dnes se píše rok 2013 a s 10 % bonusem platím 1053,- Kč ...

Jse asi fakt idiot, když tu všichni platí 200-400 korun. Čili padá otázka, mám na ně nastoupit, že chci odejít a ať mi dají cenu a nebo fakt jít jinam? Popřípadě prosím doporučení, děkuji.

03 srp 2013, 19:33

To je docela veliká suma, ještě ke všemu na ten obsah a typ moto. Česká pojišťovna má v tomto ale obecnou nevýhodu, jelikož nemá nastavené tabulky pro motorkářské spektrum.

Jednou jsem si nechal na pobočce vymodelovat k povinnému ručení na Hondu Hornet 600 ještě i havarijní celoročně s programem Allrisk a pán pojišťovák na mě vyrukoval s částkou kolem 35.000,-Kč. Tak jsem se zasmál a uvedl, že toto neplatím ani na plně pojištěného Superba :mrgreen:

Nyní mám u nového moto program u Kooperativy a jsem velice spokojen.

03 srp 2013, 19:51

Jednoznačne pohroz vypovězením smlouvy. U auta ( 15 let starýho) mně poslali jen pov ručení 4 tisíce ( Kooperativa), nakonec to je 2200,- . Na skutra mam vše od Allianz za cca 1600,- Sakum pikum pov. ručení i s havajirkou s 10% účastí, a to i když si škodu způsobím sám , když mi skutr upadne, včetně proti živlům ( kroupy, povodně) Jen samotné pov. ručení je kolem 380,- Kč . Nesmíš se dát, jinak ti napálej maximum... dá se říct všichni

03 srp 2013, 20:04

Jak tu píší ostatní, je to moc. Například Milan57 je na tom pomalu stejně, jako já. Taky mám povinné a havarijní, ve kterém jsou krádež, živly, vandalové, zvěř, havárie, úplně všechno, a celé mě to vyjde na necelých 1400 u Allianz. Určitě se najdou výhodnější nebo jinak příjemnější, ale ono se to odvíjí taky od celkové ceny skůtru atd. Takže u 50-ky to bude, dejme tomu, +/- 1400, u 125, značkové, to bude o něco víc. Jak moc, to záleží od pojišťovny k pojišťovně. 8)

03 srp 2013, 20:14

Pojišťoval jsem 8.7.2013 u UNIQUA za 1.009,- Kč/rok.
Zajímavé je, že ve srovnávači na netu mi to v ten den vycházelo nejlevněji za 1.600,- Kč/rok... :shock:
Slečna v agentuře prostě zaperlila... :D

03 srp 2013, 20:44

Pojištění platím každý rok někdy cca v dubnu, takže zjistím, jaká je výpovědní lhůta a nechám to na další sezónu. Pokud by mi vyšla havarijní služba s pojištěním okolo 2 tisíc korun u Alianz, tak bych do toho určitě šel.

Můj první a zatim poslední pád motorky za tu dobu je to, že při nandavání na velký stojánek mi sklouzla bota a skůtr mi upadl na druhou stranu, než jsem stál. To prostě udržet už nešlo a musel jsem si lakovat celou tu přední plastovou potvoru a to není malá částka :/

Uvidíme, jak to na takto "starého" skltra vyhodnotí. Ono rok 1999 a najeto 42 tisíc kilometrů není málo a věkem budu patřit do nějaké rizikové skupiny hádám :)

03 srp 2013, 21:07

Výpovědní lhůta pro změnu pojišťovny je 6 týdnů. Takže doporučuji dva měsíce předem kontaktovat pojišťovnu a dát jim na "vybranou".. :wink:

03 srp 2013, 21:36

Řešil jsem pojistku nejdřív přes univerzálního dealera ZDE, udělal jsem si obrázek o možnostech, ale nakonec jsem skončil u Allianz, kde mám auto a započítali mi tam díky tomu plný bonus. Oslovil jsem pár zástupců a vybral si nejlepší nabídku. Navíc Allianz na "povinné ručení" moto nedávno zprovoznila on-line kalkulátor

03 srp 2013, 23:34

Tak to tady čtu a myslím, že bude dobře něco osvětlit.
Ano, dělám pro (ale to je jedno, proto smazáno). Kdosi mi tu kdysi napsal "čert nikdy nespí, ale pojišťováci jsou zloději" či tak nějak, mne to uráží, protože se za zloděje nepovažuji, ale přeberte si to, co napíšu, jak chcete:
Neexistuje jedno jediné a všude stejné pojištění - tedy ani povinné ručení. Liší se limity - pro motorkáře má nejnižší limit 35/35 smysl, totiž pravděpodobnost, že mu hodí vinu za hromadnou havárku s mnoha trvalými následky, smrtí nebo ekologickou škodou (což je nejsnáze představitelná příčina vyššího plnění), je malá - přesněji kdyby k ní už došlo, jeho už to nejspíš nebude zajímat :( Jsou (skutečně) i rozdíly mezi pojišťovnami - v rychlosti i výši plnění. Nepředstavujte si, že v dnešní době konkurenčního boje by ta, co je o 25% dražší, měla o 500% větší vejvar. Pomáhal jsem svému klientovi, který po nezaviněné havárce a dvouměsíčním komatu nemůže kvůli trvalým následkům vykonávat svou práci a dostal... 160 tisíc (nesmím napsat, od koho). Co myslíte - když mu to nedá viníkova pojišťovna, žaluje viníka samotného. A jde o milióny.
Zpět k těm sazbám: největší roli hraje vždycky bezeškodní průběh (z auta se počítá i na mašinu, naopak ne), věk (nejvyšší tarif je do 30 let), bydliště nebo sídlo podnikání (Praha <-> vesnice) a samozřejmě objem motoru. U havarijka cena motorky - a sazby jsou proti autu opravdu výrazně vyšší (vždyť víte, že stačí to jen lehce položit a škoda jde do desitek procent pořizovací hodnoty). Počet měsíců, kdy nejezdíte. Nebo taky rozšířená asistence.
Tím vším jsem chtěl říci, že se nedá bez dalších informací Shafticzekovi jen tak plácnout "to je moc" - někdy může být 350 moc a jindy 1200 (jen za PR) málo. A úplně mimo jsou řeči "dej jim na vybranou" a "pohroz jim a oni ti dají cenu". Takové s úsměvem posílám tam, kam chtějí :wink:
Odpusťte mi trošku delší příspěvek a mějte se. m.
Naposledy upravil medved.m dne 04 srp 2013, 18:21, celkově upraveno 1

04 srp 2013, 03:15

Medvěde, myslím si o tom své..Hlavně jsem se pousmál na tom, že se z auta počítají měsíce (bonusy) na moto. V r.2009 jsem začal jezdit na padině, nedali mi žádný bonus...Letos jsem přešel na 125ku a opět žádný bonus....Auto jezdím a vlastním od dob "Marie Terezie" a od r.2000 kdy se počítají bonusy jsem měl 2 pojistné události, z toho druhou před deseti lety. Na auto mám maximální bonus za těch posledních 10 let. Na moto mi bonus nedali žádný....Takže asi tak. :roll:

04 srp 2013, 10:08

Tak to si měl Hasmanne asi nějakou smůlu při sjednávání, protože je to přesně jak říká medvěd.
Kdysi mi převedli z aut bonus na motorku a bez problému. Po několika letech jsem si koupil auto a očekávat převod z moto na auto a to bohužel nejde.

04 srp 2013, 11:17

Hasmann: mysli si své a pousmívej jen nad sebou, zda jsi nezvolil nerozumně. A schválně, co myslíš, kdo z nás dvou o tom bude vědět víc? :wink:
Proto jsem hned ve čtvrté větě psal, že je mylná představa, že je jen jedno. U dvou vinařů se taky nenapiješ stejného vína a u dvou automobilek nekoupíš stejná auta. A připadne Ti to logické. Psal jsem tedy to, co platí pro nás a pro mne - jinde to může být jinak.
Víte, ještě něco: ona panuje mezi lidmi taková roztomilá představa, že pojišťovny jsou nějak navázány na erár, nebo že snad zaměstnávají nějaké tiskaře, kteří ty prachy na opravy vždycky v potřebném množství natisknou :roll: Není tomu tak: vyplatit se dá jen to, co se vybere. Skoro každý je schopen rozumem pochopit, že dvacetiletý nezkušený cápek, co dvakrát za rok zruší káru a dostane tři lidi do špitálu, nemá stejnou sazbu jako tatík, který za třicet let ujel s kamiónem dvakrát na Měsíc a zpátky a neměl žádnou nehodu. Někde to neplatí; tam se sice krátkodobě nahrnou ti "slabší" řidiči, ale zas odcházejí ti tatíkové a takové ústavy nutně musejí buď mít problémy s plněním, nebo skončit - jako ten, co nedávno ještě v neděli večer vysílal reklamu, že "každý řidič ušetří 1750 Kč", zatímco už o půl dne dřív ukončil činnost.

04 srp 2013, 15:40

Foky & Medved: Tohle neni smula, ale systemova chyba aneb pokud nam date (zakaznik) prostor, ojedeme vas. Jde o par korun u moto. Pri "zbaveni" se pojistovny na auto jsem s castky 5600 rocne sjel na 2500...Toz asi tak. U 125ky platim neco pres 7 stovek, coz me docela prekvapilo, ale v celkove castce porizeni Evicky to bylo jen "plivnuti"...;-)
S pojistkou je to jako s operatorem na telefon, u kabelovky ci dodavatele energii. Clovek musi furt sledovat nabidky a tlacit dodavatele. Jinak se z nej stane jen platici ovce stejne castky za jiz zastaraly produkt ci jeho nizkou kvalitu.
PS: kdybych nemusel sjednavat pojistku na dopravce, tohle by se mi nestalo.

04 srp 2013, 16:38

Taky jsem minulý týden poprvé pojišťoval motorku. Našel jsem si na netu ceny pojištění, abych měl představu a s vidinou toho, že mi dají bonus 60% jaký mám na autě, jsem naklusal na pojišťovnu. Čekal jsem cenu kolem 600,-. Jaké však bylo moje překvapení, když mi slečna sdělila částku cca 1.600,- za rok (obsah 400ccm). Říkal jsem jí, že u nich mám i auto s bonusem a ať to tedy zkontroluje. Ale bylo mi odpovězeno, že bonus z auta nelze převést na motorku a naopak. Takže začnu od 0%. Řekl jsem jí, že to se mi nezdá a odešel jsem. Volal jsem do jiné pojišťovny, kde pracuje známá, abych si to ověřil, protože jsem slečně zkrátka nevěřil, ale i tato známá mi to potvrdila. Takže jsem se vrátil a za 1.600 a s 0% bonusem pojistku uzavřel..
Odeslat odpověď