Poistna udalost

Volná diskuze o skútrech, která tématicky nespadá do žádné z výše uvedených kategorií.

Poistna udalost

Příspěvekod Rnx » 27 kvě 2014, 17:38

Znamemu borec nabral autom skutra na parkovisku (skuter stal na stojane) a zvalil ho na pravu stranu. Skoda je na spataku, niekolkych plastoch, ma pokryveny vyfuk a boh vie co sa este pod plastami objavi...
Zaujimalo by ma, co s tym. Skoda samozrejme pojde z povinneho rucenia vinnika, pokial ma nejaku poistku i nad ramec, tak z toho. Co sa tyka znameho - je nejaka moznost, aby mu skuter opravili do povodneho stavu bez toho, aby musel nieco doplacat servisu alebo menit nejaky "neuznany" plast na vlastne naklady? Pripadne na co si ma dat pozor pri rieseni poistky? Zatial je to len v stadiu spisovania dopravnej nehody... Este upresnim, ze vzhladom na ceny novych plastov je skoda urcite nad 10.000,- Kc...
Rnx

100+

Reputace: 15
Skútr / moto: Runner 50 (sold), Burgman 650 (sold), C 650 GT

Re: Poistna udalost

Příspěvekod vena307 » 27 kvě 2014, 17:53

Pokud sem to dobře pochopil tak to auto neujelotakže oprava bude hrazena s povinného ručení auta buď v autorizovaném servisu nebo pojišťovna vyplatí majitele skútrů a ten si to necha kdekoliv jinde opravit.
Když jsi přišel na svět, plakal jsi a všichni se radovali. Žij tak, aby všichni plakali a ty ses usmíval, až jej budeš opouštět!“
vena307

500+

Reputace: 173
Skútr / moto: Honda SW-T 400,Yamaha FZS 1000 Fazer,Yamaha R1,
Tuning / úpravy: Honda CBR 1000RR Fireblade

Příspěvekod Rnx » 27 kvě 2014, 18:04

Ano, je to tak.
Otazka je skor, ci poistovna uhradi komplet opravu a vymenu alebo bude odmietat plnenie z dovodu, ze ved ten "skrabanec" je len 5cm dlhy... Ako sa proti tomu branit... Pripadne ak sa vytasi s nejakou amortizaciou, alebo co je mozne ocakavat od vinnika?
Rnx

100+

Reputace: 15
Skútr / moto: Runner 50 (sold), Burgman 650 (sold), C 650 GT

Příspěvekod vena307 » 27 kvě 2014, 18:31

Amortizace od viníka události neni žadna ale od pojišťovny když to bude novější skútr tak by měly uhradit plnou částku škody a na dobu opravy v autorizovaném servisu dát k dispozici nový skútr jako náhradní vozidlo
Když jsi přišel na svět, plakal jsi a všichni se radovali. Žij tak, aby všichni plakali a ty ses usmíval, až jej budeš opouštět!“
vena307

500+

Reputace: 173
Skútr / moto: Honda SW-T 400,Yamaha FZS 1000 Fazer,Yamaha R1,
Tuning / úpravy: Honda CBR 1000RR Fireblade

Příspěvekod medved.m » 27 kvě 2014, 21:13

Záleží na té pojišťovně viníka (kde má PR), kdyby nezaplatila obnovu do původního stavu (novými díly! žádná "amortizace" na náhradních dílech neexistuje), pak vymáhat po viníkovi zbytek případně i soudně.
Je "obecně oblíbeným omylem", že řidič se sjednáním povinného ručení odpovědnosti nějak zbavuje. Nikoli. (Záleží jen na něm, jak důvěryhodný ústav zvolí a v případě, že ten neplní jak má, jestli má frčky na to, aby případný spor o výši pojistného plnění vyhrál.)

vena307: bohužel, na motorky a skútry se náhradní vozidlo většinou nevztahuje :(
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod waleedi » 12 led 2015, 12:57

Zaujimalo by ma, co s tym. Skoda samozrejme pojde z povinneho rucenia vinnika, pokial ma nejaku poistku i nad ramec, tak z toho. Co sa tyka znameho - je nejaka moznost, aby mu skuter opravili do povodneho stavu bez toho, aby musel nieco doplacat servisu alebo menit nejaky "neuznany" plast na vlastne naklady? Pripadne na co si ma dat pozor pri rieseni poistky? Zatial je to len v stadiu spisovania dopravnej nehody... Este upresnim, ze vzhladom na ceny novych plastov je skoda urcite nad 10.000,- Kc...
waleedi

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: dhd
Tuning / úpravy: fhdghd

Příspěvekod medved.m » 12 led 2015, 13:22

Co by s tím?
Není-li viníkem, opravit do původního stavu mu to musejí a basta - a záleží na viníkovi, jakou má pojišťovnu. Pokud ta mu uvedení do původního stavu celé neproplatí - což se u některých stává - musí zbytek vymáhat po viníkovi.
(U opravy skútra je to ještě sranda - horší by to bylo s nějakými zdravotními následky.)
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Zpět na Diskuze o skútrech

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek