Nestalo se mi to - protože když už do Vaňkovky jedu, parkuju dole - takže nevím, jak přesně vypadá ta hláška o "blacklistu". Ale vezměme to technicky:
Nebude asi pravda, že "oni tam NECHTĚJÍ motorky" nebo "kterej blbec jim ZAKÁZAL vjezd". Ten blbec je plechová bedna s trochou elektroniky a věřte, že necítí vůči motorkářům žádnou zášť.
Nejspíš to bylo nějak tak, že ty sis odebral lístek, tím se zvedla závora, ale nezaregistrovala průjezd a nespadla za Tebou. Plechovkář za Tebou si vzal svůj lístek, projel a za ním závora spadla - tím se Tvůj lístek vyřadil ze systému jako NEPOUŽITÝ.
Právě kvůli tomu, že indukční smyčka motorku (menší než GoldWing
) většinou nezaregistruje, byl umístěn před výjezdem na střechu pro motorkáře ten zákaz a zřízeno to stání dole u bočního vchodu. Využívejte ho.
P.S. pro zajímavost: kdysi jsem přijel
na kole pozdě večer na křižovatku Řipské se silnicí, co vede přes most nad tratí k Daikinu nebo co (vedle Porsche, naproti Volvo). A semafor byl asi také ovládán smyčkou. A byla na něm z boční silnice červená.
Tak jsem tam na tom kole stál, popojížděl, sprostě nadával... a jak na potvoru, protože byla skoro noc, nikde žádné auto, které by ta smyčka vzala
No co Vám budu povídat... nakonec jsem porušil předpisy