Po letech opět na dvou kolech

Volná diskuze o skútrech, která tématicky nespadá do žádné z výše uvedených kategorií.

Re: po letech opět na dvou kolech

Příspěvekod tatík » 14 pro 2011, 19:54

tak jsem dneska najel jen asi 60 km,sotva se ohřál motor
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil tatík dne 22 čer 2014, 18:07, celkově upraveno 1
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Reputace: 92
Skútr / moto: nová Honda CB500X model 2023
Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

Příspěvekod Pickwick » 14 pro 2011, 20:14

Zdravim tatika a myslim ze sis to aspon vybral a budes uz v pohode! Hlavne ze to dopadlo takhle.. Urcite bych jeste nebalil protoze polozit se to da i v lete i kdyz je jasny ze ted ceka o dost vic nastrah :!: Taky proto ted jezdim vetsinou zatacky jak priposranej :roll: nejhorsi je to na kostkach kolejich a vodorovnem znaceni... Takze v Praze vlastne vsude :twisted: Ale dneska ne bylo 11st tak jsem zase jezdil co se dalo a co si troufnu.. Pocasi paradicka dokonce jsem byl spocenej.. Zajel jsem kouknout na Vrbovku na slevy a slintal tam :wink: jo a abych nezapomel hned ve vchodu stoji bilej x-max 250 za 99 000,- najeto 2500km letosni rocnik... Ze by nekdo z fora prodaval :?: Ale Cova to nebude :wink: Jinak vsude slevy ja si tam zkousel kdeco a dostal nabidku na super cenu za vyklopku tak to mozna zvazim stejne potrebuju jeste jednu pro batuzek.. Ale co me dostalo byl sprej proti poceni plexi :!: slecna mi ho predvedla v akci kdy funela :mrgreen: na plexi pred aplikaci a po a vazne bomba.. Rozdil viditelny i okem laika :mrgreen: Udajne vydrzi jedna aplikace cca tyden vzhledem k cene a obsahu lahvicky nedokazu uplne posoudit jak se to prodrazi ale mozna na nejhorsi obdobi by stalo za to koupit. Co se jezdeni tyka tak pocasi se ma dle predpovedi sice rapidne horsit ale uvidime jaka bude realita a jestli nakonec i pro kapra nepojedu na skutru :o
Taky jezdím ještě na :
Merida Mission HFS 3000-D ....jo fakt je to kolo :o
KOSTKA UNI CLASSIC...jo fakt je to koloběžka :o
Pickwick

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha Majesty 400 r.v.2007

Příspěvekod Simson » 14 pro 2011, 20:22

Milo: Toho kotouče jsem si až teď všimnul, ale ve skutečnosti to není až takový. Sjetá pneu není ale skútr prostě nedokáže jet rovně, nevím čím to je, mám podezření na ložiska nebo nějakou vůli, jiní mi říkají že je to tou širokou přední pneu ale to sám nevim... :( Každopádně je s tím pr.... jet, je strašně vratkej ale kámoš co má podobnýho tak tomu jede suprově, dokáže jet i rovně a nemusím ji držet dobouma rukama jak vzteklého kapra :mrgreen:
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 bře 2013, 13:22, celkově upraveno 1
Není motorkář ten, co jezdí na hlučným Hárleji proto aby si ho lidi všimli, ale ten, kdo jezdí srdcem, třeba na babettě či skůtru.
Simson

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Piaggio Sfera 125, Hero Winner 50, Yamaha Jog RR
Tuning / úpravy: Snad nějaké budou časem

Příspěvekod tatík » 14 pro 2011, 20:36

jj,tam jsem byl tuhle taky,a kde mají ty slevy??Já byl nahoře na parkovišti v tom nalevo od Suzuki.
Naposledy upravil tatík dne 22 čer 2014, 18:08, celkově upraveno 1
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

Příspěvekod Dom999 » 14 pro 2011, 22:17

Janon tak vzhledem k tomu že jsem do teď jezdil každej den celej rok snih nesníh voda nevoda... tak si myslim že už to dokážu maičko posoudit a nejni to jízdním stylu s tim podklouznutym přednim kolem neuděláš nic ani ve 20 natož ve 100.
Samozřejmě ani ty zimáky nezvládnou vše a taky sem se čas od času zapotil ale nikdy jsem v zimě neupadl zato v létě jo.
Maxon Obrázek
Majesty Obrázek
Dom999

1500+

Skútr / moto: V-strom 650
Tuning / úpravy: Jen uzitecny veci (kufry,plexi...) a filtr kn.

Příspěvekod janon » 15 pro 2011, 00:56

Samo ze je to ted klouzavejsi, o tom se nepru, ale ze by to bylo o zivot. :wink:
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod Dom999 » 15 pro 2011, 01:59

při těch rychlostech co se jezdí?
okdyž to je i v létě to máš pravdu.
Maxon Obrázek
Majesty Obrázek
Dom999

1500+

Skútr / moto: V-strom 650
Tuning / úpravy: Jen uzitecny veci (kufry,plexi...) a filtr kn.

Příspěvekod Pickwick » 15 pro 2011, 08:47

:evil: ráno jsem přehlédl že je mokro a vyrazil do práce..klouzalo to jak prase a mezi polema u Xaverova jsem to asi v 60 málem položil v zatáčce jak to klouzalo :shock: ustál jsem to jen tak tak s drobným infarktem a nejhorší na tom bylo že jak jsem jel "pomalu" cca těch 60 tak mi "na kufru" jel kre.... s plechovkou kterého jsem evidentně zdržoval ...kdybych to položil tak neměl šanci zastavit..až po tom mém manévru si dal odstup...tak možná 5- 10m :?: :!: No comment...já i v létě za deště jezdím za motorkou s velkým odstupem..holt každej jsme jinej.
Naposledy upravil KYBLOS dne 25 bře 2013, 23:07, celkově upraveno 1
Taky jezdím ještě na :
Pickwick

100+

Příspěvekod vlastak » 15 pro 2011, 12:35

Na tohle mi nezbývá než reagovat. Je mi jasný , že ti kteří si pořídili nový stroj k podzimu si budou užívat co nejdéle to půjde, ale vše by mělo mít své hranice. To, že se může v tomto období očekávat mokro nebo ledovatka v každé zatáčce,snad každý ví a podle toho by měl přizpůsobit své jednání. Někteří zazimují a jiní se vším rizikem jezdí dál. Potom ale nemůže nadávat na plechovkáře, protože už s tím rizikem, že sebou praští , vyjel. To je to samé, jako když potkáš v plechovce cyklistu, který se snaží jet ve sněhové břečce a ještě k tomu neosvětlený. Při smyku hned nezastavíš,motorka i ty se smýkáš dál a někdy to může být i osudné,protože v protisměru je taky provoz a ne vždy protijedoucí vozidlo může zastavit i když jede také podle podmínek na komunikaci. Pokud já bych byl nucený jezdit v zimě, tak bych rozhodně nesedlal 200 kg vážící stroj, ale nějakou lehkou padinu u které je jěště možná korekce jízdy nohama a samozřejmě obutou do zimních pneumatik.
Naposledy upravil KYBLOS dne 30 čer 2013, 09:05, celkově upraveno 2
Důvod: Citace posledního příspěvku
vlastak

100+

Skútr / moto: X MAX 400

Příspěvekod tatík » 15 pro 2011, 12:42

no jo,já vím,ale ono to láká,a na suchý silnici to jde.Příští týden už má být 10 pod nulou a je po srandě. :D :D :D Do tý doby budu dávat větší pozor. :wink:
tatík

1000+

Příspěvekod Pickwick » 15 pro 2011, 13:48

To 8steve : to bych udělal jenže nebylo kde..je to úsek tak 1-2km kde není krajnice a je to tam úzké navíc bez světel, plná čára a jeli auta v protisměru...prostě deb.... na debilním úseku.

To Vlastak : Nevím jestli jsi četl můj příspěvek pozorně ale já právě jel relativně pomalu abych přizpůsobil jízdu stavu vozovky a jen proto jsem se nevymáz protože jsem jel fakt opatrně a snažil se to moc neklopit.Přesto mi to uklouzlo já to ustál.To že se na mě těsně lepil kre..... v plechovce kde já jel něco mezi 50-60 byl z jeho strany stupidní hazard bohužel s mojim životem. Jestli ti připadá normální lepit se těsně na někoho v jakékoliv situaci natož na namrzlé nebo mokré silnici tak pardon.
Já když jedu tak se snažím dodržovat vzdálenost mezi vozidlama vždycky když to jde a to ať jedu na motorce nebo autem. Když já jedu v autě a lepí se mi na kufr nedočkavej idi.... tak mě to taky vadí ale je tam větší šance že to skončí pomačkaným plechem. Ale jestli se někdo lepí na motorkáře ať na suchu nebo mokru tak je to ultra idi.... a na tom trvám..spadnout může i na suchu a on ho přejede jen proto že nemyslel nebo je bezohlednej :!: Třeba jezdíš taky tak a potom se mnou souhlasit nemusíš..možná ti pak je i sympatický pan Trpišovský a jemu podobní...
A sorry přirovnávat jízdu ve 2st nad nulou na skůtru k cyklistovi v břečce bez osvětlení :?: Já si opravdu nemyslím že jezdit v tomhle počasí je až takový hazard.. to mi přijde fakt trochu mimo...
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 00:59, celkově upraveno 3
Taky jezdím ještě na :
Pickwick

100+

Příspěvekod vlastak » 15 pro 2011, 17:14

To Pickwick: Rozhodně k řidičům typu pana Trpišovského nepatřím . Jen jsem chtěl reagovat celkově na zimní jízdu s jednostopým vozidlem. To že se nedodržuje vzdálenost je věc druhá a taky problematická. Tobě a ostatním,kteří podstupují riziko v zimě na dvou kolech, přeji jízdu bez karambolů :P
vlastak

100+

Skútr / moto: X MAX 400

Příspěvekod Simson » 15 pro 2011, 18:47

Co se vzdálenosti týče, je dáno zákonem "řidič povinen jest bezpečnou vzdálenost dodržovati podle stavu vozovky, ABY SCHOPEN BYL ZASTAVITI POVOZ SVŮJ BEZ OHROŽENÍ VOZIDLA PŘED NÍM JEDOUCÍHO!!" Nikde se tam nic nepíše o tom že by byla výjimka v případě jednostopého vozidla v zimě. Pokud mám alespoň něco v hlavě, nebudu vymejšlet případné výmluvy pro policii která v horším případě přijede i v doprovodu blikacího mikrobusu, ale budu přemejšlet jak zastavit kdyby něco. Kdo jezdí ve městě jako já, ví že nikdy neví, co toho před ním napadne. Najednou to prostě zbrzdí na fleku protože chce zaparkovat na pangejt. A já se budu vymlouvat že má zimní guby a je půlka prosince? Já mám taky letní ale v BA dnes 5°C a až na odpolední déšť pohoda. Já si to říkám takhle:"Město je džungle a jen ten silnější přežije, jsme tu každej sám za sebe a nikdy nevíš jakej dravec se ti tam vyřítí z vedlejší, proto nemysli na to co kdo dělá špatně, snaž se o jediné, přežít! Musíš přežít, ale taky se snaž aby přežili ostatní!! Pravidla sou jedna věc, život druhá. Nikdy se nespoléhej na druhého, ještě by ti tam vjel a neubrzdíš to."

To jest můj názor, je každého povinnost dělat vše pro bezpečnost svoji i ostatních, s logikou ježdění v zimě to nemá co dělat, doteď jsem měl skútra mimo provoz, konečně na něm můžu jezdit a jezdit budu dokud nebude sníh! To mi žádný zákon nezakazuje!
Není motorkář ten, co jezdí na hlučným Hárleji proto aby si ho lidi všimli, ale ten, kdo jezdí srdcem, třeba na babettě či skůtru.
Simson

100+

Příspěvekod venda » 15 pro 2011, 19:28

Já teda nevím, ale jezdit v teplotách kolem nuly, riskovat že si každou chvilku můžu nabít hubu, tak
takhle si požitek z jízdy na skůtru nepředstavuju. Není lepší si dát chvíli pauzu, něco opravit, vylepšit a o to více
se těšit na krásné jarní dny?Beru když někdo nemá třeba jinou možnost dojíždění do zaměstnání ale dobrovolně
si přivodit revma to nemusím. Možná kdybych neměl 54 let ale o nějakou tu desítku míň tak bych to viděl jinak, takhle už se musím šetřit abych ještě pár sezon mohl odjezdit.
venda

500+

Reputace: 23
Skútr / moto: , Transalp 650, yamaha X-city 250

Příspěvekod Simson » 15 pro 2011, 19:35

Kdo je na tu zimu dost připravenej, je to pohoda. Teď se tomu ještě nedá říct zima... Dokud je nad nulou, je to pohoda a nedá se to pokládat za zimu, stejně je ale lepší být opatrnej. Loni jsem jezdil i v pořádným mrazu, a řeknu vám, dá se to ale to už je fakt vo hubu. Pamatuju si cestu na choppru Yamaha Virago 125 na kterém jsem jel od Cerhenic do Nymburka a pak odtam zas zpět (taťka jistě zná, cesta přes Sokoleč) prostě cca 20km a na teploměru -18°C!! A to už bylo něco. Sněhu naštěstí na silnicích moc nebylo, a kde byl, byla to teda pr..... Kde to šlo, mazal jsem to kilem, a nejhorší bylo to chcípnutí motoru když jsem dojel do cíle. Největší hloupost, hned si sundat rukavice, ta bolest, já ani vrata neodemknul a doslova jsem se svíjel před vraty asi pět minut. Prostě hnus, jako by mi upadli prsty!!!!! Chce to chrániče na ruce :mrgreen:
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 bře 2013, 13:22, celkově upraveno 1
Simson

100+

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o skútrech

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek