Tak jsem objevil tohle vlákno a musel jsem ho přečíst od začátku do konce..skoro by se dalo přejmenovat na "tatíkův blog"
úžasně se to čte, klobouk nebo spíš helmu dolů
...tak neodolám a připojím se..já asi nejsem úplně přesnej případ z názvu vlákna, protože já o něčem jako motorka vždycky jen pošilhával ale nevlastnil...párkrát jsem (ještě na vojně což je 20let) osedlal půjčeného simsona a jawu 250 což byl pro mě naprostý vrchol
taky nějakou jízdu na babetě nebo fichtlovy bohužel nic víc..v průběhu let jsem pokaždé oprášil chuť se svézt a něco pořídit ale bud nebyl peníz nebo místo kam to zaparkovat.Letos jsem objevil na slevomatu že si je možno "za babku" půjčit skůtříka Kymco Agility 50 nebo 125 na jeden den případně i na víc..Tak jsem si řekl proč ne a protože mám jen omezené A1 k Bčku vybral jsem Kymco Agility 50 at neriskuju pokutu..
Jízda měla začít v pátek okolo 17h v Bráníku směr Orlická přehrada a druhý den v klidu zpět abych stačil skůtříka do 17 opět vrátit..Leč člověk má představy ale počasí svojí hlavu..dojel jsem sotva na Zbraslav a začalo fest foukat a krápat což se mi vůbec na první jízdu po letech nelíbilo..A když zavolala manželka která jela napřed autem že stojí na pumpě protože nevidí z auta na metr jak leje udělal jsem otočku a odjezd nechal na ráno..Při projíždce než jsem dojel domů jsem zjistil že Kymco jede 45km/h a ani o chlup víc!! No nic říkám si na chatu je to 90km tak to je max 2,5hodiny...vyrazil jsem ráno v 9 s tím že pojedu Říčany-Jesenice-Sedlčany-Trhovky kde byl můj cíl.. celou cestu popisovat nebudu to je na samostatný román jen snad že u Jesenice mě uzavírka donutila hledat objíždku a nakonec jsem stejně skončil na dálnici přesně jako psal tatík...další problém byl že rychlost v kopcích např Kamený přívoz atd. nedosahovala ani 30km/h..sečteno podtrženo na chatu jsem dorazil někdy okolo 12,30 což bylo o hodinu později než jsem doufal..pro srovnání na kole jezdím stejnou trasu už jen o cca 45min déle
Když jsem spočítal kolik času mi zůstalo na na cestu zpátky abych stihnul skůtřika vrátit polilo mě horko a dal jen rychlý oběd..
Zpátky jsem se rozhodl jet jinou trasou Krásná Hora-Dublovice-Cholín-Chotilsko-Štěchovice-Bráník..opět to zkrátím cesta krásná jeden lehkej deštík kochal jsem se krajinou na což při této rychlosti je času dost...
Sranda nastala v okamžiku kdy jsem asi tak kilometr před pumpou nad Štěchovickým kopcem dojel borce na silničním kole..on se na mě totiž "pověsil" a dupal za mnou až do Prahy pod Baranďák...Jeho hláška jestli mi nevadí že se za mnou sveze protože už je trochu unavenej mě pobavila
A ačkoliv jsem jel celou dobu "na plný plyn" (45km/h) borec neodpadl a před Baranďákem mi ještě s úsměvem poděkoval za super trénink a odjel směr centrum
..V tu dobu jsem měl jasno!! Jestli nějaké přibližovadlo tak něco na čem ujedu cyklistovi..takže 50ku s omezovačem NEBRAT!
A následek výletu? Totálně jsem tomu propadl
Teď ležím bud u inzerátů a nebo tady na foru a aspoň si o tom zatím čtu
Představy mám ale jasné..na jaře oslavím 40 narozky tak myslím nějaký skůtřík jako dárek bych si zasloužil no ne?Když jako to výročí
No a aby mi to zatím lépe utíkalo...přihlásil jsem se do autoškoly a dělám si papíry na An (když už tak už) čekat na naše zákonodárce nehodlám a navíc protože chci jezdit hlavně na výlety za Prahou koukám po nějaké 250 bojím se že 125 by byla málo...Větší zase nechci páč místo na parkování je se složitějším přístupem a s velkou těžkou potvorou by mohl být problém.
No a hned byl důvod si udělat první radost..přeci nebudu v autoškole nosit blembák po někom no ne?
Takže jsem po chvilce pátrání a zkoušení po obchodech zakoupil LS2 Ride ve White provedení
úžasnej pocit a ta radost že mám první věc na skůtřík
Takže doufám že se nejpozději na jaře vyzbrojím nějakým přibližovadlem a rozšířím vaše řady...Rád se potkám s tatíkem a ostatníma....Takže hezký den a hodně kilometrů bez nehody!!