Po letech opět na dvou kolech

Volná diskuze o skútrech, která tématicky nespadá do žádné z výše uvedených kategorií.

Re: Po letech opět na dvou kolech

Příspěvekod micah » 08 říj 2014, 20:05

Ahoj všem ,
tak se chystám na sobotu, že si projedu Český Ráj viz http://www.skutrforum.cz/na-posledni-chvili-f76/pro-chomutov-a-okoli-t11534.html, už se moc těším a určitě doplním pár řádek z výletu.
Pokud by se chtěl někdo po trase přidat, nebo potkat někde na kafe, budu rád.
S pozdravem Micah
micah

10+

Reputace: 1
Skútr / moto: Yamaha x-max 125

Příspěvekod cendab » 14 lis 2014, 16:32

Zdravým všechny tady na fóru a dovolil bych si taky přispět do tohoto vlákna protože si myslím že asi i já jsem se po letech vrátil...a to jak na dvě kola tak i na zdejší fórum.
U mě to začalo někdy před 13ti lety kdy jsem si všiml na jedný stavební firmě skútru.Bylo to v zimě a byl opřenej o paletu cihel.Teda vlastně ze sněhu koukala jen zadní část a SPZ. Po chvilce vyptávání jsem se dozvěděl že se jedná o Piaggio Typhon 50 a že je to zbytek skútru kterej nějakech 5let vozil pizzu po Chomutově a že tam leží už půl roku jako dárce orgánů. Vzhledem k tomu že měl papíry tak už byla jen otázka času domluvit se s majitelem a vrak tehdy za hezkých 6tisíc od něj odkoupit.No a pak nastalo to co už dneska není problém a to schánění náhradních dílů...Prodejny na skútry byly v plenkách a jenom v Praze,oficiální zastoupení mělo díly jen na objednávku a za nesmysly,tak že nezbejvalo shánět jinde.Tenkrát sem narazil na nějakýho Itala,myslim že Mauro se jmenoval kterej brázdil v orezlim Ivecu mezi Itálií a Čechama a vždycky ho měl plný skútrů a dílů no prostě na tu dobu neskutečnej ráj a ještě za opět na tu dobu směšný ceny.Piaggio se mi povedlo dát dohromady a musim říct že od té doby jezdilo nejdřív v mých a pak v rukou mého syna naprosto bez závad nějakých 8let a do teď mi stojí v garáži a věřim že kdybych si dal tu práci ho oživit tak bude frčet bez problémů dál.
Po jednom a snad i jediném incidentu na téhle malé padesátce kdy jsem z něj musel vystoupit za jízdy z důvodu naražení řidítka do mého kolena a tím způsobenému nedotažení zatáčky jsem usoudil že jsem moc velkej a potřebuju i velkej skútr.Synkovi táhlo na patnáct tak bych stejně o něj přišel.
Tenkrát jsem si vybral v Bráníku ojetou Majesty 250 a vím že jsem špatně neudělal. Krásnej vínovej velkej skůtr s kufrem, kterej byl tak dlouhej že se nám pomalu nevešel do Transportéra, to bylo přesně to co sem nutně potřeboval.Krásně se s ním brázdily silnice a vlastně jsem se sním zúčastnil i historicky prvního ročníku Skútršňůry na což taky do teď vzpomínám. Sloužil mi výborně ale bohužel jen krátce protože u mě nastala výměna řidičáku a tím i to že jsem přišel o záznam v kolonce "A" kterou mi jaksi omylem úřednice dříve vyplnila a já tajně doufal že se tak při výrobě nové kartičky stane opět...nestalo.Spolu s body to znamenalo konec velký motorce a putovala do stáje k mému otci který zrovna dospěl do věku kdy už nepřehodil nohu přes sedlo své 350tky a skútr přijal jako že dál bude moct jezdit.A jezdí do teď.
V té době jsem se přestěhoval na hory a tak padla volba na čtyřkolku a tím i moje lehké zanevření na dvě kola...
Dopadlo to tak že moje čtyřkolka už tři roky stojí v garáži s namontovanou radlicí na sníh a v létě si na ní ani nevzpomenu.
Naopak pokaždý když tatík jel provětrat mojí bejvalou Majety se mi stejskalo jako že dost.Na to abych si dodělal papíry na velkou motorku se tak nějak necejtim a tak moje volba padla na 125ccm což vzhledem k mé váze cca 120kilo byl asi risk ale jak teď už vím tak se to dá.
K mému návratu zpátky stačilo jen vybrat něco co mě za srdce chytne a tam je volba myslím jasná...zase Majesty!
Je to zhruba měsíc co jsem našel hodně pěknej a udržovanej stroječek a to kousek od baráku a na víc i za zhruba poloviční cenu než jsou v inzerátech a po svezení nebylo co řešit. Zatím jsem ve stádiu že když vyleze slunko vylezu i já ale zima je tu na kopcích ukrutná tak že to pomalu omezuju.
Je to něco nádhernýho učit se znova naklánět do zatáček, jízdu od jízdy si to užívat víc a víc. A taky se těšit na Jaro kdy se bude dát vyrazit někam dál.
Doufám že vás můj příběh a vlastně i takový malí představení se tady na fóru nenudilo (myslim že si mě už nikdo pamatovat nebude protože ani já si už nikoho nepamatuju,tenkrát jsem měl přezdívku Simir¨) a těšim se na společný vyjížďky . Bydlím na kopci u hranic mezi Litvínovem a Chomutovem tak že asi bude s kým pojezdit.
cendab

25+

Reputace: 2
Skútr / moto: Majesty 125

Příspěvekod tydeet » 14 lis 2014, 18:30

A nejmenuje se ten kopec u hranic podle nějaké Kateřiny??? Vítám Tě zpět ...
tydeet

100+

Reputace: 58
Skútr / moto: yamaha neos 50, honda pcx 125

Příspěvekod cendab » 14 lis 2014, 19:50

No jasné...že by sme se znali?
cendab

25+

Příspěvekod tydeet » 14 lis 2014, 22:32

Neznáme se, ale občas (a rád) do těchto končin jezdím ... třeba Klíny s běžkama ...
tydeet

100+

Příspěvekod cendab » 14 lis 2014, 22:57

Jo je to tady hezký a na Klínech mám chalupu....jinak vršky mám najetý spíš mimo silnice ale i na motorce je tady kam vyjet. Hlavně když je dole inverze a tady a v Německu jak na Jadranu.
cendab

25+

Příspěvekod tydeet » 18 lis 2014, 12:01

Přiznejte se, kdo dneska vyjel na skůtru? ... já jo a jsem dost navlhlý .... cestou jsem ale nikoho nepotkal.
tydeet

100+

Příspěvekod LipaSY » 18 lis 2014, 14:47

Pojedu se projet po 16h, dřív to nejde. Aktuálně jsem Winga vypucoval, nikdy mu to dlouho nevydrží :)

EDIT: nepřestává lejt, dnes to nemá pražádného smyslu :|

EDIT 1: dneska to šlo, sice jsou Svitavy ucpaný autama, ale to je přesně chvíle, kdy motorka hraje prim :twisted: :lol:
http://thomsonmotorson.motorkari.cz
lipadroid(zavinac)gmail(tecka)com
LipaSY

250+

Reputace: 25
Skútr / moto: Honda Silver Wing FJS600 (mimo jiné)

Příspěvekod tatík » 23 pro 2014, 12:12

tak po dnešních asi 90ti km :twisted: ,jsem oba skůtry pro letošek definitivně uklidil.Ani nebylo tak zima,víc mi vadil ten vítr :evil: :evil:
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Reputace: 92
Skútr / moto: nová Honda CB500X model 2023
Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

Příspěvekod spartan » 28 pro 2014, 15:42

Zdravím všechny i já,vrátil jsem se na dvě kola po dlouhých 30 letech.Do 22 let jsem jezdil na pionýru,jako hodně kamošů,ono v té době taky skoro nic jiného nebylo.Pak přišla svatba,3 děti a ježdění bylo pryč.Před 3 rokama jsem se začal zajímat o skutry a koupil si Aprilii 50 SR Ditech,jelikož mám papíry jen B.Hned po první jízdě mě to chytlo naplno,dokonce ani při jízdě jsem neměl žádné problémy.Pak přišla úprava předpisů a k B se mohlo jezdit i na 125 skutrech.Začal jsem se zajímat o 125 a loni jsem koupil skutra Kymco Downtown 125i ABS.Jízda na něm je balada a oproti 50 super.Teď už jezdíme na 125 i s manželkou,skutr je pohodlný a i na delší cesty fakt super.Už se zase těšíme až bude jaro a vyrazíme,spartan.
spartan

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kymco Downtown 125i abs

Příspěvekod forester » 28 pro 2014, 18:37

Nazdar spartan to nás teší že ťa to teší :D Je nás tu takých viac čo sme po druhej puberte prepadli motocyklom.Môj prípad je podobný s tým že som si robil velké A pred 4 rokmi a začalal na 125ke a teraz som povíšil na 250 a tak isto sa s tým nakazila aj manželka ktorá najprv ani sadnúť na to nechcela a teraz keď vydí že sa niekde chystám tak sa sa je nomôžem striasť a musím ju zobrať zo sebou :D
Myslím že nebude dlho trvať a dorobíš si tiež velké A labo za chvílu ti nebude stačiť 125ka.Nech ti to dlho vydrží a veľa šťastných km prajem.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod spartan » 10 led 2015, 15:03

Forester,díky moc za přání.O větší motorce nebo skutru jsem samozřejmě uvažoval,ale musel bych si dodělat papíry a to se mi tedy nechce,i když nikdy neříkej nikdy,že.Jízda na Kymcu mi vyhovuje a zatím jsem s ním velmi spokojen.Kdybych měl o nějaký ten rok méně tak bych ty papíry asi dodělal,ale teď to neřeším.Díky za přání a přeji všem i tobě štěstí, zdraví a mnoho km bez nehod v tom novém roce.
spartan

5+

Skútr / moto: Kymco Downtown 125i abs

Příspěvekod prt » 01 úno 2015, 13:01

Trošku to tady oživím, začínal jsem znovu před dvouma rokama, i když já jsem vlastně nikdy tak úplně neskončil a skoro pořád jsem nějaké jednostopé vozidlo vlastnil, naposledy to byla před novým skůtrzačátkem babetta, před tím yamaha 900, ještě před tím třipade a samosřejmě začátky na pinckovi.
Na skůtru jsem znovu začínal a to hned na 250 peugeot satelis, sloužil velmi dobře, bez závady, zs dvě sezóny najeto cca 15000, jezdil jsem prakticky denně do práce a občas nějaký výlet. jelikož se mi změnilo místo zaměstnání tak jezdí denně 35 tam a 35 zpátky, jelikož je to meziměsto tak jsem začal pociťovat mirnou absenci výkonu zvlášť při potřebě předjíždění nákláďáků. Žijeme jen jednou tak šel peugeot na protiúčet a do mé garáže zamířila jemně jetá honda sw 600t. tak teď chodím jak mlsný kocour a občas nastartuji a nechám ohřát motor. Jel jsem na ní domů cca 130 km a bylo to pěkné, ale už se těším na jaro jak ji pořádně protáhnu.
skůtr, plechovka a ješte pár benzínových hraček, minulost peugeot satelis 250
prt

10+

Skútr / moto: Honda SW-t600
Tuning / úpravy: není

Příspěvekod tatík » 28 úno 2015, 13:56

tak jsem dneska vytáhl Burgmana na vzduch.Naposled jsem na něm jel tuším někdy v první půlce listopadu na Husu 2014.Jako jediný ůdržbářský ůkon jsem přes něj na zimu přehodil plachtu :oops: Tak jsem ji zase dneska stáhnul,že bych jako alespoň dal baterku na nabíječku.Zapnu klíček a hle,všechno svítí,vezmu za startér a motor naskočil,jako kdyby běžel včera.Tak jsem teda letos zahájil :twisted: ,dám něco kratšího na rozjezd :D
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Reputace: 92
Skútr / moto: nová Honda CB500X model 2023
Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

Příspěvekod krizik1 » 28 úno 2015, 13:59

Tak se stav na kafe. Proberem ten Tvůj japonskej šrot :mrgreen:
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o skútrech

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek