Ahoj všem, tohle téma jsem přečetl od začátku až do konce a musím se přiznat, že jsem se těšil na každou novu stránku. Můj příběh o dvou kolech je v mnohém podobný ...
Asi jako každý z vás jsem "potřeboval" fichtla a tak jsem v r.1979 přemluvil kamaráda který byl plnoletý, aby mi pomohl vybrat spoření mladých, kde mě rodiče spořili... No povedlo se a stal jsem se velmi hrdým majitelem splašených trubek zn. Jawa Mustang. Protože byl krásně modrej tak jsme k sobě dobře ladili po stručném oznámení doma... No a jak čas utíkal, nalítal jsem na něm okolo 20tis. km. Pak po škole přišla vojna a na jednom z opušťáků jsem zjistil, že mi ho otec prodal nějakýmu kumpánovi ma ryby, samozřejmě bez přehlášení.
Po vojně jsem začal jezdit po montážích a tak přišlo na řadu auto, samozřejmě na půjčku, doma mi po vyběru spoření řekli, že už nedostanu ani korunu a také to dodrželi.
Přeskočím teď mnoho let ak vratím se ke dvěma kolům.
Když mi táhlo pomalu na 45, pořídil jsem si skútra, jak jinak,než levnou čínu, z nostalgie modrou
. Asi po půl roce a 10 servisech byl skútr před barákem přejet couvajícím tranzitem, do dnes toho nelituji, i když mi majitel tranzita škodu nikdy neuhradil, ale to se stává, každý den se nevyhrává...
Po skútru jsem si udělal Ačko a pořídil svou první motorku Yamahu Dragstara 650 a na ní jsem po srazech a výletech do Alp naskákal přes 55 tis. km, abych poznal že je to takovej "voteklej pionýr" a koupil Kawu VN 1600, ta se mnou nalítala dalších skoro 40 tis. km.
No když mi bylo skoro 50, oženil jsem se a rekonstrukci bytu nepadly jen mé úspory, ale i kawa.... Když jsem se oklepal a stále zamilovaný do své ženy, pořídil jsem trike Boom, aby měla pohodlí. Tříkola výborná na cestování, ale tak nějak ztrácí výhodu motorky třeba v kolonách.... A tak jsem si vzal do hlavy, že se na dvě kola zase postavím.
Tento měsíc jsem pořídil nového skútra Yamahu X Maxe 125, abych obhájil potřebu tohoto stroje, vysvětlil jsem manželce že potřebujeme něco, co si můžou půjčit i děti, které jsem vyženil a já ušetřím na cestě do práce.. Návrh byl schválen bez komentářů a já si to neskutečně užívám ...
Za týden jsem ho zajel, prodělal první garančku a jak mohu, zmizím se sklouznout. Stav na tachometru se pomalu zvyšuje a blíží se po14dnech dvoum tis. Je to pohoda, když vyrazím, zapomenu na všechno i na svůj věk a je mi zase .. achjo, co to kecám, no tak to jsem já, Micah ... a budu rád, když vás potkám v sedle. Jo a na motorce i trike jsem skútry vždy zdravil ...