Dneska bylo hezky, já měl volno, takže výsledek byla samozřejmě okolo 16 hod. motovyjížďka, sice lehká, ale byla. Trasu jsem si zvolil na sever od Prahy, takže jsem jel "po starý" na Mělník přes Praha- Březiněves, Líbeznice, Větrušice a Kly. V Mělníku jsem na kruhovém objezdu pokračoval po silnici č. 9 na Liběchov, pak Želízy, ve kterých jsem si poprvé za mých 23 let co jsem na světě a jezdíme tudy na chalupu zastavil trošku blíže u skály zvané "Čertovy hlavy" a vyfotil si je. Následovalo pokračování po stejné silnici, kdy jsem projel obec Tupadly a pokračoval do Chudolaz, což je pro motoristy jedna z nejdůležitějích obcí, nebot se zde nacháízí socha patrona motristů, Svatý Kryštof, který je sice pořád na svém místě, má novou fasádu, ale už nějakou dobu je to bezbarvý šedivák. Myslím ale, že svou funkci plní na více než výbornou a to je důležité. Další obcí byly Medonosy, které jsou velice dlouhé, respektive dlouhé když se jede předepsanou rychlostí. Sneslo by to klidně 70km/h, ale to by musel někdo tam nahoře na úřadech přemýšlet a vůbec něco dělat. Tak a teďka se dostáváme už konečně do katastru obce Dubá a první obec Dubá Zakšín, ze které je docela hezká rovinka na zrychlení, pak obec Dubá Deštná, což je takový letní ráj policistů mnohdy s laserovým měřičem, avšak dnes tam nebyli. Za to ale opravují silnici na výjezdu z této obce, takže co mě nečekalo, semaforek a šňůrka aut, kterou jsem samozřejmě objel na první místo jako správný v očích veřejnosti drzý motorkář, kde mi obětavě uvolnil místo další kolega motorkář. Pak už hlavní obec Dubá, kdy jsem pokračoval směrem na Českou Lípu kolem benzínky Agip, rájem motorkářů, i když............
No a pak jsem to otočil zpátky a jel stejnou trasou zpět, akorát z Mělníka, rodiště a učiliště pilotů F1, kde jsem na kruhovém objezdu potkal paní ve vozidle Škoda 105 s nedovřenými dveřmi řidiče, sklopeným zrcátkem na dveřích řidiče, která ten kruháč projížděla jak jinak než mělnickým rallye driftem jsem odbočil a jel po silnici č. 16 a na dálnici do Prahy.
Takže taková klasická Dubá a dalších 180km na kontě...
IMG_20130708_163120.jpg
IMG_20130708_163233.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.