Tak vás tady po delší době zase zdravím a to novoročně.
Přehoupli jsem se do novýho "125 - sktútrovýho" roku a tak po loňským váhání bych chtěl letos ještě než začne teplo, pořídit něco dvoukolovýho v té 125-ce. Takže bych se chtěl místních znalých zeptat, pohovořit, rozebrat...
co z mnou vybraných modelů je jak spolehlivý, jak se s tím jezdí, prostě jaký má kdo zkušenosti. Já sám jsem kdysi dááávno jezdil klasicky na fechtlu, potom po nějaké přestávce na Babetě a pak už přišli na řadu 4 kola a ty sedlám do dneška.
Teď sem si říkal, žebych zkusil znovu ty dvě kolečka, když máme tu možnost používat 125-ku.
Když jsem poprvé o tomhle zauvažoval a mrkl na to co se v tomhle segmentu po silnici pohybuje, padla mě jako první do oka Piaggio X9. Pak se mě ale začal zamlouvat i Malaguti Madison, a přidal se k tomu ještě Suzuki Burgman. Taky se mě mě tam vpasíroval Peugeot Satelis, což je jak jsem zjistil převlečená X8 od Piaggia. Ale ten je nějak dražší... Podle tohoto výběru poznáte, že chcu pouze to větší co ve 125-kách existuje. Co jsem na netu zjistil tak Burgman a Madison mají uváděný nižší výkon (11 k proti 15 k u Piaggia). U auta by to bylo zanedbatelný ale tady u toho žabžíka by to mohlo být znát. Takže bych rád znal postřehy a zkušenosti místních znalců.
Taky bych měl dodat, že hodlám pořídit něco ojetějšího, na novinku nemám... takže taky jak je to s najetýma km. Co ty 125-ky zvládnou za porci km. Je mě jasný, že nelze říct, že to vydrží prostě 30 000 km a šlus. Ono záleží na tom jak se k němu kdo chová, jak s tím zachází... ale jde mě tak nějak o zhodnocení, co ty 125-ky snesou - vydrží, při normálním ježdění. Ty bazarový kousky se vesměs všechny pohybujou kolem 20 000 km.
Takže budu rád za každý názor. Ve finále se stejně budu muset rozhodnout sám ale abych měl k tomu co nevíc informací.
Tak předem díky