od janon » 02 črc 2012, 11:48
Mne se libi, jak to neteri tady schvalujete a nejenom to. Muj nazor je, ze je to opet a za posledni roky jiz nezcetnekrat, snaha o dalsi ziskani penez do statni bezedne kasy, kde se ty penize stejne nepouziji na ekologii a jine potrebne veci, ale na projekty jako je Promopro, letadla CASA a dalsi pro mne, jako pro obcana nepotrebne pic.viny. Spocitejte, si kolik tem srac.um davate na danich uz ted a kolik vam za ty penize, stat nabizi sluzeb... Jenom konkretne u mzdy mam danove zatizeni 45% a to nemluvim, co jim dalsich penez dam v obchodech na DPH, u pump na spotrebni dani, regulacnich poplatcich u doktora, dalnicnich znamkach, planovanem mytu na silnicich I., II., trid a az tem sra.um dojdou penize bude myto i na III. tridach a postupne i na chodnicich, za cistsi vzduch na Sumave dalsich a dalsich nesmyslnych poplatcih a danich. Se lidi proberte, Uz ted, jim pouze na danich ze mzdy davame skoro polovinu a presto stale platime dalsi a dalsi penize vyse zminene. A jim je to porad malo. Proc si myslite, ze je tolik ruznych dani (z prijmu, z nemovitosti, spotrebni a jine)? Abychom to my hloupi obcane pokud mozno nevideli, kolik dohromady vlastne ze svych vydelanych penez, tem nahore dame. Pokud by se vsechny dane a poplatky sloucili do jedne dane rikejme ji XY, pak by jsme zjistili, ze z nasich vydelanych penez, si stat necha minimalne 60% nasich prijmu, ale bohuzel neni vule, abychom toto vedeli, proto se to maskuje neprehlednym pralesem ruznych malych poplatku a dani. Ja nejsem proti, vyse zminene si platit sam, ale odmitam to platit dvojmo, jednou na danich a pak znovu, kdyz vyjedu na dalnici, silnici, u doktora a dalsich mistech. Jsem ochoten zaplatit statu jednu dan nazyvejme ji treba XXX ve vyssi 20%. At si ty penize stat rozdeli podle potreby na policii, armadu, socialni system, zdravotnictvi, ekologii, ale at mne pak netaha dalsi nemale prachy na DPH, mytu, atd. A ja si pokud budu platit u doktora, na silnicich myto, zdravotni pojisteni budu si sporit na duchod, atd. atd. Strucne receno, proste mne se.e, ze statu davame nehorazne penize a stat, nam diky sve neschopnosti hospodarit nakonec z toho da minimum zpatky a stejne si platime dalsi a dalsi penize ze sveho. Fuj to sem se ropzvasnil, se omlouvam.
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)