hmm, zaujímavé.
U nás to skúšali tiež, Bratislavská radnica normálne nakúpila papuče pre motocykle a obúvala ich.
Potom raz motorkári spravili akciu, nabehla obrovská tlupa do centra mesta ešte pred špičkou, obsadili všetky parkovné miesta určené pre autá (samozrejme pekne krásne s dokladom o zaplatenom parkovaní a pekne krásne jedno parkovacie miesto-jedna motorka ). Poniektorí mali na motorkách plagátiky s nápismi :"tu mohlo parkovať tvoje auto ".
Okolo siedmej rána začali po centre krúžiť autá, ktoré nemali kam zaparkovať, A bol z toho celkom dobrý cirkus.
Potom to chvalabohu zrušili.
https://www.autoviny.sk/novinky/119308/ ... vori-jasneJa inak ako na chodníku neparkujem. Ani ked je parkovisko zadarmo a sú prázdne miesta. Nechám ich skrátka volné pre autá.
Do podzemných garáží tiež nechodím, a napríklad pred KE Auparkom stojím tiež na chodníku. Lebo sa spod neho na motorke dostať nedá, nechytá asi magnet pred rampou, či čo. Minule tiež predomnou jeden chalan na PCXke nevedel aktivovať rampu, kýval a posúval sa hore dole, ale nereagovala. Normálne išiel von spolu so mnou (ešte že mám Yarisku a zmestili sme sa vedla seba).
Meter a pol sa snažím nechávať, pod sedadlom mám aj papierový meter z Hornbachu, aj zalaminované znenie paragrafu o tom, že na tom chodníku parkovať môžem (keby som natrafil na blbšieho poliša ).
Jedine čo porušujem je, že fakt tých pár metrov netlačím, ale väčšinou je to len také vyskočenie z cesty na chodník, žiadna jazda.
U nás je odstavený motocykel rovný odstaveným sánkam, kočíku, alebo bicyklu.
A kolonu na križovatke tiež vždy predbieham. Už som pár krát takto stál aj vedľa policajtov v prvej rade. A tiež zatiaľ so mnou neriešili. Inak tam je to tiež taký pokrútený paragraf, niečo ohľadne obchádzania stojacej prekážky na ceste.
Ale každý závistlivec v plechovke, ktorý nám závidí bezstarostné parkovanie aj prepletanie sa zápchami by si mal uvedomiť jedno. Každý motorkár a skutrista , ktorého paragrafmi naženú späť do plechovky, ked mu odoberú výhody jednej stopy mu zobeire parkovné miesto, aj predlži rad na semaforoch v rovnakej Fabii, ako má on.