Čauky, tak se mi dostala do ruky samostatná brožurka Světa motorů pojednávající o testu aditivovaných benzínů podle které přísady v benzínu skutečně čistí. Někdo by řekl, zase nějaká hloupá a zaplacená reklama. Ano, zaplacená ať je, to mi je jedno, když něco funguje toť správné. No a já si myslím, že to nějak opravdu funguje a mám k tomu kladný názor na rozdíl od některých jiných. Osobně mohu potvrdit, že od té doby co pravidelně aditivuji naftovou plechovku, nemám problém se startováním i v tom největším mrazu, motor s turbem má trošičku klidnější běh. Do skůtra ho také pravidelně přidávám a je fakt, že nějaký výrazný vliv jsem nepocítil. Jediné co jsem si ovšem špatně myslel bylo to, že aditivum v benzínu zvyšuje oktanové číslo. Tak to tedy nezvyšuje, v naftě ano ! Každopádně já těch necelých čtyřicet haléřů za litr na kterou vychází aditivace Vifem budu provádět. Myslím, že vůbec nejlepší je vyhnout se naftě s obsahem bio a třeba jezdit tankovat k Eurooilu a ještě tam přidávat ten Vif diesel. Například vím, že nemocnice nesmí do náhradních zdrojů - agregátů dávat naftu s biosložkou, riziko, že po výpadku el.energie nenaskočí je velké. Pro toho kdo by chtěl jakékoliv palivo delší dobu skladovat je aditivace nevyhnutelná a přímo žádoucí. A ty naše miláčky, ale třeba i zahradní pomocníky na zimu dotankovat plnou nádrží stooktanovým benzinem Verva ( což dělám já ) nebo doplnit aditivem a tím eliminovat riziko nenastartování.
Kdyby někdo měl zájem o zaslání tohoto docela zajímavého obsahu, písněte, rád přepošlu.