Volná diskuze o skútrech, která tématicky nespadá do žádné z výše uvedených kategorií.
12 dub 2011, 22:31
Na všech skútrech mám alarmy, které žerou v tzv. Stand By stále proud. Proto mám všude vypínače baterie. Nevadí těm skútrúm, když přijedu do garáže, tak tlačítkem odpojím baterii? Myslím tím, nezblbne to nějak elektroniku, imobilizer atd??
12 dub 2011, 22:33
Jediný co vždycky zblbne, tak budou hodiny, plus věci bez paměti.
Není lepší ten alarm odpojit?
12 dub 2011, 22:40
Proto se tu ptám, na Piaggiu mám jen vypínač na alarm ale ostatní skútry vypínam celý.
12 dub 2011, 22:45
Odpojením jsem myslel ho úplně vyhodit.
Stand-by proud by měl být tak malý, že tu baterku skoro nevysává. Pokud ano, tak tam bude někde chyba. Pak ale bych dal alarm úplně pryč.
Jinak komplet odpojení baterky od stroje na noc by nemělo nic tropit s elektrikou.
13 dub 2011, 18:03
Odpojením baterie se nic nestane, ale pokud nemáš zálohované hodiny. budeš je must znovu nastavovat.
Alarm a dálkové startování jsem měl na Keeway a asi po 10 dnech jsem musel nakopávat , baterka byla hin. Když jsem to počítal , tak při kapacitě baterky 3000 mAh je to 10x30 mAh. Tedy odběr 30 mAh za 10 dní vybil baterku. Po první sezóně se baterie zničila. Než jsem dal druhou, naistaloval jsem vypínač a už nikdy se to neopakovalo. Pokud tedy parkuješ déle jak 2 dny, tak se odpojovač vyplatí.