od moto.joker » 11 bře 2021, 11:56
Zrovna jsem na to koukal.
A zase je to klasický článek s tendencí vyvolat vášně a nevraživost. Takový články bych normálně zakázal.
Už jen ten nadpis "Další vyšinutý zákrok ..." má vyvolat hysterii. Jediný vyšinutý je autor článku Aleš Fuksa z Právo.
Vysvětlím:
- Vůbec se v článku ani videu neřeší, jak to celé začalo. Můžeme se jen dohadovat.
- Jak je psáno v úvodu článku, že se vůbec nebránil, člověka, který se vůbec nebrání si představuji jinak. Tento klade aktivní odpor.
- Nějak se mi nezdá, že by sbalili tátu a kluka nechali samotného na chodníku. Takoví imbecilové to snad nejsou.
- Ještě jsem neslyšel, že by se taková věc děla bezdůvodně a mě se nestala nikdy. Jako že viděli chlapa bez roušky a hned do skolili na zem? Kdo si tohle může myslet? Někdo i IQ houpacího koně?
V diskuzi kupa chytrých a právníků a moralistů.
Můj osobní názor:
Pán byl požádán, aby si zakryl dýchací cesty. Pán to odmítl. Odmítl i opakovanou výzvu s vysvětlením proč to má udělat. Pán byl vyzván, aby se legitimoval, aby bylo možno zahájit správní řízení a vědělo se s kým. Pán odmítl. Byl vyzván, aby šel s nimi na služebnu k prokázání totožnosti. Pán odmítl. No a strážníci trvali na svém a využili své pravomoci ho tam dostat proti jeho vůli. Mají právo někoho zadržet, když se nechce legitimovat. A legitimovat ho musí, protože spáchal přestupek. A v tom se objeví někdo šikovný s mobilem a začne natáčet. Případně to má natočené celé, ale ukáže jen kus, protože kdyby to někdo viděl celé, tak by to už nebylo tak senzační.
Jen je zajímavé, že když někdo má pocit, že se děje bezpráví, tak to natáčí, místo toho aby pánovi na pomoc zavolal státní policii. Podle mě proto, že by se ukázalo, že zákrok je v pořádku, stejně jako u té hysterky v Ostravě.
A jak to má asi policie řešit? Pane legitimujte se. Mě se nechce. Tak půjdete s námi na služebnu, abychom si Vás mohli ověřit. Mě se nechce. Aha, tak hezký den.
Jo a manželka pracuje na ARO a chlapík běhá po městě bez roušky. Asi by mu měla doma vysvětlit, k čemu je rouška dobrá, aby se za chvíli v práci nemusela starat i o něj.
To už jsme tu jednou řešili. Občan má povinnost řídit se pokyny policie. Tady není diskuze.
Naposledy upravil
moto.joker dne 11 bře 2021, 12:14, celkově upraveno 1
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350