od puffybodie » 16 črc 2020, 12:05
Vubec neresim nehody, ale ten TOTALNI BORDEL na ceske zeleznici. Cocik to rekl spravne davno ve videu jak tu byl - prestante resit v tehle zemi pic....ny a delejte s tim neco! Je 21. stoleti. Kam se v Cine posunuli za poslednich 12 let s rychlovlaky a celkove s urovni dopravy ve vlacich. Kam se to posunulo za 30 let u nas? Takrka nikam. Stale plati vtipne video o ceskych drahach od Krampola jeste z dob komunismu.
Vcera aktualni zazitek pri cestovani pres celou CR na jednu moto (doufal jsem, ze zpet pojedu na ni, ale nakonec ne). Z Ostravy do Prahy Pendolino pres 70 minut zpozdeni, nefunkcni klimatizace, internet na hov... stejne jako v zacatcich, toalety osoupane, veci v interieru osoupane, zadne zasuvky na 220 u sedacek a navazujici vlaky NECEKAJI na EC/IC !!!!!, takze dva spoje ujelo. Co to jako je tohle? Takze jsem byl nucen metrem na Florenc, od tama Flixbus do Karlovych Varu a tam mne majitel vyzvedaval, takze nakonec jsem zpozdeni stahl jen na nejakou hodinu a pul misto cca 5 minimalne ktere by to bylo.
Flixbus byl proti tomu uplny raj. Cisto, prostorne i pro mne jako vysokeho, u kazde sedacky funkcni zasuvka na 220, perfektni klima, profi ridic a prijemny, ktery jel svizne, ale neslo to poznat, protoze jel plynule, cena nizsi nez za vlak od CD timtez smerem.
Takze fakt ne, neni to o tom, ze novinari nepisi o necem presne, to delaji kazdy den, chyba je v tom, ze se lidi zameruji na tyhle detaily misto na celek. A celek je to co je tady zatracen spatne. CD by prospel cinsky pristup k papalasum, par jich popravit za korupci a podobne a ti dalsi uz by se snazili uplne jinak (a neplati to jen pro CD).