od nedory » 29 kvě 2016, 08:42
v německu už není kvůli dopravě a stále častějším omezením kde jezdit rychle. Alespoň na trase Stuttgart-Rozvadov, už to jde jen od Norimberka směrem na Rozvadov. Pravý pruh je plný kamionů, a když jsou pruhy 3, tak je to většinou stažené na 120, nebo na 130 (časově omezené).
Zažil jsem situaci, kdy ve 120 jeli skoro všichni 130 - 135, mezi námi policie a byli v pohodě. A pak také mobilní radary, které na 60, kde to všichni frčí rychleji, které vyfotili snad všechny kdo jsme tam jeli (těch radarů bylo 5 nebo 6). Nemluvím o obcích.
Na druhou stranu, přístup německé policie je korektní a hlavně velmi zdvořilý, i když nekompromisní.
-- 29 kvě 2016, 07:52 --
jeden neuvěřitelný zážitek mm včera ze slovenska, byl jsem za rodinou v Dunajské stredě, na skůtru, krásná projížďka, déšť jsem minul.
Když jsme šli na jídlo, u stánku skolabovala paní s epileptickým záchvatem, takže položit, držet, sanitka, atd. Před branou areálu stál ko*ot s bílým mercedesem, značka DS-999-a něco dál, sanitka projížděla o fous (odtáhnuté stojany na kola, ukazování kolik kde...). Záchranáři se báli zavolat policajty, že to je nějaký místní boss, podle značky a auta, a že by měli stejně jen problémy, nic by se nestalo, mstil by se a že to nemá cenu..... Litoval jsem, že místa nebylo míň a ko*ot neměl aspoň škrábanec v laku. Prostě pitomec musí zaparkovat před branou tak, aby všichni viděli, že on má mercedes, a je mu úplně jedno, že těžko projede zásobování, sanitka, hasiči. Paradox je to, že tenhle člověk to měl ke vchodu mnohem dál, než kdyby to hodil na parkoviště. (ale třeba už neměl na vstupný a musel přelízat bránu).
Hlavně mě překvapil strach záchranářů. Jinak paní byla za chvíli v pořádku, jen si ji odvezli pro jistotu do nemocnice.
(A klobouk dolů před záchranáři, udržet ženskou ruku co sebou hází v křeči tak, abych jí neublížil je dost těžké a měl jsem toho plný brejle. Nehledě k tomu, že to moc hezkej pohled není, a to epileptik nekrvácí, jen leží a zmítá se.)
Argumenty mohou dojít, munice nikoli Konfucius