Neuvěřitelné !!!

Volná diskuze o skútrech, která tématicky nespadá do žádné z výše uvedených kategorií.

Re: Neuvěřitelné !!!

Příspěvekod MotoPeta » 11 zář 2013, 09:22

Dobře, pokud ho koupil za 100e, tak na něm vydělal 25000 a gratuluji mu, nicméně jsem chtěl Madisona a za poslední rok co koukám na inzeráty žádný jiný než z Itálie nebyl, tak mám Madisona z Itálie. Zatím mi dělá jen radost, vše funguje jak má a já jsem s ním spokojený. Pokud tě moc trápí, že se na fóru vyskytuje člověk co má skůtra z Itálie, tak mě smaž a máš klid.

Předtím jsem měl Italjeta Formuli LC dovezeného z Itálie a fungoval bez nejmenší chybičky než jsem ho prodal, také jsem s ním byl nadmíru spokojený. Bohužel na něm dovozce vydělal jen 8000.

Až se nachytám a koupím "ohlý" kšunt, tak si přestanu kupovat skůtry z Itálie. Možná, že jsem jen narazil na solidnějšího prodejce než ty a tudíž nemám špatnou zkušenost o které tu píšeš a aplikuješ na všechny.
MotoPeta

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Malaguti Madison K400 '05

Příspěvekod foky » 11 zář 2013, 09:38

Možná si vzal můj příspěvěk víc útočně, než byl myšlenej.
Proč bych tě měl mazat? Ty máš svůj názor a já ti vyjádřil svůj. To je princip diskuze.
Skútra z Itálie tu má 80% lidí, mnozí by pro tebe měli zajisté velmi zábavné příběhy o "voňavkách" z Itálie a ano, mnozí jsou i "spokojení".

No nic, nebudu dál provokovat.
Přeju mnoho spokojených kilometrů.
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod Luca_69 » 11 zář 2013, 09:47

Malá poznámka k Vašemu rozhovoru, jestli budu kupovat dalšího ojetého skútra tak si pro něj pojedu sám a hádej .. do Itálie :-)
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod Aircombat » 11 zář 2013, 10:29

Můj stroj je taky Ital. Měl jednoho majitele, ročník narození 1962. To udávám jen tak, aniž bych chtěl hodnotit jak se lidé narození v tomto roce chovali k motorkám. Po koupi jsem musel vyměnit řemen, zadní gumu a termostat. Termostat mě zadarmo dodal prodejce, protože jsem mu to reklamoval jako skrytou vadu. Při různých seznamovacích rozborkách jsem nenašel žádné stopy po havárii (rám v originál komaxitu bez prasklin či stop po opravách. Když pustím řidítka ať při 30, bo 90 km/hod. jede pořád krásně rovně, bez vibrací nebo jiných záludností. Kolik na něm dovozce trhnul, nemám šajnu a je to jeho věc. Stejné ročníky koupené u nás se prodávaly +/- ve stejné cenové relaci. Na motorkářích jsem v diskuzích nejednou četl, že když začaly být problémy s tím či oním, poslal dotyčný motorku "do světa", takže poučku moto z Itálie = vrak, moto z ČR = téměř funglova neberu :D. Nj, ví se, že trh s přibližovadly všeho druhu je snad nejšvidlovatější ze všech a koupě ojetiny bude vždy jen sázka do loterie, ale myslím si (jen soukromý názor), že při trochu rozumném přístupu ke koupi je šuma fuk, jestli je vozík Ital nebo Čech. Prostě prohlídněte co jde, zvažte, jestli Vám to za ty prachy stojí a doufejte, že někdo nebyl o moc víc chytřejší a větší svině, jak si myslíte. Ojetých aut jsem měl několik a teď i jednoho skutra, ale musím říct, že zatím jsem nenaletěl (klepu na dřevo). Na udávaný stav km jsem nikdy nehleděl jako na směrodatný údaj.

To Luca: taky jsem uvažoval, jestli pro skutra nejet do Itálie sám, ale když jsem si prošel ceny v Italských bazarech a spočetl náklady, vycházel mě cenově líp dovezený někým, kdo jich naloží několik do auta a doveze to hromadně. Taky jsem tím pádem mohl vybírat jak dlouho jsem chtěl a ne kvaltovat v Itáli, s vědomím, že mám na koupi tři dny a co včil, když ten stroj co jsem si vybral na netu ve skutečnosti vypadá mnohem hůř. Ale je to opět jen další, z mých často pochybných názorů. :D

Pro zajímavost přikládám výsledky hledání podobného stroje jako mám. http://www.moto.it/moto-usate/piaggio/x ... a=&d=0&o=1
Poznatek: málokterý stroj v Itálii má najeto víc jak 20 000 km :D, Žádný není za 100E. Je to origoš Italská stránka, takže stáčení asi není jen český národním sportem.
Aircombat

50+

Skútr / moto: Piaggio x9 500
Tuning / úpravy: Kostičky Dr. Pulley

Příspěvekod Luca_69 » 11 zář 2013, 10:54

To spíš koukni na subito.it to se tam používá víc mezi místními než na prodej do zahru.
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod Aircombat » 11 zář 2013, 11:16

Já to mám pořešený, ten odkaz jsem dal spíš tak pro ilustraci..
Aircombat

50+

Příspěvekod malincik » 11 zář 2013, 12:53

Foky, Tobě ta alergie na Italy už přerůstá přes hlavu. Nevím jak Ty, ale já jsem si byl pro auta ve CH a D a pro skútra v Itálii osobně a záleží na tom, kam vlezeš. Jestli jdeš k Turkům, tak ses octnul v podstatě na arabském bazaaru, kde nemůžeš věřit ani vlastním očím. Už jsem to tady určitě někde psal, já jsem kupoval ojetinu Nexuse a autorizovaného dealera, nechal mi vybrat ze tří kousků, a navíc mě nechal svézt na tehdy úplné novince GP800. Uvěřil jsem jeho tvrzení, že stroj je v naprostém pořádku, servisní knížka vyplňovaná u něho v servise, kontakt na majitele, záruka půl roku na závadu agregátu, odstrojil plasty abych viděl rám. Tak jestli tomuhle říkáš prohnaný Ital, pak tedy nevím, co by sis představoval víc. Jinak jsem v plné spokojenosti překročil 100.000 km a věřím jeho tvrzení, že bez obav najedu 150.000 do nějaké zásadní generálky. Po zimě mi začala kapat z dírky vodní pumpa ( to proto. že jsem celo zimu nejezdil a ležel ve špitále) ale po pár dnech se to usadilo, takže jsem nakonec ani s tím nemusel nic dělat. Tož to je pro změnu můj pohled na věc. Že tam jezdí vychcánkové z Čech, kteří tady oškubou pár blbců, je věcí naší.
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!
malincik

100+

Skútr / moto: Gilera Nexus 500ie
Tuning / úpravy: lak drásaný asfaltem

Příspěvekod foky » 11 zář 2013, 13:36

malincik: Četl si prosimtě co se tady psalo na posledních 2 stranách?
Tady nepadlo ani slovo o individuálním dovozu, že si pro to jedeš sám a ani o nákupu u autorizovaného prodejce proboha a už vůbec ne o dovozech z CH nebo z D.
Bavíme se celou dobu o klasickym kamionovym velkodovozu z IT vrakovišť.
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod Aircombat » 11 zář 2013, 13:49

Chlapi, v klidu... :D On je problém těchto diskuzí často v tom, že ten psaný text jinak vyzní, než to autor myslel. No a to, že jsou šmejdi, který vozí vraky a naleštěný je prodávají jako zánovní stroje nevylučuje to, že se najdou i solidní prodejci... Nakonec, každý svýho štěstí strůjcem, né?
Aircombat

50+

Příspěvekod angel2904 » 01 pro 2013, 16:26

Pan prodejce si s čistotou předmětu inzerce moc hlavu neláme.. To je podle mě vrchol arogance vůči případným zájemcům http://www.motoinzerce.cz/motorky/honda ... x-125.html
Standa Mlejnek, t.: 604 787 309, mlejneks@atlas.cz
Živí mě toto: http://www.fitham.cz
Heslo: pořád se učím !
Ex: Piaggio X9 250, FJS600SW, Honda SH300i, Suzuki Burgman AN650 K9, NC750X, Vision 110(2014), NSSForza 300, CB125F, ...
angel2904

1500+

Reputace: 104
Skútr / moto: Honda NSC 110 Vision(2017)

Příspěvekod Vratas » 01 pro 2013, 17:01

Čisté vozidlo vypadá, o tom žádná. Za další platí pravidlo "fotka prodává". Pán možná chce ukázat, že se mu na mazlika práší a nemá pro něj využití.

Na druhou stranu furt lepší, než přeleštěné dovozy po starších italských dámách a pánech 8)
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod janon » 01 pro 2013, 18:53

malincik píše:...záruka půl roku na závadu agregátu...

Jen bych chtel podotknout, ze se tu dost casto objevuje info, ze dotycny dostal 6 mesicu zaruku a pro nekoho to muze vyznit, ze dotycny ma neco jako bonus navic proti jinym inzeratum. Vyse popsanou zaruku maji vsichni kupujici bez rozdilu. Rozdil je v tom, ze nekteri prodejci to prezentuji jako plus navic. Ale maji to vsichni! Je to soucast boje o ziskani zakaznika.
Naposledy upravil janon dne 04 pro 2013, 12:58, celkově upraveno 1
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod Dom999 » 04 pro 2013, 11:14

Radeji se pojedu podivat na zapraseneho skutra nez na lestenku.
Maxon Obrázek
Majesty Obrázek
Dom999

1500+

Skútr / moto: V-strom 650
Tuning / úpravy: Jen uzitecny veci (kufry,plexi...) a filtr kn.

Příspěvekod malincik » 04 pro 2013, 15:03

To jo, jenomže já jsem dostal tu záruku od Itala, aniž bych něco takového čekal... a k tomu prachu- kdyby to byla koule bláta, pak bych řekl, že majitel je dobytek, ale že je to trošku zaprášený???
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!
malincik

100+

Skútr / moto: Gilera Nexus 500ie
Tuning / úpravy: lak drásaný asfaltem

Příspěvekod tyjo » 08 pro 2013, 19:36

Takovouto vánoční nab"ý"dku, Vám jen tak někdo neudělá :-)

http://aukro.cz/kymco-125ccm-od-1-kc-ko ... 97960.html

Hrůza slovo nabídka a naspat tvrdé y :-(
KYMCO AGILITY CITY 125 - Diamantová bílá, r.v. 2011. Aktuální tuning Válec NARAKU 160 ccm, aktuálně krásný bílý kufřík :-)
Mobilní světla a zvuk http://www.mobishow.cz -Zajišťuji světelnou laser show a DJ pro svatby, party a věčírky.
tyjo

500+

Reputace: 18
Skútr / moto: KYMCO CITY AGILITY 125 - bílá r.v. 2011
Tuning / úpravy: Válec NARAKU 160 ccm, reflexní proužky, kufr, reflexní vesta :-), Kamera MAGICAM SD21 už není v záběhu, ale spíš v záhubě.

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o skútrech