Tak jdeme na to.....
Vyrazil jsem z Poděbrad a opět jak jinak než za nosem,jak se říká a tak jsem si to směřoval na malé vesničky okolo Kolína.Byl krásný den,slunce zalilo silnici,všude zeleň a já si opravdu připadal jak na jaře.Teploměr hlasil hezkých 9 stupňů a já se kochal krajinou.Jak si tak jedu pozoruji cedule a jedna mi právě hlasí Kouřm.Malebné malé městečko mě přivitalo asi po hodině a pul jízdy.Ne že by to od nás bylo tak daleko,ale prostě jsem jel opravdu kam mě napadne a než jsem se do městečka dostal měl jsem za sebou již pěknou řádku kilometrů.Udělal jsem pár fotek a opět zaburácel muj stroj a vlna prachu se zvedla za zadním kolem když jsem si to řítil ven z města nekoukaje na cedule.Po chvili jsem dojel na křižovatku.pozdravil projiždejícího skutraře, který si to mazal proti mě na maxiku, a na ceduli stálo SAZAVA 25km.V hlavě se mi vyrojili vzpomínky,na karásné trampování na břehu Sázavy s kytarou,opekaní bůřtu,opilecké rozumy a holky.Bylo rozhodnuto a již jsem nabíral směr na toto malebné městečko.Končně jsem zase spatřil Sazavu a vše se mi vratilo.....jak to uteklo.Chvíli jsem jen tak stál a koukal na řeku za kterou se pyšnil klášter.Protáhl jsem se a zase nasedl.Zmáčknutí startéru a už jsem si to zase mazal okolo řeky Sázavy až jsem dojel do Stříbrné Skalice.Zde jsem jen udělal snímek a pokračoval dál,čas mě začal honit a já musel pomýšlet na návrat domů.Dál jsem pokračoval cestou necestou až jsem dorazil k branám města Kostelec nad Černými lesy,kde stojí nádherný zámek.I zde jsem udělal jednu fotku a již jsem musel přidat plyn abych stihnul byt doma včas.Míjel jsem akorát pivovar s nadhernou restaurací,i zde jsem chtěl udělat fotku ale již nezbyl čas.Ta chvili jsem se dostal na pražkous silnici a směřoval to zpět na Kolín a přes malé vesničky opět do mých rodných PODĚBRAD.
Tohle byl jeden z mých nejhezčích výletů,najel jsem něco okolo 142km. Tak jestli pojedete se mnou na jaře,tak si fakt užijete....
Městečko Kouřim.....
Ještě jedna fotečka na historickém náměstí v Kouřimi
Opět zde moje maličkost...to musí být....
A zde již fotka u cedule SAZAVA
Další fotka Sazavy s pozadím kláštěra
Tady jedna fotka při projíždění Stříbrne Skalice
a zde poslední fotka nádherného zámku v Kostelci nad Černými lesy