Lehká bouračka, velkej problém..

Volná diskuze o skútrech, která tématicky nespadá do žádné z výše uvedených kategorií.

Lehká bouračka, velkej problém..

Příspěvekod HaTom009 » 23 srp 2014, 08:17

Zdravím :) Chci se zeptat. Měl jsem před 14ti dny nehodu že mně Pán nedal přednost zprava a já se do něj vešel se skútrem. Přímo svým kolem jsem se trefil do jeho pravého kola u auta, nadzvedl jsem se. Praskl kryt na kufru, ale to mně ani tam nevadí. Co jsem zjistil hned je to že se mně klepou řidítka a skútr táhne doleva. Pán vylezl z auta a začal řvát ať stím táhnu že mám vypadnout a odjel. Ve předu na skútru nemám ani škrábanec, ale závada si myslím že je tohle. No nic, on odjel a když jsem dojel domů rozklepanej tak volám PČR a oni že v tom případě jsem udělal taky přestupek že jsem měl volat ihned. Nojo jenže on je člověk v šoku, chlap Vám vyhrožujetak jsem nevěděl co mám dělat :/

Prosím co myslíte ? Ten skútr může být vážně poškozen ? A jak mám zkusit postupovat ? Děkuji převelice za všechny Vaše poznatky a rady.

Tomáš
HaTom009

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: CPI Aragon 50/70cc
Tuning / úpravy: Válec: Stage6 70cc StreetRace, Variátor: Malossi Multivar, Válečky: Malossi 9.0gr, Řemen: Malossi X-kevlar, Výfuk: Giannelli, Vzduchový filtr: Malossi Double-Redsponge, Barva: černá matná, Pneu: Continental Conti Twist

Re: Lehká bouračka, velkej problém..

Příspěvekod Vratas » 23 srp 2014, 09:35

Pán měl počkat u dopravní nehody a neujet, byl si jistě vědom že přednost je za 4 body, 2500,-Kč a roční kalendář (nesmíš to udělat dvakrát do roka). Nicméně SPZ vozidla si asi nepamatuješ viď? Nebo jestli v místě události nejsou kamery? Ty jsi přestupek jak tvrdí policie nespáchal, nejsi znalec abys poznal škodu zjevně nad 100000,-Kč a nejsi ze své strany povinen volat k nehodě policii neboť dle tvé informace soudím, že nejsi zraněn, nikoho jste ani jeden nezabili a skútr je tvůj, takže je vyloučena i třetí možnost poškození majetku třetí osoby. A to, že by ti chtěli připsat také újezd od DN, si nemyslím, že by někde po dávném újezdu viníka prošlo.

Pokud ujel a nemáš ani SPZ, je to dost problém něco dokazovat. Prvotní šok chápu, ale kdybys to zavolal ihned jako újezd od DN, tak by pána za rohem někde smotali ve velkym 8)
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Vratas » 23 srp 2014, 09:43

Udělali, chtělo by to ale znát typ vozidla, barvu, značku výrobce a co nejvíc info k SPZ. Když bude znát třeba 5A* ****, tak to vyjede všechny auta mající takto sestavenou SPZ, proto se pak musí znát další výše zmíněné markanty auta.

Vratas

Moderátor

Příspěvekod Mohy 125 » 23 srp 2014, 10:06

no ja se priznam, ze nedat mi pán přednost, poté vystoupit z vozu a zvýšit na mě hlas, at se seberu a jedu do prdele ..... v tu ránu by ji měl pěkně z prava na ciferník.... :roll:
Moto: 04/2014 - 10/2016 - Kymco Downtown 125ccm
10/2016 - ???? - Piaggio MP3 400i LT 2009 Akrapovič
Mohy 125

500+

Reputace: 20
Tuning / úpravy: reflexní polepy, Akrapovič - víc netřeba

Příspěvekod krizik1 » 23 srp 2014, 10:08

Tak on každej není typ co mlátí lidi na potkání :roll:
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod Mohy 125 » 23 srp 2014, 10:11

tak jistěže, zpusobit DN a poté vyřvat poškozenýho je asi v některých okresech CR známka dobrých mravů , vid :roll: :twisted:
Možná časem (neznám tě, tak třeba s přibývajícím věkem - kdy budeš stále v kondici, nikoli vzteklý stařík co si přivodí spíše infarkt :lol: ) dojdeš k podobnému názoru, že s některými lidmi to halt jinak nejde...
Mohy 125

500+

Příspěvekod Vratas » 23 srp 2014, 10:14

Je fakt, že na mladého nebo mladě vypadajícího člověka je v ČR zvykem si od pradávna dovolovat a ještě dlouho bude, dokavaď někdo nenarazí na nějakého mladého střelce, co mu dá rovnou do držky.

Vratas

Moderátor

Příspěvekod Slayrix » 23 srp 2014, 10:15

Přesně tak Mohy, zrovna včera se mi málem stalo něco podobného, když mi pán ze 120 vletěl na hlavní z příjezdové cesty, naštěstí mě podržely brzdy, ale pán jakoby nic, žádná omluva nebo něco v tom smyslu... Takové lidi opravdu bít, jen škoda, že nás systém je tak blbě postaven, že nakonec obviní ještě tebe za ublížení nazdraví...
Slayrix

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR Max
Tuning / úpravy: Akrapovič, Malossi plexi, LED blinkry a ještě pár designových drobností :)

Příspěvekod krizik1 » 23 srp 2014, 10:18

Tak to napiš rovnou, že máš patent na slušné vychování. Tím se to vysvětluje. Každopádně tahle moudra vypouští většinou ten co je silnej jen za klávesnicí nebo nepotkal ještě většího "rafana" než je sám, ale třeba se pletu. Vychovávej si koho chceš jak chceš, ale mlátit někoho za to, že na mě zvýšil hlas je pouze známka primitivizmu.
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Příspěvekod Slayrix » 23 srp 2014, 10:20

Pozor ne, že zvýšil hlas, ale taky tě mohl přizabít na to asi zapomínáš :wink: Zřejmě by sis nechal vynadat a možná mu i poděkoval ne?? :D :arrow:
Slayrix

50+

Tuning / úpravy: Akrapovič, Malossi plexi, LED blinkry a ještě pár designových drobností :)

Příspěvekod Vratas » 23 srp 2014, 10:22

Je to jednoduché, ČR není zvyklá na provoz motocyklů jako jiné země jako Itálie, Německo atd. U nás přišlo všechno teprve před 25 lety a jelikož tady máme stále ony strýčky a dědečky ve 120kách, Volhách atd. tak ještě hodně dlouho bude ta adaptace na nynější provoz trvat.

Nicméně co nemůžu překousnout já a chtěl bych odpověď od všech dopravních psychologů a expertů na to, proč je takový strýc a dědeček vyjímán ze statistik hrůzných řidičů a postrachů silnic narozdíl od neustále zmiňovaných a "problémových" lidí do 25tého roku věku. Nejde o to, kolik komu je, ale kolik má najeto. Pokud má nějaký strýček řidičák od roku 76 a najel za život 20000km ve své Ladě 2107 se stěračema na světlometech, tak nás opravdu pánbůh ochraňuj. Nicméně, dle statistik a hovořících čísel je to pan řidič :mrgreen:

Vratas

Moderátor

Příspěvekod Mohy 125 » 23 srp 2014, 10:25

Krizik:
patent nemám na nic, ale myslel jsem že mám nárok na vlastní názor a zveřejnit ho na foru, jelikož jsem trpěl dojmem že od toho takováto fora jsou :roll: :wink:
Ale je fakt že každy si výhody demokracie vykládá jinak :mrgreen:

A určitě nejsem silnej jen za klávesnicí :D Na toto uz se cítím ve 30 poněkud starý, jen jsem napsal svuj nazor...
Jedná se o to že celý život zastávám jednoduché pravidlo "chovej se tak jak chceš aby se druzí chovali k tobě!" .... pokud je někdo vostrej na mě, věř mi že nemám sebemenší problém toto oplatit...Nejsem tyyp co stáhne pokorně ocas mezi nohy když se na něj zařve "vypadni odsud" ...(viz první prispěvek) ..Pokud ty ano, je to tvá věc.
BTW bylo by fajn napsat tvuj pohled na věc.

Slayrix:
jo tohle se mi stalo pred mesicem, na skutru mi tam typek vlitl z vedlejší, primo pred kola..zaplat panbuh za ABS...byl sem položenej v zatáčce, hamtl na brzdy... No skoro v kilu nic moc pocit...
Mohy 125

500+

Příspěvekod krizik1 » 23 srp 2014, 10:30

Já nepsal nic o stahování ocasu. Prostě zvednu telefon a zavolám PČR. Pán ať si řve jak chce, ale nakonec ho bude nejvíc srát ta pokuta a zvýšená platba povinného ručení. A bude to zcela bez problémů, a kolega se mohl pánově naběhlé žíle jen smát. A o co jde víc, o minimalizaci škod nebo výchovu burana?
krizik1

Moderátor

Příspěvekod Slayrix » 23 srp 2014, 10:31

Mohy:
Ano to věřím, a přesně taky nejsem zastáncem hned jít a člověka bít, když ten člověk třeba zastaví a řekne, že se omlouvá, že mě prostě přehlídl, tak si řeknu jo v pohodě aspoň se snažil, ale když člověk, co mě málem mohl přizabít jeho chybou, vyleze z auta a ještě po mě řve?? Tak kde to sme, a ano potom jsem rovněž zastáncem pána rovněž upozornit zvýšeným hlasem nebo nějakým tím pohlavkem, i kdyby to jak řekl kritik byl větší rafan, aspoň jsem se nenechal zatlačit dokouta a i sebevětšího rafana to minimálně upozorní, že to semnou nebude mít až tak lehké, jak viz. u zmíněného případu.

Jinak přeju hlavně ať se to nějak dobře vyřeší
Slayrix

50+

Příspěvekod Mohy 125 » 23 srp 2014, 10:32

nezlob se ale jsme v čechách... správná česká facka sice nevyřeší tvé problémy, ale dotyčný si ji bude pamatovat víc než 500,- od PCR..

-- 23. 8. 2014 10:38 --

slayrix: presně tak, s tím se presně ztotožnuji... :!:
Mohy 125

500+

Další

Zpět na Diskuze o skútrech

• Podobná témata
    Odpovědi