Kurzy bezpečné jízdy na motorce

Volná diskuze o skútrech, která tématicky nespadá do žádné z výše uvedených kategorií.

Re: Kurzy bezpečné jízdy na motorce

Příspěvekod Kurka20 » 15 led 2011, 19:13

No nevíte přesně co se tam vyučuje? protože abych zaplatil přes 3tis a oni mi tam jenom říkali jak mám brzdit a tak to je dle mě blbost myslím že brzdit minimálne na 80% :D a zadní brzdit nemůžu když je vetšinou ve vzduchu :lol: :lol: né ted vážně neříkám že je to drahé to ne ale ted mám jiné výdaje ale může to být zajímavý den :mrgreen:
Kurka20

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia 50 SR
Tuning / úpravy: Hebo Alu II,variator hebo, spojka stage 6 torgue control, fuk hebo performate,zadni led zarovka,stage 6 otáčkoměr

Příspěvekod ScooterMarty » 28 led 2011, 17:16

Tak konec ledna se sice blíží, ale mám nějaké nové zprávy od Míry, resp. jeho agentury. 1. můžeme uzávěrku prodloužit do konce února a 2) neberte to jako slib, ale prý se pokusí do toho dubna mít už připraveného skútra se stejným protipadacím rámem, jaký mají zatím jen na té Ducati. Pokud by se to povedlo, probíhala by výuka krizových situací na takto upraveném skútru.
Kurka20: seznam toho, co se učí je součástí ceníkutady
dříve guttata
Martin, 608 463 502, Profil na Motorkáři.cz
Suzuki Burgman 400 '10 "Sněhurka"
Jezdím za Obrázek
ScooterMarty

500+

Reputace: 1
Skútr / moto: Suzuki Burgman 400, L0, bílá
Tuning / úpravy: Topcase, turistické plexi,

Příspěvekod ScooterMarty » 01 úno 2011, 22:53

Tak skútr s rámem je potvrzený a navíc se docela zásadně změnila cena:

Popis půldenního kurzu:
* 6-12 osob v kurzu
* výuka 4,5 hod čistého času
* teoretická část (správná jízda, krizové situace a jejich předvídání, rizika provozu, zdravověda)
* zvládnutí stability a základního ovládání (vlastní skútr)
* správné brzdění z různých rychlostí (vlastní skútr)
* správné zatáčení/náklony (vlastní skútr)
* krizové náklony + vyhýbací manévry v krizových situacích (výukový skútr s unikátním bezpečnostním rámem)

Ceny:
- cena kurzu při objednání 6 osob a více najednou: 1.950 Kč / 1 osobu (vč. DPH)

Tak doufám, že takhle už vám to přijde zajímavější a že se to projeví na vašem zájmu...
dříve guttata
Jezdím za Obrázek
ScooterMarty

500+

Příspěvekod Bahnak » 01 úno 2011, 23:56

Prosím o akreditaci na tuto akci. Nafotím a něco o tom napíši :D V případě potřeby zašlu číslo novinářského průkazu na PM.
cesta je cíl
Bahnak

500+

Příspěvekod R:o)man » 02 úno 2011, 01:01

Ahoj všem,

původně jsem chtěl nechat propagaci kurzů "BEZPEČNĚ NA MOTORCE s Mírou Lisým" a organizaci místního kurzu jen na Guttatovi - děkuju mu za to velmi a i vám všem za zájem, tak nějak ale cítím potřebu se jako zainteresovaná osoba vyjádřit, hlavně k tématu nejpalčivějšímu - ceně za kurz, neboť ceny kalkuluji právě já, takže kamenujte mě..:P, proto tak činím.

Dovolte mi krátké vysvětlení. Státní podpora takového (a jiných podobných soukromých projektů), které vlastně suplují státní povinnost = 0 (co nás naučili za celou dobu v autoškole za ty peníze?? 10% toho, co se v našich kurzech naučíte za půlden..??). Fondy evropských dotací na téma preventivní bezpečnosti siln. provozu nepamatují a v následujících 8 letech pamatovat nebudou(!!), tz. EU podpora = 0. Motorkářská branže má úplně jiné problémy, než sponzorovat, tzn. jejich podpora = "adekvátní českým možnostem". Mimo branži toto téma nikoho nezajímá, takže taky = 0. A nejsilnějším a nejbohatším, tzn. bankám a pojišťovnám, jsou dle posledních našich jednání motorkáři akorát trnem v oku (hlavně díky publicitě Nova a spol..), takže nás během pár minut vykazují do tmy...atd...atd...

Tzn., celý projekt je financován ze soukr. prostředků. Namátkou - časté opravy cvičných motorek (hodně se s nima práská o zem..) + NEběžná údržba, pořízení těchto motorek (i když - ťuk ťuk - současní partneři hodně pomáhají), náklaďák na převážení materiálu i týmu (KURZY JSOU JAKO JEDINÉ V ČR MOBILNÍ PO CELÉ ČR, takže celý cirkus bude od letoška cestovat po vlastech českých), honoráře Mírova týmu (zadarmo to opravdu dělat nikdo nebude), a největší položkou je již prováděná a chystaná celoroční reklamní a marketingová práce realizačního týmu - inzerce, výstavy, tisková propagace, stovky hodin jednání, sezení u PC, ježdění po republice....to vše v řádu statisíců Kč měsíčně! Nedílnou položkou, jelikož se jedná o projekt legální, jsou položky za účetnictví, daňové poradenství, pojištění, právní kancelář (mnoho desítek smluv), DPH, daně...... A v neposlední řadě projekt vede a vyučuje Míra Lisý, tzn. žádný nýmand z horní-dolní, ale člověk, který toho ve svém životě dokázal tolik, že žít na západ od našich hranic, tak je už dnes zabezpečen na celý zbytek života...
Tzn. ANO - má to být - i tady u nás v našich skromných podmínkách - i výdělečná činnost pro Míru a jeho tým, protože nic jiného při této práci dělat nestihneme. Navíc je jeho práce tak riziková, že pokud se s ním něco stane, jeho rodina musí být zabezpečena i v časech, kdyby byl Míra ze své práce vyloučen ze zdrav. důvodů.... A ještě jedna věc - jedná se o práci sezónní....

Takže prosím nenásobit hned částku za kurz počtem lidí a vidět v tom "čistý zisk" pro kohokoli, protože z celkové částky obdržené za den toho za nehtem skutečně moc nezůstane. A jestli jednou jo, pak třeba za pár let, ale to je podstata a riziko podnikání (můžeme vydělat, ale i prodělat).

Dost lamentování :D Cenu jsme oproti původní prosincové upravili, seč nám síly stačily a současní noví partneři přispěli, doufám, že se brzy uvidíme a že po absolvování kurzu budete spokojeni a třeba si už na vynaloženou částku ani nevzpomenete :lol:.

Další dotazy a pochybnosti rád zodpovím.

Hezký večer, R:o)man

PS: pokud byste měl někdo kontakt na nějakého sponzora, novináře, regionálního spolupracovníka.., sem s ním - DÍKY!! :D
Můj mail: roman@bezpecne-na-motorce.cz
R:o)man

0+

Skútr / moto: Gilera Runner 2010 + několik dalších mazliků:o)
Tuning / úpravy: moc nemusim..

Příspěvekod láďa » 02 úno 2011, 09:31

já byl před pár lety na kurzu bezpečné jízdy autem,na polygonu v Mostě a stálo to téměř 6000,-kč,a musím říct že jsem myslel jak jsem vyježděnej,a tam jsem zjistil,že v krizových situacích umím prdlačku,takže za tyhle peníze je to hodně slušný a určitě to stojí za to..takže vážně uvažuji,že bych se přidal...
jinak Bahňák je novinář,pokud se nemýlim :)
láďa

1000+

Reputace: 30
Skútr / moto: Suzuki GSR 600
Tuning / úpravy: iridiové svíčky,KN filtr,laděné výfuky,xenon

Příspěvekod foky » 02 úno 2011, 09:33

Já sem taky přemejšlel že bych se přidal, ALE - 16.4. je 14 dní před odjezdem do Polska.
Kdybych se tam nějak rozvášnil a něco se podělalo (nebylo by to poprvé), tak asi nestihnu za 14 dní skútra opravit :lol:
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod láďa » 02 úno 2011, 09:35

zrovna jsem si na tebe Foky vzpomněl.když jsme se byli projet,a vyskočila ti pod kola ta srna :? ,taky dost krizová situace..
láďa

1000+

Reputace: 30
Skútr / moto: Suzuki GSR 600
Tuning / úpravy: iridiové svíčky,KN filtr,laděné výfuky,xenon

Příspěvekod foky » 02 úno 2011, 09:54

Tak já nepředpokládám, že by nám tam Mirek vypouštěl naschvál před skútry srnky (i když lepší nasimulování "krize" asi neexistuje :mrgreen: ).

Já myslel spíš nějakej nepovedenej úhybnej manévr :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Příspěvekod jel.en » 02 úno 2011, 14:03

foky tak já ti někdy skočim před scoot ;-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod ScooterMarty » 02 úno 2011, 16:32

No hurá. Tak s Bahňákem je nás 6... Už alespoň nemám tendence to zrušit a označit vás za bandu nevděčníků... :lol:
dříve guttata
Jezdím za Obrázek
ScooterMarty

500+

Příspěvekod foky » 02 úno 2011, 16:40

Jsem ve fázi "přemýšlení" - neber mě prosím za přihlášeného :wink:
foky

2500+

Příspěvekod wictor » 02 úno 2011, 16:48

foky, taky o tom uvažuju, ale co se termínu a obavy týče, tak jsem na tom stejně :P

guttata: jestli jsem to pochopil dobře, tak Bahňák chce jet jako novinář - udělat fotky a něco o tom napsat, ale taky je možný, že jsem to pochopil blbě :wink:
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod ScooterMarty » 02 úno 2011, 16:52

Neberu foky. Zatím jsi neposlal soukromou zprávu s údaji, takže neberu. Toho je zproštěn jen Bahňák, protože jeho údaje mám už dávno. Ale být tebou tak neváhám. Jednak jezdíš hodně a jednak poškození stroje bych se nebál. Nejsi idi.... a navíc bude-li ten výcvikový skútr s protipadacím rámem, tak se ty krizové věci budou dělat na něm... Ale nenutím tě. Zatím máš čas minimálně do konce února a potom pokud se mi zas nějaký větší počet lidí neodhlásí, nechám to běžet dál až do cca půlky března kdy Míra (resp. Roman) zavelí k platbě. Pak to budeme muset nějak uzavřít a hromadně zaplatit. Ale asi i potom s tím půjde hýbat. Oni jsou pružní a dobře se s nimi jedná. :wink:
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 01:05, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů
dříve guttata
Jezdím za Obrázek
ScooterMarty

500+

Příspěvekod foky » 02 úno 2011, 16:59

guttata píše:Nejsi idi......

Oceňuju tvojí jistotu v názoru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Každopádně v případě zájmu dám včas vědět :idea:
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 01:05, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů
foky

2500+

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o skútrech

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek