od Energy » 25 srp 2013, 16:06
Boční vítr mi vadí na motorce asi nejvíc ze všeho, to radši tisíckrát raději slejvák... dřív jsem jezdil na skoro 300 kilové ZZ-R 1100 a občas to taky pěkně házelo, se SW samozřejmě taky. Jde o to, stanovit si bezpečnou hranici a pak raději zastavit a počkat. Samozřejmě taky záleží na tom, kde zrovna jedu, pokud je to nějaká frekventovaná státovka, tak to může být ještě větší problém. Nejhorší je nárazovej vítr. Před 3 týdny jsem chytil začátek té spouště, jak se přehnala přes ČR, když jsem se vracel z projížďky, domů mi zbýval poslední kilometr, tak jsem to už chtěl dojet a jakmile jsem se dostal na otevřenej úsek, opřel se do mě takovej vichr, že jsem měl zcela reálně problém, udržet se ve svým jízdním pruhu, asi tak ve 30 stupňovým náklonu jsem se neodvratně šinul do protisměru. Naštěstí auta za mnou i proti pochopily, že mám problém a udělaly místo. Naštěstí jsem se nějak dostal na svou krajnici a s nohama na zemi jsem to asi třicítkou v náklonu jak kráva dojel domů. Nejhorší, co jsem kdy zažil. Kupodivu přede mnou jel týpek na CBR 600 se spolujezdkyní a nevypadali, že by je to nějak výrazně omezovalo.
Pavel