od Pito » 19 črc 2015, 18:29
Trosku ozivim diskusiu o VIF-ku, kedze som si cital rozne nazory o nom. Moje skusenosti su s nim pozitivne, lejem ho uz 3000km podstivo(dokonca vzdy dam trosku viac) a mozem povedat ze oproti obdobiu, kedy som ho nedaval citim dve hlavne zmeny-studeny start motora a nizsia spotreba. Nejdem tu pisat o nizsej hlucnosti a x dalsich veciach co vyrobca uvadza, nic podobne som nepostrehol, i ked to nevylucujem. Avsak studeny start je ozaj lepsi, akoby som vymenil staru baterku za novu a silnejsiu, menej toci a spotreba na mojej majesty 400 isla tiez dole. Neprehupnem sa cez 3,7 v dvoch a nalozeny, alebo ked trosku potaham a idem sam! Najvyssiu spotrebu som zaznamenal 4,5 bez vif, no bezny priemer bol 4-4,1l. Momentalne ak idem ozaj na kochacku a sam je priemer 3,5l. Za toto obdobie neboli menene filtre ani variator, ktore by mohli mat mensi podiel na rozdieloch v spotrebe. Za mna teda mozem plne doporucit, akurat dodam, ze ho pouzivam s 95, samozrejme bez aditiv a ze zmeny neboli badat ihned-priblizne po 1500-2000km som pocitoval zlepsenie.
Lepšie prísť o minútu v živote, ako v minúte o život.
Priemerná spotreba mášenky- 3,6 l/100 km