Project Choppster aka chopped down zoomer

Pochlubte se, na čem zrovna pracujete?

Re: Project Choppster aka chopped down zoomer

Příspěvekod Faethor » 06 srp 2010, 15:18

MisaKacenka píše:Drzim palec a doufam, ze se nekde potkame :) chci to monstrum videt nazivo ;)
Snad me nechas i projet :D ;)

Zatim se mej a hodne stesti do realizace ;)

si piš!:)
Faethor

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Projekt Choppster
Tuning / úpravy: má to cenu sem vypisovat?

Příspěvekod Ryan » 06 srp 2010, 15:28

Máš můj obdiv, těším se na výsledek :wink:
Taky jsem o Zoomeru uvažoval jako o dalším projektu, ale váhám kvůli motoru - přeci jen vyměnit 2t pilu Minarelli za 4t "línou" Hondu bych asi nezkousl :| Ale štve mě to a zkoumám, jak by se dal výkon pořešit, protože přestavbu Zoomeru jsem už měl vymyšlenou téměř do podrobna 8)
Ryan

250+

Skútr / moto: Aprilia SR50 Racing
Tuning / úpravy: TopPerformance 70ccm, LeoVince ZX, Malossi MultiVar, Malossi 19mm carb.

Příspěvekod Faethor » 06 srp 2010, 15:45

řešení je jednoduché a příjde na cca 2000USD:) dají se pro tohohle fešáka sehnat GY6 150-200ccm motory, problém je ale v tom, že k tomu potřebuješ specifický závěs motoru, odpovídající otevřený karburátor, nový zadní tlumič, sání, nový lauf, jiné kolo, elektriku a hlavně tyhle motory aspon podle mých informací tady snad zatím ani nejsou takže shánění náhradních dílů by se mohlo prodražit protože cokoliv jde z US tě na poštovném u těchle věcí příjde přinejmenším 20cku, ale počítej spíš 50-100 usd. A ty motory nejsou prý moc spolehlivé, protože to je čína, i když původní koncept tohohle 4t je Honda. A navíc to pak tak nějak nevypadá tak hezky- mrkni třeba sem: http://www.rucksters.com/others/gallery.asp většina z toho jsou práve GY6 swapy. (ok, říkat že věci od kluků z Rucksters nejsou hezké je asi rouhání, ale mě se ten motor samotný nelíbí a tihle kluci milují natahování ale dle mého vkusu už je to prostě trošku moc :D )

Druhá varianta je najít nějaký dárcovský skútr a nacpat tam jiný motor. Japonci a Amíci jsou v tomhle ulítlí protože americký ruckus a japonský zoomer snad ještě dva roky zpět byly jen s karburátory takže žádné stříkačky a ne moc elektriky. Do toho oem 49ccm se sice dá dát big bore-jeden chlapík z Argentiny http://www.chanitomotor.com/ co to dělá si dokonce u wiseca nechal udělat vlastní řadu pístů a není to ani tak drahé (cca 400USD), ale není prý ta správná cesta jak zvýšit výkon- to je právě výměna motoru, protože poměr cena/problémy a radost z ježdění za ten big bore asi nestojí.

Zatím jsem zvažoval všechny varianty a asi nejschůdnější je najít nějaký dárcovský skútr, ale zatím jsem nenašel žádného vhodného dárce, takže to bude asi snad až někdy další fáze (ale upřímně- radši si pak po všech přestavbách koupím velkou mašinu a tohle si nechám na city cruising a hraní :D )

jinak pokud by tě to zajímalo, vše další najdeš zde: http://www.totalruckus.com počítej ale s tím, že pokud by ti koncových cestovních 70km/h nestačilo, tak se výměně motoru nevyhneš 8)
Naposledy upravil Faethor dne 06 srp 2010, 16:06, celkově upraveno 2
Faethor

100+

Příspěvekod Ryan » 06 srp 2010, 15:52

wow, díky za info :shock: :wink:

swapu bych se nebránil, ale určitě ne za nic většího než 50 (70-80) ccm. stačí mi právě city-cruising, ale i tak potřebuji top speed kolem 100km/h a hlavně slušnou akceleraci, což se s tou 4t hondicí docílit nedá :(
zkusím to probrat s Pavlem, jaké by byly možnosti... tuším že zrovna nedávno měli na servisu 4t yamahu a ládovali do ní právě kit polini.
Ryan

250+

Tuning / úpravy: TopPerformance 70ccm, LeoVince ZX, Malossi MultiVar, Malossi 19mm carb.

Příspěvekod Faethor » 06 srp 2010, 16:02

rádo se stalo:) každopádně pokud by to tak bylo a nějaký skůtr by se sehnal a Pavel by byl ochotný do toho jít, tak to asi rád podstoupím taky, takže mi dej vědět až to proberete. Jak ale říkám, ono těch 70km/h po městě i stačí , na světlech budeš stejně nejrychlejší a dosažení těch 100km/h je zřejmě neúměrné nákladům a práci na té motorce jako takové, protože to bude chtím převařit rám a zavěšení motoru, dát tam asi chin bone pro zpevnění rámu, vyřešit zavěšení zadního tlumiče které je v rámu, hub na zadní kolo...prostě je to komplexní přestavba nehledě právě na elektriku a předrátování všeho, já ti nevim...když už bych to dělal tak aspoň asi tu 150ccm ať to stojí zato!!! Ale samozřejmě by mě to zajímalo, pokud by taková možnost byla-ideální by byla nějaká jiná větší honda. No a nebo to udělat tak jak mi říká muj servisák- vys*r se na přestavování zoomera, kup střelenýho silverwinga a postav z něj zoomera 8)

každopádně tenhle koncept motorky je prostě na takové pohodové se pobublávání po městě jako dělaný takže závoďák z toho neuděláš a s tím se člověk asi musí smířit....nebo ne? :D
Faethor

100+

Příspěvekod foky » 06 srp 2010, 16:54

Ryane a co tohle a do toho mezi nohy motor z B650? Splašená moucha s 41kW :lol: :lol: :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod Faethor » 06 srp 2010, 17:57

foky píše:Ryane a co tohle a do toho mezi nohy motor z B650? Splašená moucha s 41kW :lol: :lol: :lol:

když už, tak už:)

Project Raucous: 450ccm, turbocharged+Nos:)

Obrázek

až to jednou dostaví, tak to bude pecka:)
Faethor

100+

Příspěvekod moto.joker » 06 srp 2010, 20:13

Hele to jsou samý zajímavý věci, ale přiznejme si, je to na prd a šáteček. Vždyť se na tom nedá pořádně a normálně jezdit.
Myslím, že Faethor to vzal za správný konec, předělávky a vychytávky ano, ale zachovat možnost denního normálního provozu. Alespoň tak jsem to pochopil já a tak by to podle mě mělo být.
K čemu je Ti stroj na kterým nemůžeš jezdit kdykoliv potřebuješ. Mašina je od toho, aby se člověk někam dostal když potřebuje.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod Ryan » 08 srp 2010, 16:29

výše ukázané je cool, ale jak říká joker - na silnici neprovozuschopné.. a já mám rád, když je i designovka funkční :wink:

btw téma přesunuto do "coming soon"
Ryan

250+

Příspěvekod svobi9 » 08 srp 2010, 18:08

no klobouk dolu :o , super práce :idea: , držím palce v dalším ladění :D
Bylo : Yamaha Majesty 125, Piaggio X9 250 (Honda)
Piaggio X9 500 Evo najeto 31 000 km _______________________________________
skútr klub ústeckého kraje - http://www.skuk.cz
svobi9

100+

Skútr / moto: Piaggio X9 500 Evo
Tuning / úpravy: Variátor Multivar, Laďáček

Příspěvekod Faethor » 12 srp 2010, 10:44

:arrow: Ryan- díky sem se to oprvadu hodí víc.

Joker :arrow: mluvíš mi z duše. Nechci aby to furth zdechalo nebo abych tlačil do nevidim a pořád se kvuli tomu rozčiloval- dost že se permnanentně zannáší ventily po instalaci nové cdi. Každopádně radši pojedu pomaleji a spolehlivě než jinak. Už jsem viděl i fotky zoomeru co shořel na uhel po nepovedené výměně motoru....

:arrow: svobi- diky, budu to potřebovat:)

tak pánové, ale ať jen neplácám, chcete obrázky, že:) :D dnes mi psal můj distributor že právě dal dokupy moje nové "papuče". V pátek to odchází do Evropy. Těším se jak malej kluk:)
Obrázek
Faethor

100+

Příspěvekod wictor » 12 srp 2010, 20:20

Tak tomu řikám papuče :wink: :P

Jak jsem už psal ... jsem zvědavej na finální výsledek ... :!: :wink:
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod _Tom_ » 12 srp 2010, 22:37

zoomer je v tunningu opravdu skvost
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod Rady » 13 srp 2010, 07:00

Hezka sada. Ale jak se tak koukam, tak ty budes moct za chvili poskladat jeste jednoho zoomera :)
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod Faethor » 13 srp 2010, 12:51

Rady, máš recht, krom rámu a motoru bych ho teď měl v garáži už pomalu měl celýho:)
Faethor

100+

PředchozíDalší

Zpět na Coming soon...

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek