Yuki ZN 125 - zkušenosti či podobnost?

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Yuki ZN 125 - zkušenosti či podobnost?

Příspěvekod fiiifa.x » 03 bře 2011, 19:21

Zdravím všechny, kdo nejsou odpůrci čínských skůtrů =) .
Asi před týdnem jsem si koupil můj první skůtr Yuki zn125 (dříve jsem měl spíše silnější motorky) Láká mě ta vcelku příjemná spotřeba, Ale mám problém, že mi jede jen cca 70km/h a papírově má jed 85. Trysky jsem čistil a na airbox se chystám. Nemohlo by to být třeba i variátorem? Otáčky motoru jsou při 70km/h asi 6500 a na stojanu to točí v poho víc. Prosím vás tu nakolenou o rady, tipy a triky =) Rád bych věděl jestli někdo nevíte, jaké skůtry mají stejné motory. Těším se na vaše reakce
fiiifa.x

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: yuki zn 125

Re: yuki zn 125 - zkušenosti či podobnost?

Příspěvekod MisaKacenka » 03 bře 2011, 19:31

Je to slaba 4-taktni cina a nemuzes od ni cekat zazraky - kolik vazis? scoot je novy nebo jety? Jak jsou na tom valecky? Remen, spojka? A otacky na stojanu a normos nemaji s rychlosti co delat...
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod fiiifa.x » 03 bře 2011, 19:38

Má najeto asi 6500km. Nevím Moto se kterými mám zkušenosti měli vždy omezovače otáček tak se omlouvám za případné hlouposti, které tu budu psát =). Na variátor jsem zatím ještě neměl čas, ale chystám se na něj... Jde poznat opotřebení válečků na první pohled? nebo je třeba nějaké měření? Jo a vážím asi 75kg
fiiifa.x

0+

Příspěvekod MisaKacenka » 03 bře 2011, 19:41

No tak ty kila jsou vpohode, nemelo by to vadit - vyrazne :)
Valecky, jak uz nazev napovida, jsou valce :) musi byt pekne kulaty, aby plnily fci kterou maji plnit...delaji se na nich plosky...zalezi, co tam je za valecky, nevim, jak ty cinske drzi...rozdelat, prohlidnout...
Zkusit jeste vycistit filtry, projit karbec na usazeniny... :)

Omezovac to ma, to joo, ale kdyz to mas na stojanu, neni to zatizene a toci to hodne moc :) kdyz na to sednes, klades motoru odpor a je jasny, ze otacky nebudou a ani nemuzou byt stejne...
Kolik te stal?
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod keto » 03 bře 2011, 19:49

Měl jsem čínskou 50sátku a ta se mnou v plné polní cca 100kg jela 65 dle GPS,mělo to sice manuální převodovku a řetěz, to znamená menší ztráty,ale i tak.Pokud to není slabým výkonem,to poznáš třeba že ti dobře táhne do kopce, tak malá maximálka bývá většinou opotřebovanými válečky.
keto

1000+

Reputace: 70
Skútr / moto: Forza 350, NC 700X, SH 300i, Aprilia Scarabeo 200i

Příspěvekod fiiifa.x » 03 bře 2011, 20:00

Koupil jsem ho za 18 000 není to málo ale bylo to takový to nadšení no... :D Krouťák to má dobrej jen v těch otáčkách se mi nějak vytratí výkon =) Podlo toho co jsem si četl to vypadá na válečky. No co se týče variatoru jsem naprostý začatečník, takže jakmile budu mít čas vrhnu se podle vašich rad na ty válečky :D myslím si, že je to jen čína a bude dost opotřebených už vice vecí
fiiifa.x

0+

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek