Výroba čínských skútrů

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Výroba čínských skútrů

Příspěvekod Scarabeo » 22 bře 2015, 12:41

Moto joker naprosto souhlasím s tvými příspěvky.Já bych po zkušenostech mých známých do číny zatím nešel,ale je to jen můj názor nemusí se shodovat s názory redakce.
Při mých začátcích žádné nebyly.I přesto mě pěkně potrápil třeba Simson.Výborný stroj byl Jawa 21 po GO téměř ihned ukraden.Zanovní Aprilii z Itálie už v 25.tis.explodoval motor.Chci tím jen říct,že každý si projde nějakým vývojem.Fóra jsou fajn v tom ,že se tu občas dozvite něco nového.Někdo vám poradí nebo vás nasměruje někam kde vás jen neodrbou a přesto vám pomůžou.
Mám stroj s kvalitou Fiat :wink: navštívil jsem s ním 8.zemí a najel 60.tis km bez technického problému.Mám dokonce pořád první brzdové desky.
Užívejte větru ve vlasech.A neřešte kdo má větší králíky. :wink:
Scarabeo

250+

Reputace: 0
Skútr / moto: AS 500

Příspěvekod Dogs » 22 bře 2015, 13:28

Marléna > ty srovnáváš koncern Piaggio se značkami Keeway a SYM ?? Promiň ale to už opravdu není normální. Je vidět že máš opravdu trochu zastřené myšlení a názory zaměřené jen jedním směrem. Když si pročtu tvé opravdu fundované a nezaujaté příspěvky tak se ani nedivím že ti někteří psali to co psali.
Po dlouhé pauze >Aprilia SR 50 R SBK> Aprilia SR MAX 125 >Yamaha X-MAX 400....
Dogs

250+

Reputace: 17
Skútr / moto: Yamaha X-MAX 400, Aprilia SR Max 125
Tuning / úpravy: Akrapovič......Aprilka = Sportovní plexi, výfuk RP, zrcátka, led blinkry, proužky...

Příspěvekod madma » 22 bře 2015, 13:39

:roll: Marléno, proboha, fakt trošku soudnosti, prosím. Chápu a respektuji Tvé zaujetí a nadšeni pro vše čínské, ale neblázni...
Piaggio XEvo 125 --> Suzuki DL650 V-Strom
madma

100+

Reputace: 9
Skútr / moto: Piaggio X Evo 125 / Suzuki DL650 V-Strom

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 13:52

Nechci se plést do započaté diskuze, ani nechápu ty narážky že si to s nimi (s kým?) admini vyřídili, ale Marléna má pravdu. Nechápu ani narážky na majitele čínských skůtrů - to jsou nějak méněcenní nebo postižení?
Nejste spíš naštvaní že máte , jak říkáte "značkové" a přitom to udělá stejnou službu jako stroj z číny ale za 3x tolik peněz ?
Čína je ve všech odvětvích prudce nahoru, je jen otázka času kdy koupí Hondu nebo Yamahu. Už teď jsou její výrobky naprosto srovnatelné se "západním" světem.
A prosím, kroťte emoce, vždyt je to diskuze, takže diskutujme bez osobního napadání. Já být admin tak Vás některé už zabanuji, opravdu to leze za meze slušného chování, navíc k dívce (ženě) která má vlastní (správné) názory. Nejsme v 17 století kdy neměla žena žádná práva ....
logitech

25+

Reputace: -1

Příspěvekod Scarabeo » 22 bře 2015, 14:11

Já tu nikde nic o méněcenosti a postižení nevidím.Ale slovní obrat správný názor mě opravdu pobavil. :mrgreen:
Nicméně další příspěvky v tomhle tématu už opravdu vzdávám.na to nemám.......
Scarabeo

250+

Reputace: 0
Skútr / moto: AS 500

Příspěvekod Dogs » 22 bře 2015, 14:14

Pokud vím tak zde nikdo narážky na majitele cinskych skútru neměl. Kromě toho dost diskutujících v tomto tématu napsalo ze čínský skútr mělo, ale rozhodně uz ho nechtějí. Nikdo nikým nepohrdá, debata začala o kvalitě.

Myslím že tu momentálně Marlénu nikdo neurazil ani nenapadá.

Kromě toho víš určitě že je to dívka či žena, nebo že to opravdu píše ona sama ? :D:D
Po dlouhé pauze >Aprilia SR 50 R SBK> Aprilia SR MAX 125 >Yamaha X-MAX 400....
Dogs

250+

Reputace: 17
Skútr / moto: Yamaha X-MAX 400, Aprilia SR Max 125
Tuning / úpravy: Akrapovič......Aprilka = Sportovní plexi, výfuk RP, zrcátka, led blinkry, proužky...

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 14:30

Předpokládám věk 18+ , takže proč by to neměla psát sama ? Píše v ženském rodu.
Pročítám si její příspěvky a píše velice dobře, má přehled o skůtrech a v mnoha ohledech s ní souhlasím (ne vždy)
logitech

25+

Příspěvekod Vratas » 22 bře 2015, 15:24

Marléna píše:Vratas, ty čteš mezi řádky, viď?
Keeway opravdu vyčnívá nad ostatními čínami. Dovozce tu inzeroval, dělá s novináři (testy), má v portfoliu taky SYM, takže to je záruka jisté kvality. A pokud jde o Italy (Piaggio), s nimiž lze Keeway a SYM bez problémů srovnat, jestli vám vyhovuje kvalita Fiat, pak ano. Jen ta cena není Fiat...

S Italem nelze srovnávat ani značku Kymco, která se zde těší oblibě, natož pak tyto další čínské značky, ze kterých jsi unešena. Vycházet z reklamních bannerů čínských značek, které na fóru blikaly nebo blikají a kdoví, jaké kdy blikat budou, opravdu nelze. Tady je to trošku o něčem jiném, ale to bych moc odbočil do politických rovin. Nicméně mám takový malý návrh, jelikož bydlíš nebo to aspoň píšeš, že bydlíš v Praze, proč nepřijedeš ve středu v 18:00 hod. na Strahov a tam můžete s kocurem ty své skvosty předvést jak fungují a normálně o tom pokecat naživo. Vůbec, proč nikdo ze spokojených pražských majitelů čínských skútrů nepřijede na Strahov a ukázat se naživo se svým mazlikem? Asi tedy zřejmě za tou kvalitou tak nestojíte naživo, ale pouze za počítačem.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Kuře » 22 bře 2015, 15:40

....http://houbyzle.rajce.idnes.cz/2012-07- ... kner_2012/ http://houbyzle.rajce.idnes.cz/Slovinsko_Julky_2014/ Před lety...Jawa 555,Simson SR50,Jawa 350,Honda XL600R,Suzuki DR 750 Big
Kuře

250+

Reputace: 11
Skútr / moto: Honda PCX 125 v2

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 15:59

Ahoj,
jsem tu dva dny, od fora jsem očekával nějaké odborné rady a názory, neboť vybírám nový skůtr.
Ale co tu čtu ? Jen hádky mezi "značkou" a "čínou". Výsměch čínským skůtrům a ponižování jejich majitelům.
Tohle forum je jediné v čr, kde se lze něco dočíst, ale tohle se mi nelíbí ...

Přemýšlím nad koupí skůtru z číny, ale raději se budu řídit vlastním rozumem, než tady číst jak každý chválí to svoje a nepřipustí že i z číny mohou být velice kvalitní skůtry.
logitech

25+

Příspěvekod Slayrix » 22 bře 2015, 16:07

Marléna píše:A pokud jde o Italy (Piaggio), s nimiž lze Keeway a SYM bez problémů srovnat...

Tak to už je asi konec :D Marléno, i když proti činským skútrům ani vám osobně nic nemám, nedá mi k tomuto bludu nenapsat. Opravdu chcete renomovanou značku, bez které by ty vaše zastávané značky možná ani nevěděly co to skútr je, porovnávat?? ... :shock: :shock:

Je ovšem pravdou, že člověku, který si přečte pouze specifikace a zajímá ho, co má větší výkon je těžko něco psát. Navíc porovnáváte i výkony mezi skútr 125ccm X 150ccm, což už je zcela nad mé chápaní. Př: 9kW 30tis. vs 7kW 60tis. je to jasná volba že ano ;) další parametry jsou vlastně naprosto zbytečné :roll:
Slayrix

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR Max
Tuning / úpravy: Akrapovič, Malossi plexi, LED blinkry a ještě pár designových drobností :)

Příspěvekod forester » 22 bře 2015, 16:09

Myslím že robíme s tých skútrov u nás modlu.Treba si uvedomiť že kúpna sila je v ČR a SR iná ako tam kde sa tie skútre vyrábajú.Je to konštruované na spotrebu a tak aj vyzerá finálny výrobok a jeho cena.Použité materiály a práca sú schválne lacné aby sa zbytočne nepredražil skúter.Že si naši predajcovia nahadzujú na to premrštenú maržu za to ten chudák čiňan nemôže.Že im to vrže a sa pri jazde sa to trasie vôbec to neriešia,keď sa im to rosype tak to jednoducho postavia ku kontajneru a je vystaráno.To isté v južných krajinách,Taliansku a Chorvátsku každý to má pri baráku pečie na to slnko a jazdia na na nich všade.Správajú sa k tomu ako by to vyhrali v lotérii vôbec ich nešetria dávajú hneď plný plyn a servisujú iba keď sa to pokazí.Že sú tie skútre také aké sú je úplne v poriadku a každý má volbu buď si ho kúpi a musí s tým rátať alebo ide do kvalitnejšieho značkového a má pokoj.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod tatík » 22 bře 2015, 16:14

Jsem rád,že jde kvalita čínských skůtrů tak nahoru,že jsou s tím lidi fakt spokojený a jen jezdí.Vždyť čínské motorky svým neokoukaným desingem,moderními bezpečnostními prvky,skvělým výkonem,nízkou spotřebou,výbornou kvalitou,zajištěnou servisní sítí a hlavně lidovou cenou vytlačují z trhu tradiční značky.Hoďte sem nějaký link na pěkný čtyřkilo,stačí mi tak 25 kW,který vydrží alespoň 100000 km bez generálky a bude jezdit za 3,6 l/100 km.Na barvě mi nesejde,hlavně když bude nový a za většinou akceptovatelných tak do 50000 Kč.
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Reputace: 92
Skútr / moto: nová Honda CB500X model 2023
Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

Příspěvekod HonzaR » 22 bře 2015, 16:46

citace logitech: "Vy co máte "značky" si je užívejte, ale nesnažte se nám namluvit takový nesmysl že máte lepší stroje, nemáte , jsou na stejné urovni !!!"

citace Marléna: "A pokud jde o Italy (Piaggio), s nimiž lze Keeway a SYM bez problémů srovnat."

Tohle je silný kafe. Můžete, prosím, napsat nějaký konkrétní nezpochybnitelný důkaz Vašich tvrzení? Osobní zkušenost, redakční testy, či jiné? Jinak bych požádal moderátora o další zásah!
z ho*na bič neupleteš...
HonzaR

1500+

Reputace: 219
Skútr / moto: Suzuki V-Strom 800 /SE

Příspěvekod moto.joker » 22 bře 2015, 16:52

Marléno, musím se taky přidat. Srovnání SYM a Piaggio je už fakt trochu moc. Každý chválíme to své, to je dobře, ale chvála by měla mít nějaké hranice.

Mě tahle diskuze fakt už nebaví. Je to pořád dokola.

Jak říkám svým studentům:
"Co je lepší? Osobní nebo nákladní auto?"

Tak a co vy, víte? Nevíte co? Ta otázka je přece blbá od začátku. Záleží přeci na tom, co od toho chci!
No a stejně je to značka versus čína.
Nebo plzeňský versus gambáč versus krušovice.
To je debata na dlouho a vždy, zdůrazňuji vždy, bez výsledku.

Tak se nad sebou sakra zamyslete. No a když se Vám něco nelíbí, tak to nemusíte komentovat a ono to samo zapadne do bažiny minulosti.

Toto téma jako bezpředmětné opouštím a budu pisálkovat v jiných tématech. Rád a chytře. :lol:
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek