Ahoj co mě zajímá a koho se ptám? Především vás kteří mají svou 50ccm krasavici/krasavce a už se sami pustily do úprav či překopání variátoru a spojky. Mám na vás pár dotazů a chci odpovědi z vašich zkušeností, protože co je psáno na scotlandu či jinde tak mi přijde že někde se odpovědi různí.
1. Když si koupím klasický variátor a dám do něho jen sportovní válečky bude to mít stejný učinek jako když si koupím celý sportovní variátor?
2.K čemu slouží čep variátoru a proč je třeba ho měnit. a musí se měnit když koupím nový nebo sportovní varec?
3.chci vyměnit spojkovou kontrastní pružinu. někde píšou kupte tvrdší někde kupte měkčí. já našel pružiny kde píšou + 1000ot/min
+ 1500 ot/min + 2000ot/min. selský rozum mi radí kup tu která ti dá nejvíc toček. Ale určitě je někde háček ?
4.stačí když ve spojce vymněním jen spojkové pružinky a dám tvrdší nebo musím kupovat sport spojku? Efekt by měl být stejný ne ?
5. dotaz přímo k válečkům. Někde jsem četl že čím lehčí tím lepší ale že se to musí ozkoušet, někde vycházelo 4,5g někde 5g. Ale s variátorama prodávají válečky o něco težší kolem 5,5g a 6,5g. Tak teď zase nevím co s tou informací? a nechci kupovat sadu válečků kde jsou třepa 3 nebo 5 druhů. a zkoušet to. Nepotřebuju trhat rekordy jen zvýšit výkon a maximálku. za rozumnej peníz. Díky za odpovědi.