od citereh » 24 srp 2014, 18:01
Zdravím,taky já trochu přispěju do diskuse- mám čínský skutr JMSTAR EAGLE 50 4T, najeto 12 650 km a zatím jediná porucha - výměna airboxu , z důvodu ztvrdnutí gumy a špatné těsnosti na přírubě karburátoru.Návštěvníci fora mě znají, protože se snažím v sekci JMSTAR o pomoc všem majitelům této značky.Vůbec nechápu témata jako je ... kdo chce koupit šínu,napřed číst...., proč nenecháte přívnice jedné stopy ,at si koupí každý co chce , ne každý má peníze na drahý značkový stroj a čína mu bude sloužit na potřebu ,jakou si od ní představuje.Vůbec nejlepší jsou přispěvovatelé, kteří si koupí značkový stroj, jednou za týden ho naleští a projedou se po městě ,aby ostatní viděli a přitom si třeba neumí ani vyměnit olej nebo žárovku .Pro mě osobně je daleko užitečnější názor a poznatek někoho , kdo rozumí svojí mašině a umí se poprat s problémem.Už jste si někdy všimli, že by se na nějakém foru pustili a strefovali se majitelé čínských skůtrů do značkových?Znám osobně dost majitelů značkových skůtrů , kteří se u mě zastaví na pokec a se zájmem a uznáním kývou hlavou, když vidí třeba u nás rozdělanýho čínana a pak ho vidí jak šlape a dost skůtrařů tady na Plzensku se na silnici zdraví a vůbec nerozlišují značku.
Svůj čínský skutr používám každý den do práce a to jezdím částečně po polní cestě i po lesní a zatím drží , chce to ale jednou za měsíc obejít spoje a překontrolovat, ale jinak liju jen benzín a jezdím dokud nepadne sníh
Samozřejmě všechny stroje se nepovedou, ale od toho jsou tady snad sekce jednotlivých typů, aby si navzájem pomohli radou a poznatky, ale takový rady jako ... kámoš měl čínu a to byl s.áč a proto si ho nekupujte , to neberu.A pokud si majitelé značkových skůtrů myslí, že YAMAHA je YAMAHA tak by se možná divili,kde a kdo ji vyrábí.