od wictor » 25 srp 2014, 10:56
Poslední dobou se do dění zde na fóru zapojuji spíše sporadicky, leč nedá mi to abych zde nezareagoval. Myslím, že vcelku pěkně to shrnul Luca69 s jehož názorem se ztotožňuji.
Porovnávat Hondu SH 150 s TGB 300 opravdu nelze. Jablka i Hrušky taky nelze počítat dohromady. V první řadě budeme-li přesní je TGB tchajwanec. V řadě druhé má zcela jiný obsah, ale skoro totožný výkon což o něčem svědčí no a v neposlední řadě je to stále zmiňovaná cena. Ano cena u značkových skútrů je vysoká a rozhodně netvrdím, že by nemohla být nižší .... mohla, ale proč zlevňovat něco co je kvalitní a má rekordní prodeje po celém světě? SHáček se totiž prodalo přes 1,5 milionu kusů. Žádný rozumný obchodník to neudělá a věř nebo ne Honda není jedničkou na trhu jen tak pro nic za nic ona je totiž opravdu dobrý obchodník.
Osobně bych si čínský skútr nekoupil. Někomu ale stačí a tak do něho jde. Je mi jedno jestli někdo sedlá Doctora, Sym, CPI, Yuki, Hondu nebo třeba Suzuki. Rád se pozdravím a pokecám s každým skútrařem, motorkářem a rozhodně ho neposuzuju podle značky, na které jezdí. Můj soused například sedlá skútr Capirelli 125 a nemůže si ho vynachválit. Nalítáno má už přes 15000 km a to s jednou malou závadou. Můj další soused vlastní MP Korado a nadává kudy chudí. Obecně se má, ale za to a není to jen dohad jedné paní od vedle, že čínské skútry jsou díky méně kvalitnímu zpracování poruchovější. Pokud je někdo jako já technický antitalent a nechce se ve skútru hrabat a řešit to či ono asi si něco připlatí a sáhne po značce, u které je dá se říct jistota kvality a rychlého dodání ND. I mezi čínskými skútry, ale záleží na značce a tak srovnávat Keeway s Adamsem taky nejde.
Zkrátka a obře pokud Vás čína baví a jste s ní spokojení, tak jen dobře. Na druhou stranu se ale nesmíte divit pokud nováčka dychtícího po novém skútru spousta členů zdejšího fóra od nákupu odrazuje. Spousta z nich má vlastní zkušenosti a tak ví o čem mluví. Do těch s vlastní zkušeností se mimochodem počítám i já.