od ixion » 16 čer 2009, 11:17
Zdravím a obracím se s dotazem. Mám doma skútříka Yuki Speed 50, r.v. 2004, dvoutakt, nebyl to žádný zázrak, ale na popojíždění na manší nákupy stačil. Najeto 4000, používala ho matka. Teď jsem se chtěl projet a ani jsem nevyjel z garáže. Skútr nemá prakticky žádný výkon, v garáži bo po rovince se pomalu rozjedu, ale do mírnějšího kopce se nedostanu. Není možné s ním jet do servisu po vlastní ose, proto se obracím tady na fóru na odborníky na motory, co by tomu asi tak mohlo být a na kolik by vyšla oprava motoru, jestli to má vůbec smysl nechávat spravovat. Motor relativně v poho startuje, má snahu, ale nejede. Dost se z něj kouří, jako kdysi z pionýra. Domnívám se, že bude přidřenej válec. Dělá se vůbec výbrus nebo se kupuje celá sada (válec, píst, čep..)? A kolik tyhle varianty v servisech zhruba stojí? Psal jsem dvěma opravnám Yuki a každá mi napsal něco jiného. V motorech se nevyznám, takže přemýšlím, zda se vyplatí skútr nechat spravit, nebo jej prodat za cenu dokladů na náhradní díly. Díky Vám za odpovědi.