Problémy s Čínskými skútry

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Problémy s Čínskými skútry

Příspěvekod Bearny » 26 kvě 2009, 14:52

Hoši přesně tak, jak už bylo tady uvedeno nevím proč pořád na číny nadáváte, kdo čínu nemá tak ať radši mlčí. V číně se montuje všechno, z oficiálních zdrojů vyšlo, že v číně se montuji volkswageny,renaulty,harley-davidson,aprillia atd....a podívejte se na auta Hyunday a KIA taky z číny a jsou velmi kvalitní a lidé si je kupují....v dnešní době a v důsledků finanční krize která postihla firmy se v číně vyrábí všechno nebo montuje protože je tam levná pracovní síla!!!!
Bearny

10+

Reputace: 0

Příspěvekod kraken.99 » 26 kvě 2009, 15:00

že by zrovna hyundai a kia byly čínský výrobky to jsi si nevybral zrovna dobrý vzorek zkus něco jinýho
tel.777 55 22 12 email:kraken.99@seznam.cz skype:kraken.99
kraken.99

2500+

Skútr / moto: Suzuki Burgman 650exe 08

Příspěvekod DavidJ » 26 kvě 2009, 15:22

Máš sice pravdu Renault, VW a ostatní se vyrábějí také v Číně, ale jen pro asijský trh. Shodou okolností jsem na školení a máme lektorku z Číny, tak jsem se optal jak se v Číně prodávají čínská auta a světe div se nic moc, prý evropská a japonská auta jsou žádanější protože ta čínká nejsou tak kvalitní.
Ale zase je pravda, že za ty prachy co se dá koupit čína nic nekoupíš a ten kdo jezdí na chalupě pro pivo a na ryby tak tomu to stačí, ale kdo jezdí každý den do práce a na výlety, tomu bych čínu nedoporučil.
DavidJ

50+

Skútr / moto: aprilia sportcity cube 300/ MOTO GUZZI BREVA 850

Příspěvekod Bearny » 26 kvě 2009, 15:31

Ptal jsem se hodně po obchodech se skůtry a tam každý mi odpověděl, že mezi ty nejlepší čínské skůtry patří CPI.
Bearny

10+

Příspěvekod Mitja » 26 kvě 2009, 16:37

CPI se montuje na Tchaj-wanu, v tom bude ten rozdíl, ale jinak souhlasím (hlavně proto, že ho mám : )).
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 , Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 ,
CPI Popcorn, 50 ccm, '03
Mitja

250+

Skútr / moto: CPI Popcorn 50ccm, '03
Tuning / úpravy: rovne koleno, omezovac pryc, vetsi tryska

Příspěvekod TomDrake » 31 kvě 2009, 10:03

Nazdar, dlouho jsem tady nebyl, ale zacatek problemu jsem vyresil (viz prvni dotaz na tomto foru). V tuhle chvili resim uz jenom elekronicke startovani. Nozni startovani, motor atd. funguje. Nefunguje pouze elektronicke startovani. Kdyz zmacknu startovni tlacitko, tak to zacne cvakat/vrcet v nejakem relatku, ale dal nic. Kontakty jsem se snazil dotlacit, popr. rozpojit spojit, kdyby byl nejaky problem tam, ale nic. Please help. Dik
TD
TomDrake

0+

Skútr / moto: YUKI MATRIX 50
Tuning / úpravy: pohoda jazz

Příspěvekod yukinar » 31 kvě 2009, 12:30

Tomulátor píše:Je to tak 5 let co jsem si koupil Yuki Speedy 50 pouze na ježdění do práce, 5 měsíců jsem ho trpěl, závad bylo požehnaně a to jsem najel pouze necelých 1200 km, tak šel z domu a vživotě bych si už nic takového nekoupil. Nechci odrazovat lidi co do čínských skůtrů chtějí jít, pokud jsou závady na skůtru v dvouleté záruční lhůtě, prodejce zdarma závadu odstraní, vadné věci vymění, jasně, každému jde o pořizovací cenu, ale uvědomte si, že náhradní díly se cenově vyrovnávají značkovým a co potom po záruce ? Další věc, prodejce těchto čínských skůtrů má v obchodních podmínkách dvouletou záruku, ale nikdo vám neřekne, že ta záruka je omezena pouze 6000 km najetých km, takže když najedete 6000 km během dvou měsíců, jste bez záruky, proč? Proč maj značkový prodejci neomezené najeté km během dvouleté záruky, asi ručí za kvalitu. Každý si rozmyslete, za co ty peníze dáte.

Tak to asi žiješ dobou před 5lety. Mám Yukinu a mám 2letou záruku bez omezení kilometrů.

janon píše:Huhu: Tady nejde o to, ze je to vyrobene v cine, spis o to, ze to vyrabi cinsti vyrobci, kteri neinvestuji tolik penez do vystupni kontroly, kvalitnich materialu, vyvoje apod. A podle toho, to tady pak vypada. BMW, Adidas taky vyrabi v Cine a od techto vyrobcu si bezproblemu koupim jakekoliv vyrobky. Proste kvalita ruznych Yukin, Fukuin, Yink Jang, Ping pong a podobnych podle mne nedosahuje takove urovne. Nejsem proste tak bohaty, abych si mohl kupovat levne veci.

Možná mají horší kvalitu, ale je to vykoupeno nízkou prodejní cenou. Takový BMW v jedné stope stojí okolo 350tis kč a číňan stojí do 100tis kč. Kdyby značky prodávali motorky za ty peníze co stojí číny a nebo pouze o trošku víc, tak tam už nebude taková výstupní kvalita, jak je nyní. Já mám Yuki 125 RS. Samozřejmě to není skútr a mám tak skoro 10000km a žádné velké problémy, se kterými bych musel do servisu jsem neměl.

Když si pročítám ty komentáře k čínské výrobě, tak se nad tím musím pozastavit a zasmat se těm co ty číny tak pomlouvaj. Jo je jasný že např. Yuki si udělala ostudu se svým první modelem Yuki Speedy 50. Bylo to šlápnutí vedle. Dneska je to úplně někde jinde. A jak někteří tvrdí že jeho překopaná 2taktní 50 na trhne čínské 125 prdlel. O tom by se dali véct dlouhé debaty. Já se svojí 125 dokážu držet krok s se značkovou 125. Je jasný že stejnou ryhclost dosáhnu o něco později, ale co nějáká ta vteřinka. Ta tu nehraje roly......A když vidím u nás ve měste ty překopaný značkový ořezávátka a myslí si že si daj čínu, tak pokaždý utřou. Nemaj šanci.....Tak až někdy bude brát čiňana do huby tak ať si ho prvně koupí a nebo drží jazyk za zuby.
Naposledy upravil KYBLOS dne 18 říj 2013, 15:56, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny 3 příspěvky pod sebou
yukinar

5+

Skútr / moto: Yuki 125RS

Příspěvekod Jikonek » 31 kvě 2009, 13:34

Plně s tebou souhlasím,každej tady pomlouvá čínu,osobně znám hodně lidí co ji mají a jsou spokojeni,patřím mezi ně.Každej má co má.
Jikonek

50+

Skútr / moto: Yuki Whip 4T
Tuning / úpravy: Zatím jen pro radost výfuk Leo Vince

Příspěvekod janon » 31 kvě 2009, 13:50

Bearny: Myslim, ze vetsina lidi tady nic nema proti tomu, ze se vsechno montuje v cine ani ja ne. Ale jde spis o to, ze cinsky vyrobci pouzivaji nekvalitni materialy nemaji kvalitni vystupni kontroly, nemaji zadny vyvoj apod. Nemam absolutne problem koupit si BMW vyrobene v cine, protoze vim, ze si kvalitu BMW ohlida. A o tom to cele je. Vyrabet muzu klidne v Mongolsku, kdyz si ohlidam kvalitu. Coz se ovsem, u cinskych vyrobcu nedeje a jeste se asi nejakou dobu, dit nebude. A velice pochybuji ze cinsky skutr najede bez poruchy 50 a vice t km. Mne staci videt cinsky skutry a jejich zpracovani, slicovani apod. kazdej rok na vystave... Ja chci proste sednout a jezdit a to mi zatim me dva japonske skutry beze zbytku splnuji. A to mam za 5 let na jednom najeto 22t km a na druhem 53tkm a jen leju benzin.

yukinar: Sam pises, ze mas skoro 10t km a byt si do servisu nemzusel, tak si "neco" opravovat musel a to je presne to, co ja nechci. Az budu chtip opravovat, tak si koupim dilnu. Moto mam na jezdeni.

Ja znam par lidi, co maji ciny a moc chvaly na ne neslysim.
Naposledy upravil janon dne 31 kvě 2009, 14:01, celkově upraveno 1
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod generic » 31 kvě 2009, 13:58

tohle je věčná debata :D :D ale s čínou sem tky spokojenej zatim :)
New speedy 80ccm
generic

100+

Skútr / moto: YUKI NewSpeedy80 4T
Tuning / úpravy: Malossi multivar, větší tryska Naraku, svíčka NGK CR7HSA, řemen Malossi X-kevlar, válec Naraku 80ccm... to vše asi 4kW

Příspěvekod yukinar » 31 kvě 2009, 14:58

janon píše:Bearny: Myslim, ze vetsina lidi tady nic nema proti tomu, ze se vsechno montuje v cine ani ja ne. Ale jde spis o to, ze cinsky vyrobci pouzivaji nekvalitni materialy nemaji kvalitni vystupni kontroly, nemaji zadny vyvoj apod. Nemam absolutne problem koupit si BMW vyrobene v cine, protoze vim, ze si kvalitu BMW ohlida. A o tom to cele je. Vyrabet muzu klidne v Mongolsku, kdyz si ohlidam kvalitu. Coz se ovsem, u cinskych vyrobcu nedeje a jeste se asi nejakou dobu, dit nebude. A velice pochybuji ze cinsky skutr najede bez poruchy 50 a vice t km. Mne staci videt cinsky skutry a jejich zpracovani, slicovani apod. kazdej rok na vystave... Ja chci proste sednout a jezdit a to mi zatim me dva japonske skutry beze zbytku splnuji. A to mam za 5 let na jednom najeto 22t km a na druhem 53tkm a jen leju benzin.

yukinar: Sam pises, ze mas skoro 10t km a byt si do servisu nemzusel, tak si "neco" opravovat musel a to je presne to, co ja nechci. Az budu chtip opravovat, tak si koupim dilnu. Moto mam na jezdeni.

Ja znam par lidi, co maji ciny a moc chvaly na ne neslysim.

Kdyby to byly nějáký velký věci tak řeknu že je to na prd. Ale když si člověk dodělá malý dodělky, aby to bylo v cajku. Jestli jsem na tom strávil 30min tak to je moc. Vsadil bych se, že by bylo co dodľlat i na značkách, ale nikdo si to z vás nepřizná. Prostě razíte, že značky jsou dokonalý, ale taky nejsou
yukinar

5+

Příspěvekod janon » 31 kvě 2009, 20:20

yukinar: Nerikam ze znacka je dokonala. Nevim co si mam predstavit pod tvymi "dodelavkami". Popravde jsem opravovat nemusel NIC. Max jsem si dodelaval 12V zasuvku, a drzak navigace to nepocitam, Jinak vse seriovka. Co si dodelaval se priznej?
Naposledy upravil janon dne 01 čer 2009, 10:56, celkově upraveno 1
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod yukinar » 01 čer 2009, 07:24

uchycení kabeláže k zadnímu světlu, a výměna žárovek za ledky. To je vše. Pokud nepočítám napínání řetězu.
Naposledy upravil KYBLOS dne 11 dub 2013, 00:24, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posledního příspěvku
yukinar

5+

Příspěvekod _Tom_ » 01 čer 2009, 07:54

právě v yuki v praze v průhonicích jsem měl rozpravu s prodejcem. hodně otevřenou. ohledně dodávek a výroby z číny. ano v bodech je to absence vývoje, výstupní kontroly, použité materiály, starší technologie (levnější výroba) a naopak adekvátní cena. čína není špatná, spousta lidí je spokojených. majitelé značkových skutrů zase připlatí za modernější stroje, bezproblémový chod a i neméně důležitý pozdější prodej za slušný peníze oproti čínskému skutru. rozdíly jsou myslím velké, zatím co jsem viděl je to znát, ale pokud nemám dvoujnásobek financí na značku. píši rovnou kvůli penězům jsem si koupil čínu. kdo říká že ne podle mě kecá.

a hooodně dlouho jsem jsem měl v merku yuki. a neříkám že jsou číny špatné, jen jsou prostě cenově stavěné pro určitou skupinu trhu. nebýt číny tolik skutru tady v čr nepotkám
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod Tomulátor » 01 čer 2009, 21:14

yukinar píše:
Tomulátor píše:Je to tak 5 let co jsem si koupil Yuki Speedy 50 pouze na ježdění do práce, 5 měsíců jsem ho trpěl, závad bylo požehnaně a to jsem najel pouze necelých 1200 km, tak šel z domu a vživotě bych si už nic takového nekoupil. Nechci odrazovat lidi co do čínských skůtrů chtějí jít, pokud jsou závady na skůtru v dvouleté záruční lhůtě, prodejce zdarma závadu odstraní, vadné věci vymění, jasně, každému jde o pořizovací cenu, ale uvědomte si, že náhradní díly se cenově vyrovnávají značkovým a co potom po záruce ? Další věc, prodejce těchto čínských skůtrů má v obchodních podmínkách dvouletou záruku, ale nikdo vám neřekne, že ta záruka je omezena pouze 6000 km najetých km, takže když najedete 6000 km během dvou měsíců, jste bez záruky, proč? Proč maj značkový prodejci neomezené najeté km během dvouleté záruky, asi ručí za kvalitu. Každý si rozmyslete, za co ty peníze dáte.

Tak to asi žiješ dobou před 5lety. Mám Yukinu a mám 2letou záruku bez omezení kilometrů.
Jo? tak se podívej na X stránek prodejců čínských skůtrů, většinou je tam jasně napsáno: " 2 letá záruční lhůta nebo ujetí 6000 km".
SUZUKI Burgman 200 K8
Tydlifón: 604 401 940
Suzuki Burgman prodán, nahrazeno Honda CB500F 2016
Skútr Klubu Ústeckého Kraje www.skuk.cz
Tomulátor

1000+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CB500F 2016

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi