Problémy s Čínskými skútry

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Problémy s Čínskými skútry

Příspěvekod andulka431 » 15 říj 2009, 20:57

Zdraví všechny kdo mají tenhle pekelnej stroj.Mám problém s automatickým sytičem.Měl jsem ho vyndaný a připadá mě že se po zapnutí klíčku nehýbe ta jehla.Zkoušel jsem měřit jestli tam jde šťáva a nejde.Hrozně se to dusí když to je studený.Stačí za jízdy se ohnout a přikrýt na chvilku sání a je na 100 m klid a pak znovu tak asi opravdu nejde sytič.Neřešil jste to někdo už.
Je to v záběhu má najeto asi 250 km tak asi než si to všechno sedne tak jak má tak budu vychytávat, a s tím šroubkem sem točil několikrát,už jsem jezdil i se šroubovákem v kapse.Po natočení se drží tak asi na necelých 2500.Na volnoběh to vrtí krásně i na stojánku to reaguje bez problému na plyn.Zkoušel jsem ten sytič vyndat a ta jehla se ani nehne,ani šťáva do toho nejde.Tak jsem mimo.Potřeboval bych schéma elektriky ale to bude asi oříšek.Dík za další názory.
andulka431

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Wonjan - AMC 50 4T + Honda Varadero 1000

Příspěvekod Mitja » 15 říj 2009, 22:07

Nevim sice konkretne jaky pekelny stroj, ale automaticky sytic treba u meho modelu pry odchazi zcela bezne.. a to behem par let. Tak je mozne, ze odejde i driv. Zkus reklamaci kdyz to mas teprv v zabehu, daj ti tam novy.
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 , Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 ,
CPI Popcorn, 50 ccm, '03
Mitja

250+

Skútr / moto: CPI Popcorn 50ccm, '03
Tuning / úpravy: rovne koleno, omezovac pryc, vetsi tryska

Příspěvekod oggy » 20 říj 2009, 17:23

Zdar skůtraři. Tak už mám s tim mojím Čína strojem problém. Nastartuju v pohodě, ale po pár metrech to začne cukat, jako když dochází benzín a na nejbližší křižovatce, když musím zastavit, to chcípne. Pak to zase v pohodě nakopnu a po pár metrech zase cukání a takhle pořád dokola. Poradí někdo co by to mohlo asi tak být? Myslel jsem že to bude automatycký sytič, páč mi to někdy před cca. měsícem začalo na volnoběh při studeným motoru chcípat. Jinak to ale jelo v pohodě, až do teď :(
oggy

10+

Skútr / moto: Generic Ideo

Příspěvekod Daelimek » 20 říj 2009, 18:15

Tohle by mohlo vypadat na nečistoty v benzínu..přesně to samý to dělalo mě..pokud to máš v záruce, tak neváhej a upaluj do servisu :-)
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod airtransit » 20 říj 2009, 18:58

A jakej pekelnej stroj máš Andulko?
airtransit

25+

Skútr / moto: Yuki Matrix 50 4T
Tuning / úpravy: bez úprav

Příspěvekod andulka431 » 20 říj 2009, 21:35

Skoro taková odrůda JMSTAR EAGLE 50.Je to AMS je to na kostře JM STARU i motor je stejný akorát se to jinak jmenuje.Nejhorší je že to mám jen do práce a na popojíždění po kámoších a je to furt studený a než to zajedu tak to budou aspoň dva roky.Tak se to snažím vychytat abych se trochu svez.A myslím že je to sytič.Do servisu na záruku se mě nechce protože to je dost daleko a to si ten sytič můžu zrovna koupit sám.Dík za další nějaké názory a třeba od někoho kdo už se s tím setkal.
Naposledy upravil andulka431 dne 20 říj 2009, 21:42, celkově upraveno 1
andulka431

10+

Příspěvekod jarafari » 20 říj 2009, 21:59

Já taky s tou mou čínou nechtěl uplatňovat reklamace a posílat to z prahy na moravu....ale taky to byli samí prkotiny,tak jsem si rovnou koupil náhradní díl...... ale ten sytič bych asi reklamoval... za prví neni zrovna levnej a za druhý nevim jestli bych to sám dobře namontoval....S tímhle jsou fakt problémi u čín no...servis je většinou jen tam kde to člověk kupuje a nikdo jinej to dělat nechce...Je to bída,ale radší bych to tam poslal,kor teď když je podzim..... aspoň ti to tam daj do kupy a budeš moc drandit.... takhle moc nejezdíš a záruka tomu utíká... právě že ty toho musíš najezdit v té záruce co nejvíc, aby se ty závady objevili ješte včas a oni ti to zdarma vyměnili... No je to tvoje věc,ale to je můj názor... Moje čína už těď 2 měsíce stojí,čeká na kupce a nikdo to nechce,záruka ubejvá cena klesá a prd....už to prodávám o 11 tísíc levněji a nic...to je to skoro nový a najeto jen 3516km...Takže koukej toho tvého využívat..uplatnovat reklamace dokut to jde...ať s tym pekelným strojem moc neproděláš... Přeju ať to spolehlivě líta.... :wink:
Naposledy upravil KYBLOS dne 11 dub 2013, 00:30, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posledního příspěvku
jarafari

750+

Příspěvekod andulka431 » 20 říj 2009, 22:04

Dík za vysvětlení.Uvidím co s tím dál.Snad se rozjezdí.
andulka431

10+

Příspěvekod airtransit » 20 říj 2009, 23:32

Já bych jim tohle taky spíš hodil do reklamace ať se snažej hoši
airtransit

25+

Skútr / moto: Yuki Matrix 50 4T
Tuning / úpravy: bez úprav

Příspěvekod oggy » 21 říj 2009, 08:42

Daelimek píše:Tohle by mohlo vypadat na nečistoty v benzínu..přesně to samý to dělalo mě..pokud to máš v záruce, tak neváhej a upaluj do servisu :-)

V záruce už to neni. Na ten bordel v benzínu se zkusim kouknout, ale nevim. Podle mě by to dělalo hned při natankování, ale já sem vyjel skoro celou nádrž a až pak to začalo. A hlavně to začalo dělat se znižující se teplotou vzduchu, tak nevim. Zkrátka čim větší zima, tim víc na pikaču to jede.
oggy

10+

Příspěvekod Daelimek » 21 říj 2009, 10:33

Mě to dělala voda, usadí se totiž ve spod nádrže a při přidání plynu (větší průtok), to natáhlo i vodu a bylo vymalováno, skútr začal "kašlat" a chcípalo to..ale je to můj názor, jen jsem zkusil poradit. Je to jakási základní věc, na kterou se dá v klidu doma kouknout..
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod Marcellina » 26 říj 2009, 23:22

oggy píše:Zdar skůtraři. Tak už mám s tim mojím Čína strojem problém. Nastartuju v pohodě, ale po pár metrech to začne cukat, jako když dochází benzín a na nejbližší křižovatce, když musím zastavit, to chcípne. Pak to zase v pohodě nakopnu a po pár metrech zase cukání a takhle pořád dokola. Poradí někdo co by to mohlo asi tak být? Myslel jsem že to bude automatycký sytič, páč mi to někdy před cca. měsícem začalo na volnoběh při studeným motoru chcípat. Jinak to ale jelo v pohodě, až do teď :(

Ahoj, ja mela stejna problem Ideo 50 Generic, po 100 km (uplne novy) zacal chcipat zpusobem jak popisujes. Sel do servisu (Praha-Bohnicka), pry vycistili karburator a ujela jsem dalsich 10 km a opet. Nacez si pro nej prijeli (pick-upem s gumicukama), cekal jsme 3 tydny, vyrobce (Odolena Voda) neshledal zavady, tak me vymenili CDI jednotku a opet vycistili karburator. Jiz treti den jezdim ;-)
Kdyz pominu to, ze mi pri prvni jizde uletel predni blatnik, uvolnili se obe zrcatka (s levotocivym zavitem) a predni kryt.......
Jeste jsme zapomnela, ze v jedne z techto velmi kratkych vyjizdek mi taktez pri studenym motoru na volnobeh chcipal.....ale alespon jel ;-)
Ma pocit, ze toto nebude ten nejvydarenejsi typ od Kentoya ;-)))) Kdyz pominu kategorii jako takovou ;-)
Vyresil jsi to?
Marcellina

100+

Skútr / moto: Kentoya 50; Gilera Runner 180; Yamaha Fazer 600
Tuning / úpravy: Oranžové culíky

Příspěvekod oggy » 27 říj 2009, 08:44

Ahoj. Zatím jsem s tim nic nedělal, snad příští tejden na to kouknu. S blatníkem jsem měl to samé, akorát mi vydržel asi týden :) Je mi jasný, že je to čínskej zmetek, ale potřeboval jsem něco na ježdění do práce z chalupy (cca. 40 km denně). Dřív jsem jezdil na bebetě, ale tu jsem opravoval každý týden, tak jsem pořídil tohle. Bylo to přivezený z Rakouska za dobrou cenu, tak jsem si řekl, že to vyzkouším. A vidím, že to je stejná kvalita, možná ještě horší, než ten slovenskej krám :) Ale co, na chalupě jsem od května do září, tak to nějak vydržím.
oggy

10+

Příspěvekod Marcellina » 28 říj 2009, 05:02

Tak ti drzim palce, pokud budes mit nejaky novy poznatek, dej vedit :oops:
Budu informovat o novych defektech :D
Jen me trochu zarazilo, ze jezdis na 40 km kazdy den, neuvazujes o necem vykonejsim ? 8)
Marcellina

100+

Skútr / moto: Kentoya 50; Gilera Runner 180; Yamaha Fazer 600
Tuning / úpravy: Oranžové culíky

Příspěvekod oggy » 29 říj 2009, 10:38

Joo kdyby byly prašule, tak bych samo něco lepšího koupil, ale zase 50ku, mám sice papíry na kamión i autobus, ale na velkou mašinu ne :oops: Navíc předělávám chalupu, takže peníze jdou na důležitější věci. Uvidim jestli to dám dohromady, když ne, tak budu zase jezdit na kole, to je ale celkem fuška :)
oggy

10+

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek