Maxon Matador 125

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Maxon Matador 125

Příspěvekod Bufan1 » 30 říj 2024, 08:23

Petr Čermák píše:Dobrý den,

chtěl bych znát váš názor na skútr Maxon Matador 125. A také by mě zajímalo jestli ho někdo vůbec má, protože zatím jsem ho viděl jen v obchodě a ne v provozu :D

-- 30 říj 2024, 19:41 --

Ahoj. Před pár dny jsem si tento scooter koupil. Jsem velmi spokojený. Mám verzi se vstřikováním. Krásně chytá studený i teplý. jsem velmi nadšen. Výkon je větší, nežli jsem čekal.

-- 30 říj 2024, 19:59 --

Ahoj. Před pár dny jsem si koupil nový Scooter Maxon Mador v Kelly. Je to verze se vstřikováním.
Celkově jsem velmi překvapen "kvalitou" Vše vypadá moc pěkně a perfektně funguje. Mé rady, pokud se chystáte koupit:
Zkontrolujte hladinu oleje v motoru, byl hodně přeplněný. Stejně tak převodovka. Hodně přefouklá kola. Také jsem přesadil bovden plynu a nějaké kabely. Na hodně místech jsou kabely vedeny mimo místa urřená výrobcem. Přitom jsou tam na to úchyty a na bovdenech gumové průchodky. Je nutné seřídit extrémní vůli na plynu a rukojeti. Toto vše mě velmi bavilo, je to jen kosmetika. Pak vše krásně chodí. Startuje krásně teplý i studený.
Nevíte kdo a kde ty moto skládá? To dělají v Kelly? (Asi rychle, rychle)
Vřele doporučuji. Prodejci jsou hloupí, že scooter nemá lepší reklamu. Je to skvělý stroj na cesty do práce a na nákupy.
Už jsem zde četl, že se někomu zdá moc tuhá přední vidlice. Také potvrzuji. Po zkušenostech s motorovým olejem, se do nich také podívám. Bůh ví co a kolik je v nich nalito.
Mám taky dotazy: Nevíte, jak se mění olej v př. tlumičích? Kolik ho tam má být? A jaký olej? Dám tam řidčí,jestli by to nezměklo. Doporučuji mít lehc měkčí přední kolo a pak je to OK.
Bufan1

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Maxon Matador 125 i

PříspěvekTento příspěvek již byl smazán kým Medvěd v 30 říj 2024, 15:03.

Maxon Matador 125 i (2024)

Příspěvekod Bufan1 » 30 říj 2024, 20:03

Ahoj. Před pár dny jsem si koupil nový Scooter Maxon Mador v Kelly. Je to verze se vstřikováním.
Celkově jsem velmi překvapen "kvalitou" Vše vypadá moc pěkně a perfektně funguje. Mé rady, pokud se chystáte koupit:
Zkontrolujte hladinu oleje v motoru, byl hodně přeplněný. Stejně tak převodovka. Hodně přefouklá kola. Také jsem přesadil bovden plynu a nějaké kabely. Na hodně místech jsou kabely vedeny mimo místa urřená výrobcem. Přitom jsou tam na to úchyty a na bovdenech gumové průchodky. Je nutné seřídit extrémní vůli na plynu a rukojeti. Toto vše mě velmi bavilo, je to jen kosmetika. Pak vše krásně chodí. Startuje krásně teplý i studený.
Nevíte kdo a kde ty moto skládá? To dělají v Kelly? (Asi rychle, rychle)
Vřele doporučuji. Prodejci jsou hloupí, že scooter nemá lepší reklamu. Je to skvělý stroj na cesty do práce a na nákupy.
Už jsem zde četl, že se někomu zdá moc tuhá přední vidlice. Také potvrzuji. Po zkušenostech s motorovým olejem, se do nich také podívám. Bůh ví co a kolik je v nich nalito.
Mám taky dotazy: Nevíte, jak se mění olej v př. tlumičích? Kolik ho tam má být? A jaký olej? Dám tam řidčí,jestli by to nezměklo. Doporučuji mít lehc měkčí přední kolo a pak je to OK.
Bufan1

5+

Re: Maxon Matador 125 i (2024)

Příspěvekod kerim7 » 31 říj 2024, 09:39

Ahoj. Před pár dny jsi koupil, to by bylo divné, kdybys ho teď nechválil. Pomni ale na rčení "nechval dne před večerem". Chápu Tvé nadšení a držím palce, ať Ti vydrží. Jak to nadšení, tak ten skútr. A hlavně kolama dolů :-)
kerim7

500+

Reputace: 68
Skútr / moto: Honda Vision, Honda CMX 500, byla Silvuška SW-T400
Tuning / úpravy: Obrysovky LED

Příspěvekod CzechDave » 01 lis 2024, 13:06

Jako majitel skoro tříletého skútru Maxon Optimus 125 se vstřikováním (motor je shodný s Matadorem) a 17 000 km na odometru se jen usmívám. Není to nejhorší stroj, tu údržbu, co popisoval kolega na začátku, jsem udělal také plus ještě kritické šroubové spoje jsem doplnil Loctitem. Osobně si myslím, že AK tomu předprodejnímu servisu moc nedá, mají ho na háku podobně jako všechno ostatní (i když výjimky existují a jim všechna čest). Bude se pravděpodobně rychle opotřebovávat uchycení třmenu zadní brzdy na držáku, takže zadní brzda začne mít vůli na držáku a hlasitě klepat na nerovnostech, budou odcházet ložiska v zadním převodu (ty dostat ven už je trochu komplikovanejší a chce to už nějaké základní nářadí) a motor bude mít tendence se v letních vedrech přehřívat. Hlavně netankovat prémiové palivo, které rychlejí hoří s poněkud vyšší teplotou a hrozí tak přepálení výfukového ventilu a destrukce spalovacího prostoru (jako se to stalo mně v 16xxx km).
Ale pokud se tomu bude věnovat pravidelná preventivní péče, pak to jezdit bude, to zase jo.
-------------------------------------
Babeta 207 (1982)
Jawa 23 Mustang (1980)
Maxon Optimus 125i (2022)
Honda Forza 125 Smart Top Box (2024)
CzechDave

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Honda Forza 125 r.v. 2024

Příspěvekod Bufan1 » 02 lis 2024, 07:48

Ahoj. děkuji moc za informaci. přesně ty to poznatky mám taky schválně ho zajíždím teď dokud je zima, aby byl dobře chlazený a přijde mi že motor i výfuk je po chvíli jízdy strašně Horký a bohužel tedy jezdím na ten benzín s více oktany, protože jinak bych musel kupovat ten s těma biosložkama a to se mi strašně nechce.
Měl bych takový dotaz. nevíte náhodou jaký olej a Kolik patří do každé přední vidlice? hodlám se tam podívat protože když přelili motor i převodovku, Pravděpodobně to udělali i světlicemi a proto jsou tak tuhé. Možná.
Bufan1

5+

Re: Maxon Matador 125

Příspěvekod Bufan1 » 02 lis 2024, 07:50

Ahoj. Prosím, měl bych takový dotaz. nevíte náhodou, jaký olej a Kolik patří do každé přední vidlice? hodlám se tam podívat protože když v Kelly přelili motor i převodovku, Pravděpodobně to udělali i světlicemi a proto jsou tak tuhé. Možná.
Bufan1

5+

Příspěvekod Bufan1 » 20 lis 2024, 12:28

Tak tlumiče jsem rozebral a vylil. V jednom bylo 100ml a v druhém o trochu méně. Nyllil jsem do kazdého na zkoušku 120ml do každého (10W40)
A je to úplná bomba! Předek přejíždí nerovnosti velice komfortně! Doporučuji!
Bufan1

5+

Příspěvekod CzechDave » 21 lis 2024, 08:39

Byla ta rozborka nějak komplikovaná? Chci tohle udělat i na svém druhém skútru (Maxon Optimus 125), než ho pustím do světa :).
-------------------------------------
Babeta 207 (1982)
Jawa 23 Mustang (1980)
Maxon Optimus 125i (2022)
Honda Forza 125 Smart Top Box (2024)
CzechDave

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Honda Forza 125 r.v. 2024

Příspěvekod Bufan1 » 21 lis 2024, 08:46

Diktovaný text Já mluvím telefon píše Je to velmi jednoduché sundá se přední kolo sundá se přední blatník a nahoře v těch brýlích povolíte dva šrouby a dva šrouby Musí se úplně Vyndat ven a vidlici vytáhnete směrem dolů jako trubky pak ze shora v té trubici je veliký imbus ten povolíte ani vám to nevyskočí do obličeje není tam téměř žádný tlak po vyndání toho této imbusové zátky můžete tlumič vylít a pozor vypadne i péro nechat odkapat nalít nový složit zpátky Dělal jsem to poprvé a bez návodu Hodně jsem si s tím hrál A trvalo mi to hoďku
Bufan1

5+

Předchozí

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek